bion Postat Iulie 25, 2012 Partajează Postat Iulie 25, 2012 primele doua tranzistoare sunt simple bc256 si bc 171 iar de jfet nici eu nu am avut dar pe o placa de monitor gasisem jfetul asta care merge ok 2sk2962 .ok si ce distanta ti-a dat pt o moneda de 50 de bani ? Link spre comentariu
remus2509 Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 poi la varianta cu tranzistoare mai mult de 3 sau 4 cm nu obtineam la 50 de bani asa ca am facut varianta rusului cu integrat am pus un lm 2904 dar merge si lm358 si tranzistoarele tot alea.prinde cam 6cm la 50 de bani doar ai aici video Link spre comentariu
Vizitator Cat900 Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 Ma puteti ajuta si pe mine cu niste informatii?...Am terminat bobina dar nu deteteaza nimic, daca dau din Threshold mai mult face continuu daca reduc din potentiometru nu mai face dar nici nu detecteaza. Sa fie problema dc nu am pus toate componentele exact ca si pe schema? I loc de BC 337 am pus BC 547 si in loc de ICL 7660 am pus TC7660 si MC14066 am pus HCF4066. Si am si reglat pinul 6 la NE5534 sa fie 0V.Si daca ating cu degetul pe spatele placii unde ies cele 2 fire de la bobina atunci merge...Sa fie de la bobina? Link spre comentariu
bion Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 CI-urile sunt aceleasi decat ca au fabricant diferit .R6 de 390 de ohmi este paralela cu bobina si zici ca daca atingi cu degetul merge ,atunci micsoreaza R6 si vezi ce se intampla.Teoretic... atunci cand atingi, degetul tau are o rezistenta care intra in paralel cu R6 si cu bobina ceea ce face ca R6 sa scada sin valoare. Link spre comentariu
Vizitator Cat900 Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 Si ar trebui sa aiba ceva sunet pe fundat sau sa nu se auda nimic cand functioneaza adica cat sa reglez din Threshold? Link spre comentariu
cristi71 Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 daca a ti reglat 0 volti la pin 6 ne5534 si nu detecteaza, ceva nu e in regula la montaj. nu este din rezistenta de dumping (cea care este paralel pe bobina). treshold lucreaza corect daca se manifesta cum spuneti. in lipsa unui osciloscop, apropiati un obiect metalic de bobina si ascultati cu urechea aproape de ea. ar trebui sa auziti un zumzet. asa stiti ca oscilatorul merge si implicit etajul final cu irf-ul. evident , este o metoda cat se poate de empirica ,dar in lipsa sculelor necesare, improvizati. tc7660 trebuie sa scoata -5v. asta e rolul lui in schema. verificati tensiunile de alimentare ale CI. se alimenteaza cu + - 5v. Link spre comentariu
boboBOBO Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 Salut baieti, am si eu o intrebare, cam la ce distanta poate detecta o moneda de 50 bani acest detector daca este reglat cum trebuie ? Pentru a-l folosi afara mai este nevoie de ceva reglaje ? Link spre comentariu
cristi71 Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 Salut baieti, am si eu o intrebare, cam la ce distanta poate detecta o moneda de 50 bani acest detector daca este reglat cum trebuie ? Pentru a-l folosi afara mai este nevoie de ceva reglaje ? Link spre comentariu
Vizitator Cat900 Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 Daca din Threshold dau putin mai tare adica nu se aude nimic si dau mai tare se aude cu intrerupere si apoi daca dau si mai tare se aude continuu Link spre comentariu
cristi71 Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 asa trebuie sa faca. e corect. e ceva la oscilator-etaj final. irf-ul e montat corect? am verificat,este montat corect. reglati din treshold pina la limita intreruperii sunetului ( sa nu se auda nimic) si incercati detectia. a ti ascultat cu urechea cum am sugerat mai sus? se aude ceva? masurati 0 volti la iesirea lui ne5534 fata de minusul bateriei. -5v exista? toate masuratorile le faceti fata de minusul bateriei. Link spre comentariu
bion Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 Ieri am testat surf-ul pe aur aproape pur adica pepite si surpriza ...IOC adica la aurul in stare naturala sau cel putin la pepite de 1-2 grame nu are detectie.La bijuterii merge pentru ca ,contin un procentaj de cupru pentru a oferi rezistenta.Sensibilitatea cea mai ridicata o are la feroase, asa ca pt. monedele de aur romane trebuie sa fac sau sa cumpar un VLF. Link spre comentariu
Vizitator Cat900 Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 Am pus 0V la pinul 6, iar la pinul 4 (-) am 15v si la pinul 8 am 3V, iar daca ascult la bobina nu se aude nimic daca pun un obiect metalic. Sa fie bobina de vina? Link spre comentariu
bion Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 Am pus 0V la pinul 6, iar la pinul 4 (-) am 15v si la pinul 8 am 3V, iar daca ascult la bobina nu se aude nimic daca pun un obiect metalic. Sa fie bobina de vina?Doar masoar-o sa nu fie intrerupta sarma daca e ok atunci nu e bobina. Link spre comentariu
bion Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 Daca pun un baston ortopedic de aluminiu in loc de tub de plastic pt. suport infuienteaza bobina?, eu am vazut ca dm-urile au suport metalic . Link spre comentariu
Vizitator Cat900 Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 Eu zic ca o sa influenteze pentru ca tubul s-ar temina aproate de bobina adica la cativa cm. Dar incerca sa vezi.acuma am pus o bobina de la un transformator si se aude un zumzet dar tot nu detecteaza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum