bion Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 am cautat pe internet despre MD5008 si cred ca este un Vlf pt. ca face discriminarea .am citit detalii atat in engleza cat si spaniola si spune ca moneda de 25 de centi US=24,26 mm dimetru adica moneda de 1€ sau 50 de bani RO o poate gasi la 35cm ceea ce inseamna destul zic eu.Eu am construit 2 detectoare PI iar al 3-lea este in faza de finalizare si ar fi cel mai puternic realizat de mine si merg destul de bine chiar daca nu au discriminare , cred ca deocamdata ma opresc aici cu detectoarele de metale(deocamdata).Salutari. Link spre comentariu
remus2509 Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 bion care este al 3 detector ce il faci? este mai bun ca surf master? un link ceva??? Link spre comentariu
bion Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Cu cea mai mare placere,se cheama TINY e primul din partea superioara a paginiii.Dupa descrierea aut0rului 28-32 cm pt moneda de 1€.eu aproape l-am terminat dar am probleme cu un tranzistor MOSFET Q1 MTP.. nu il gasesc aici la nici un magazin o sa incerc sa il cumpar pe net.pana una alta iti dau cateva link-uri cu mai toata treaba.Daca vrei doar PCB-ul separat ca sa faci cablajul imprimat t-il pot oferi. http://www.pulsdetektor.de/projekte/projektindex.html http://www.geotech1.com/forums/showthre ... t=redesign http://www.geotech1.com/forums/showthre ... post149196 Salutari. Link spre comentariu
remus2509 Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 bion merci de linkuri,deocamdata nu fac nimic astept sa il termini tu sa pui un video sa vad cam ce performante are ca eu cu surf prind, 22 de cm la o moneda de 50 de bani daca al tau merge cu 10 cm in plus ma apuc si il construiesc si eu astept sa vad cand il termini Link spre comentariu
cristi71 Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 eu am atins 30cm(chiar mai mult) cm moneda de 5 bani (5mii vechi) cu surfmaster-ul. dupa tot ce am citit si vazut, cam asta e limita maxima care se atinge cu un detector home made tip PI,indiferent cum se numeste..TINY,SURMASTER..cele profesionale (in marea lor majoritate tip VLF) performantele sunt cam aceleasi cu deosebirea ca pot face discriminare,ground balance,un lucru foarte important pe teren.la nivel de amator e mai mult decat multumitor,zic eu,rezultatul. o seara buna! Link spre comentariu
remus2509 Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 cristi 71 sa sti ca ai dreptate ,asa este Link spre comentariu
bion Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Cristi spune-mi si mie te rog cum ai ajuns la 30 de cm cu Surf-ul. Link spre comentariu
cristi71 Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 atit am detectat cu el..30 cm. ce sa ti spun mai mult,schema este cea care o cunosti. oricum detectorul numai e in posesia mea demult. Link spre comentariu
bion Postat Iunie 6, 2012 Partajează Postat Iunie 6, 2012 Va rog sa i-mi dati si mie daca se poate vreo schema de VLF , am scos cuie si sarme de fier....cu Surful meu . nu zic ca nu e bun PI-ul dar as incerc sa vad cum merge un vlf.Salutari. Link spre comentariu
bion Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 Astazi am realizat o bobina pt. Surf-ul meu, detalii:diametru de 23,5cm ;22 spire , Cu-Em 1mm.Rezultate: moneda de 1€ (50 bani RO) la distanta de 25-26 cm.Salutari. Link spre comentariu
Vizitator spatariudorin Postat Iunie 8, 2012 Partajează Postat Iunie 8, 2012 sal baieti am un dedector de metale garrett at prointernational il detin legal asi dori daca se poate o modificare sa functioneze la 40 80 cm acum functioneaza la30 cm ce ziceti se poate Link spre comentariu
bion Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 sal baieti am un dedector de metale garrett at prointernational il detin legal asi dori daca se poate o modificare sa functioneze la 40 80 cm acum functioneaza la30 cm ce ziceti se poateEu personal doar construiesc detectoare plecand de la schema propriu zisa si pot modifica doar ce am realizat eu la sugestiile colegilor, poate ei stiu sa faca modificari in detectoare facute de FABRICA.SALUTARI. Link spre comentariu
bion Postat Iunie 20, 2012 Partajează Postat Iunie 20, 2012 Vad ca au plecat toti... astazi am iesit cu Surf-ul meu cu noua bobina de 23.5 cm ,dupa ploaie insa piuia la tot pasul ,m-am gandit de ce a devenit atat de instabil ? insa cu bobina de 20 de cm la fel. In felul acesta nu mai stiam 100% daca este metal (semnal slab) sau pur si simplu solul si stancile din imprejurimi, lamuriti-ma ,era din cauza ploii ???? sau pur si simplu a devenit instabil (cu alta ocazie cu solul uscat nici la proba in aer nu am vazut asa ceva). Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 20, 2012 Partajează Postat Iunie 20, 2012 Detectoarele portabile simple functioneaza cu frecvente ridicate si sunt sensibile la electrolitii (solutii apoase de saruri) ce se gasesc in pamantul umed. Detectoarele industriale sunt fixe, mari, grele, consuma mult si lucreaza la frecvente joase. Eu am facut peste o suta de detectoare industriale automate si am folosit frecventa de 3,3 kHz la care umiditatea materialului nu punea nici o problema. Link spre comentariu
bion Postat Iunie 21, 2012 Partajează Postat Iunie 21, 2012 Detectoarele portabile simple functioneaza cu frecvente ridicate si sunt sensibile la electrolitii (solutii apoase de saruri) ce se gasesc in pamantul umed. Detectoarele industriale sunt fixe, mari, grele, consuma mult si lucreaza la frecvente joase. Eu am facut peste o suta de detectoare industriale automate si am folosit frecventa de 3,3 kHz la care umiditatea materialului nu punea nici o problema.Deci sa inteleg ca din cauza umiditatii i-mi juca feste detectorul , pai din cate am citit eu cele PI nu ar fi afectete de mineralizarea solului (sau nu prea mult)insa nu stiu daca umiditatea afecteaza. Oricum multumesc pt. raspuns si o sa incerc sa nu mai ies la detectie cu solul umed.A, si inca ceva la nichel detectia este aproape 0 iar la fier este f.sensibil. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum