Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale ..se poate??

Vizitator no_nick

Postări Recomandate

Vizitator spatariudorin

Multumesc bion pentru raspuns, ce zici de un multiplicator de adancime? poti sa construiesti unul ?

editat de mircea calin

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Cat900

Salut m-am apucat si eu de un detector de metale...adica am cumparat componentele deocamdata si am o intrebare: ex daca in schema am un LM 358 N si mi-au dat la magazin LM 358 L o sa mearga circuitul?

Link spre comentariu

Da, o sa mearga circuitul. De obicei sufixul arata diferente de capsula, temperatura de utilizare, etc Functionarea este aceeasi, nu o sa ai probleme.

Link spre comentariu

Salut m-am apucat si eu de un detector de metale...adica am cumparat componentele deocamdata si am o intrebare: ex daca in schema am un LM 358 N si mi-au dat la magazin LM 358 L o sa mearga circuitul?

Cum se cheama detectorul pe care il faci? schema ...da-ne detalii daca vrei bineinteles, in legatura cu adancimea de cautare etc.

Salutari.

Link spre comentariu

Schema poloneza nu e deloc critica, pot confirma functionarea ei cu diverse modificari la piesele utilizate (BD911->MJE3055, BF245->2N7000, diverse rezistente schimbate la valori apropiate) cu rezultate foarte bune. Mi se pare suspecta rezistenta R8 plasata in paralel pe bobina. De asemenea T1 se incalzeste cam tare, probabil o idee buna ar fi inlocuirea lui cu un mosfet cu Rds mic.

Link spre comentariu

rezistenta in paralel e absolut necesara. daca puneti un osciloscop la iesirea amplificatorului o sa vedeti ce importanta are rezistenta de dumping. detectorul polonez este mai instabil decat SURF PI. este adevarat ca este putin mai sensibil,insa reglat cu atentie surf-ul este mai bun, asta e parerea mea. vedeti aici o oscilograma cu influenta rezistentei de dumping http://vrtp.ru/index.php?showtopic=19745&st=120

Link spre comentariu

vezi ca am modificat mai sus postul. ai acolo o oscilograma cu rolul rezistentei. deasemenea tranzistorul de putere se poate incalzi excesiv si datorita alegerii necorespunzatoare a valorii rezistentei.

Link spre comentariu
Vizitator Cat900

Buna. surf am facut dar am o problema....cand il alimentez imi face scurt..:| este posibil sa fi pus vre-un potentiometru invers si sa faca scurt?

Link spre comentariu

ioi cata900 daca faci alt cablaj ca iti face scurt vechiu cablaj vai ..... pai tu nu ai ochiii sa te uiti dupa schema sa verifici ,regula de aur tot ce lipesti ,verifici inainte,. si cand lipesti fiecare piesa te uiti unde vine etc ,si masori totul inainte sa alimentezi ptr ca daca este scurt la un integrat ..... etc

Link spre comentariu
Vizitator Cat900

ioi cata900 daca faci alt cablaj ca iti face scurt vechiu cablaj vai ..... pai tu nu ai ochiii sa te uiti dupa schema sa verifici ,regula de aur tot ce lipesti ,verifici inainte,. si cand lipesti fiecare piesa te uiti unde vine etc ,si masori totul inainte sa alimentezi ptr ca daca este scurt la un integrat ..... etc

Am scos integratele afara din soclu si tot face..si am verifcat fiecare piciorus la soclu si nu am vazut...:-?? Si inca ceva voi ce baterie de 12v ati folosit?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări