Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale ..se poate??

Vizitator no_nick

Postări Recomandate

Stiu ca ce scriu acum, nu e prea in ton cu legea.

Nu vorbesc de incalcarea ei, sub ici o forma, doar de o gaurik ce se poate explora (laparoscopic? :)) )

Notiunea shi aparatul in sine ma racaie de ceva vreme, ne reusind, inca sa onbtin rezultate notabile, shi mai putin un prototip functional.

Legea interzice constructia/achizitionarea/utilizarea fara drept, a uno-r detectoare de metale.

Un radar penetrant, pe vlf ori freq mai mari, oricum, nu e un detector de metale, detecteaza orice, nu neaparat specific.

GPR-urile sunt extrem de complexe shi scumpe, dar sunt convins ca se poate obtine ceva mai simplu, diy, cu buget mai redus.

Zic eu, ca rezolutia si acuratetea nu sunt obigatorii, pt hobby,

Doar ca nu am gasit inca solutia practica de a realiza un gpr. doar mici experimente cu rezultate incurajatoare.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Nu stiu ce vreti voi in viata dar cand vine vorba de mine eu cred ca nu trebuie sa renunti la ceva doar pentru ca exista o lege tampita care zice ca nu ai voie sa faci asta... una e sa creeezi un dispozitiv si alta e sa il folosesti pana la urma ...si ideea poate fi exinsa pe mai multe arii ...dar prefer sa nu ma intind la vorba pentru ca vreau sa va prezint ce am realizat eu :

Am construit acest detector de metale,acesta e siteul: http://www3.telus.net/chemelec/Projects/Metal/Metal.htm

Am ales aceasta schema pentru ca are la baza cel mai eficient principiu si pentru ca a mai fost realizat de catre alte cateva sute de electronisti amatori.

Bobina utilizata are dimensiunea de 12 inch, fi 0.8 mm, 25 de spire si detecteaza o cutie de metal aproximativ la 60 cm.

Ma asteptam detecteze la o distanta mai mare dar e bine si asa am sa incerc si alte variante de bobine.

Mai jos aveti si montajul.

Intrebari ? Sugestii?

Numai bine si astept raspunsuri.

Link spre comentariu

Detectoarele de metal sint extrem de greu de facut, efectul de sol limiteaza performantele VLF-urilor, BFO-urile aproape ies din discutie iar PI au limitari de energie ,totusi sint cel mai simplu de construit si utilizat !

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

se poate face asa ceva acasa?vreau sa gasesc pistolul lui bunicu(d-zeu sa-l ierte), care sta ascuns intr-un perete din casa (de frica comunistilor). p.s. nu vreau sa daram toata casa :weedman:

presupunând c? mai e de actualitate, ar fi fost o idee s? le ceri celor de la poli?ie (arme ?i muni?ii) s? fac? ei asta (c?utatul pistolului).nu de alta, dar la ce legi cretine avem, ai putea avea dosar penal pentru ce-a ascuns bunicul t?u acum 70-80 de ani!!!
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator yuly33

GigiZ - "Nu stiu ce vreti voi in viata dar cand vine vorba de mine eu cred ca nu trebuie sa renunti la ceva doar pentru ca exista o lege tampita care zice ca nu ai voie sa faci asta... una e sa creeezi un dispozitiv si alta e sa il folosesti pana la urma ...si ideea poate fi exinsa pe mai multe arii ...dar prefer sa nu ma intind la vorba pentru ca vreau sa va prezint ce am realizat eu :

Am construit acest detector de metale,acesta e siteul: http://www3.telus.net/chemelec/Projects/Metal/Metal.htm

Am ales aceasta schema pentru ca are la baza cel mai eficient principiu si pentru ca a mai fost realizat de catre alte cateva sute de electronisti amatori.

Bobina utilizata are dimensiunea de 12 inch, fi 0.8 mm, 25 de spire si detecteaza o cutie de metal aproximativ la 60 cm.

Ma asteptam detecteze la o distanta mai mare dar e bine si asa am sa incerc si alte variante de bobine.

Mai jos aveti si montajul.

Intrebari ? Sugestii?

Numai bine si astept raspunsuri."

Legea este data pt. situri arheologice, dar ne cuprinde si pe noi amatorii. Este ilegal sa detii sau sa constuiesti un detector performant, nu unul pentru pereti. Ca sa detii un detector trebuie sa te inscrii la un club de arheologie sau speologie (si poti sa detectezi ce vrei legal).

Vreau sa-ti spun ca acest detector care l-ai facut tu este f. bun, dar nu este bine reglat si bobina prea mica.

1. Una bobina, minimum 30cm

2. Reglajele dupa schema de baza (prima versiune)

3. Acumulatorul sa fie cel putin 12V - 7A

4. Foloseste cele doua mosuri in paralel ca sa cresti puterea pulsului

5. La reglaje iti trebuie un osciloscop cu 2 intrari

Am obtinut cu schema aceasta:

- in aer - o galeata tabla la 6m

- in pamant - o teava de diametru 40cm la 3.5m (conducta de apa)

- in pamant - o moneda de aluminiu 5000Lei vechi la 1.5m

Urma sa maresc bobina.

Dupa ce l-am terminat, am citit legea si... l-am demontat. Prefer sa dorm linistit, nu hartuit.

Comorile de la Sarmisegetuza ai vazut cine si cum le-au luat. Trebuie sa intelegi ca tu nu esti unul dintre "EI".

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

am eu unul acasa special pentru lucruri marunte , are cam 15 x 20 cm si e destul de bunicel , insa detecteaza ceva de metal de la 3 4 cm minim ! am sa pun poze maine daca intereseaza pe cineva !

Link spre comentariu

Dupa ce l-am terminat, am citit legea si... l-am demontat. Prefer sa dorm linistit, nu hartuit.

De ce?? Doar nu urma sa il folosesti in scopuri ilegale :freaza: , hai sa fim seriosi... asa scula performanta si ai demontat-o?
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări