Vizitator spatariudorin Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Multumesc bion pentru raspuns, ce zici de un multiplicator de adancime? poti sa construiesti unul ? editat de mircea calin Link spre comentariu
bion Postat Iunie 23, 2012 Partajează Postat Iunie 23, 2012 Credema ca nu am auzit de asa ceva pana acum,da-mi o schema sau un link ceva.Salutari. Link spre comentariu
cristi71 Postat Iunie 23, 2012 Partajează Postat Iunie 23, 2012 eu cred ca nici nu exista asa ceva..multiplicator de adincime.. Link spre comentariu
Vizitator Cat900 Postat Iulie 6, 2012 Partajează Postat Iulie 6, 2012 Salut m-am apucat si eu de un detector de metale...adica am cumparat componentele deocamdata si am o intrebare: ex daca in schema am un LM 358 N si mi-au dat la magazin LM 358 L o sa mearga circuitul? Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 6, 2012 Partajează Postat Iulie 6, 2012 Da, o sa mearga circuitul. De obicei sufixul arata diferente de capsula, temperatura de utilizare, etc Functionarea este aceeasi, nu o sa ai probleme. Link spre comentariu
Vizitator Cat900 Postat Iulie 6, 2012 Partajează Postat Iulie 6, 2012 Multumesc mult....mai linistit:D Link spre comentariu
bion Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Salut m-am apucat si eu de un detector de metale...adica am cumparat componentele deocamdata si am o intrebare: ex daca in schema am un LM 358 N si mi-au dat la magazin LM 358 L o sa mearga circuitul?Cum se cheama detectorul pe care il faci? schema ...da-ne detalii daca vrei bineinteles, in legatura cu adancimea de cautare etc. Salutari. Link spre comentariu
radhoo Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Schema poloneza nu e deloc critica, pot confirma functionarea ei cu diverse modificari la piesele utilizate (BD911->MJE3055, BF245->2N7000, diverse rezistente schimbate la valori apropiate) cu rezultate foarte bune. Mi se pare suspecta rezistenta R8 plasata in paralel pe bobina. De asemenea T1 se incalzeste cam tare, probabil o idee buna ar fi inlocuirea lui cu un mosfet cu Rds mic. Link spre comentariu
cristi71 Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 rezistenta in paralel e absolut necesara. daca puneti un osciloscop la iesirea amplificatorului o sa vedeti ce importanta are rezistenta de dumping. detectorul polonez este mai instabil decat SURF PI. este adevarat ca este putin mai sensibil,insa reglat cu atentie surf-ul este mai bun, asta e parerea mea. vedeti aici o oscilograma cu influenta rezistentei de dumping http://vrtp.ru/index.php?showtopic=19745&st=120 Link spre comentariu
radhoo Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Cristi, te rog detaliaza rolul rezistentei si daca se poate comentarii asupra valorii de 180 ohmi. Link spre comentariu
cristi71 Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 vezi ca am modificat mai sus postul. ai acolo o oscilograma cu rolul rezistentei. deasemenea tranzistorul de putere se poate incalzi excesiv si datorita alegerii necorespunzatoare a valorii rezistentei. Link spre comentariu
Vizitator Cat900 Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 Buna. surf am facut dar am o problema....cand il alimentez imi face scurt..:| este posibil sa fi pus vre-un potentiometru invers si sa faca scurt? Link spre comentariu
Vizitator Cat900 Postat Iulie 14, 2012 Partajează Postat Iulie 14, 2012 Nu am gasit unde face scurt si am inceput sa fac din nou PCB merge greu pentru ca il fac cu marker:|.....revin cu informatii cand termin Link spre comentariu
remus2509 Postat Iulie 14, 2012 Partajează Postat Iulie 14, 2012 ioi cata900 daca faci alt cablaj ca iti face scurt vechiu cablaj vai ..... pai tu nu ai ochiii sa te uiti dupa schema sa verifici ,regula de aur tot ce lipesti ,verifici inainte,. si cand lipesti fiecare piesa te uiti unde vine etc ,si masori totul inainte sa alimentezi ptr ca daca este scurt la un integrat ..... etc Link spre comentariu
Vizitator Cat900 Postat Iulie 14, 2012 Partajează Postat Iulie 14, 2012 ioi cata900 daca faci alt cablaj ca iti face scurt vechiu cablaj vai ..... pai tu nu ai ochiii sa te uiti dupa schema sa verifici ,regula de aur tot ce lipesti ,verifici inainte,. si cand lipesti fiecare piesa te uiti unde vine etc ,si masori totul inainte sa alimentezi ptr ca daca este scurt la un integrat ..... etcAm scos integratele afara din soclu si tot face..si am verifcat fiecare piciorus la soclu si nu am vazut...:-?? Si inca ceva voi ce baterie de 12v ati folosit? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum