Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale ..se poate??

Vizitator no_nick

Postări Recomandate

Vizitator Cat900

Eu stii cum am facut? am mers la magazin de electronice si am zis sa imi comande ei componentele ce nu le au si mi le-au adus fara taxa de curierat.

Link spre comentariu

Am foarte multe cdb-uri(de la cdb400e la cdb4121)si nu vreau sa cumpar ca cel mai apropiat magazin e la 50km de mine si costa mai mult drumul decat un mmc4011 :cry: iar magazinele online trimit prin curier cu taxa 15RON doar transport :cry: si nu imi permit.

A facut cineva schema de mai jos?ce frecventa scoate oscilatorul pe care l-am incercuit?Posted Image

al meu scoate 60Hz si cand cuplez baza bc557b scade la 35Hz ,este normal sau am gresit eu ceva?

Si o ultima intrebare a gasit cineva o schema de detector PI care are numai circuite integrate logice :freaza: cum ar fi cele din seria CDB?

Monteaza cdb400e pe un soclu ,teoretic trebuie sa meaga in locul lui 4011 .400 are 4 porti logice ca si 4011.

Link spre comentariu

Trebuie precizat ca actuala legislatie romaneasca prevede acelasi regim restrictiv pentru detectoarele de metale, ca si pentru armele de foc. (oricare ar fi ele)Pentru detectorul de metale trebuie autorizatie pentru a putea fi folosit, altfel dosar penal.

Link spre comentariu
Vizitator valutz10

Eu am o carte ,,full line condensed catalog 1997'' care are orice in ea si stiam ca cdb400 se alimenteaza la 5v.in carte scrie intre4.5v si 5.5v.Multumesc ca mi-ati spus.

Link spre comentariu

Trebuie precizat ca actuala legislatie romaneasca prevede acelasi regim restrictiv pentru detectoarele de metale, ca si pentru armele de foc. (oricare ar fi ele)Pentru detectorul de metale trebuie autorizatie pentru a putea fi folosit, altfel dosar penal.

Comparand cu Spania ,sa scoti o autorizatie pt. folosirea detectorului de metale in Romania este floare la ureche in adevaratul sens al cuvantului.Costa 30 de lei sa scoti autorizatia si in cateva zile este gata.Bineinteles ca nu ai voie sa cauti in situri si asa mai departe.
Link spre comentariu
Vizitator Cat900

Am terminat detectorul dar nu prea merge...adica se aude buzzerul continuu si IRF 9640 se incalzeste putin dupa 10-20 de secunde...si nu lam alimentat de la 12V ci 10V si in loc de rezistoru de 390 Ohm am pus de 470 sa fie asta problema? Bobina nu am facut inca am zis ca o fac dupa ce o sa vad daca merge.

Link spre comentariu

Am terminat detectorul dar nu prea merge...adica se aude buzzerul continuu si IRF 9640 se incalzeste putin dupa 10-20 de secunde...si nu lam alimentat de la 12V ci 10V si in loc de rezistoru de 390 Ohm am pus de 470 sa fie asta problema? Bobina nu am facut inca am zis ca o fac dupa ce o sa vad daca merge.

Salut,ai pus Q6 corect adica la fel ca in PCB-ul cu ,componente pe care ti l-am trimis? .Verifica atent sa nu ai vreun scurt.
Link spre comentariu

multumesc Remus,vb.

cristi am facut un mini pp pointer acela cu 3 tranzistoare .nu stiu ce nu ii convine.imi detecteaza o moneda de 50 de bani doar de la 1,5 cm.cam putin zic eu.sa incerc cu alta bobina cu miez de ferita mai mare. si jfetul ce l-am scos din o placa de monitor poate are are amplificare mica.sa incerc schema cu operational? pare mult mai sensibila oare merge un lm358?
Zi-mi si mie te rog. ce tranzistori ai folosit la pinpointer.Salutari
Link spre comentariu
Vizitator Cat900

Da Tranzistorul lam cum cu mi-ai dat tu schema adica invers dar nu stiu dc cand il alimentez se aude un zgomot ciudat ca si un bazait la IRF..:-??

Link spre comentariu

verifica atent lipiturile.poate ai IRF ul invers, dupa montarea fiecarui component ai verificat daca nu sa prajit la lipire¿pune si bobina chiar daca nu este cea originala si vezi apoi ce se intampla daca reglezi din threshold.

Link spre comentariu

multumesc Remus,vb.

cristi am facut un mini pp pointer acela cu 3 tranzistoare .nu stiu ce nu ii convine.imi detecteaza o moneda de 50 de bani doar de la 1,5 cm.cam putin zic eu.sa incerc cu alta bobina cu miez de ferita mai mare. si jfetul ce l-am scos din o placa de monitor poate are are amplificare mica.sa incerc schema cu operational? pare mult mai sensibila oare merge un lm358?
Remus,ce j fet ai folosit tu la pinpointer-ul ala cu 3 tranzistori? ca eu nu-l gasesc pe cel din schema la nici un magazin.
Link spre comentariu

primele doua tranzistoare sunt simple bc256 si bc 171 iar de jfet nici eu nu am avut dar pe o placa de monitor gasisem jfetul asta care merge ok 2sk2962 .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări