Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale ..se poate??

Vizitator no_nick

Postări Recomandate

Vizitator catalin999

Am terminat detectorul si esec :((Ma puteti ajuta va rog frumos!Cand ii dau putin volum din p4 tiuie incontinuu daca ii dau mai tare tiuie mai tare.

post-18478-139829432899_thumb.jpg

post-18478-139829432906_thumb.jpg

post-18478-139829432919_thumb.jpg

post-18478-139829432932_thumb.jpg

post-18478-139829432957_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salut! Vezi ca trebuie reglat nustiu cum, citeste ca s-a scris mai sus cum se regleaza mai exact. Imi place cum ai lucrat, felicitari! Cum ai facut bobina asa?

Link spre comentariu
Vizitator catalin999

Salut! Vezi ca trebuie reglat nustiu cum, citeste ca s-a scris mai sus cum se regleaza mai exact. Imi place cum ai lucrat, felicitari! Cum ai facut bobina asa?

Constructie bobina!Am trasat cu compasul pe carton diametrul, am pus banda autoadeziva incolora apoi am pus sarma cu un pix pe cercul trasat cu compasul. Pot face si un video daca vrei (dar dupa ce imi termin detectorul).
Link spre comentariu

nu se vad bine integratele..e prea de sus poza, reglajul e foarte simplu, se regleaza la pin 6 ,ne 5534 sa fie 0 volti fata de masa montajului. ( din semireglabilul de 100k, R10) . dupa acest reglaj se incearca detectia, (atentie mare cind faceti probe sa nu aveti ceva metalic in jur,cuie in scaun ,in masa in functie de unde e pusa bobina)regland in special din P2 TRESHOLD. incercati inatai si cu un simplu difuzor in locul buzzerului sa vedeti daca nu cumva e din cauza buzzerului( cum este comandat) tiuitul continuu.

Link spre comentariu
Vizitator catalin999

nu se vad bine integratele..e prea de sus poza, reglajul e foarte simplu, se regleaza la pin 6 ,ne 5534 sa fie 0 volti fata de masa montajului. ( din semireglabilul de 100k, R10) . dupa acest reglaj se incearca detectia, (atentie mare cind faceti probe sa nu aveti ceva metalic in jur,cuie in scaun ,in masa in functie de unde e pusa bobina)regland in special din P2 TRESHOLD. incercati inatai si cu un simplu difuzor in locul buzzerului sa vedeti daca nu cumva e din cauza buzzerului( cum este comandat) tiuitul continuu.

Am pus difuzor si demireglabil de 100k, la pin 6 ne 5534 si masa am 0.018 V daca rotesc semireglabilul nu scade nici nu creste, IRF9640 se incalzezte este normal? sau ce ar fi in neregula?
Link spre comentariu

nu e in regula daca nu regleaza. ceva este gresit. irf- ul merge foarte putin caldut. trebuie sa regleze in pin 6 ne5534 intro plaja de cca 2v. deci nu e in regula ceva acolo. trebuie sa regleze 0v altfel nu e in regula.

Link spre comentariu

catalin999 ,vezi ca ai pus invers tranzistorul bc337.colectorul merge la volum iar emitorul la R34=33ohmi.PCB -ul cu componente este gresit acolo .Acesta este cel corectat. SUERTE.

post-63207-139829434016_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator SharQue99

Salutare ,

Am si eu nevoie sa inchiriez un detector de metale pentru 1 saptamana . Am nevoie sa gaseasca cam la 1 m adancime . Ofer garantie ca il aduc inapoi . Sunt din Bucuresti .

Mi-as face eu unul insa nu le am cu partea electrica . Daca ar fi sa platesc pe cineva sa imi faca partea electrica cat m-ar costa mana de lucru cu tot cu piese ? Eu sa fac doar bobina si celelate mai usoare .

Astept raspuns pe [email protected] .

Link spre comentariu
Vizitator catalin999

catalin999 ,vezi ca ai pus invers tranzistorul bc337.colectorul merge la volum iar emitorul la R34=33ohmi.PCB -ul cu componente este gresit acolo .Acesta este cel corectat. SUERTE.

Multumesc tare mult! Si mult noroc !
Link spre comentariu

daca nu i-ti merge nici dupa ce ai corectat tranzistorul BC337 sa ne spui pt. ca sigur cineva te poate ajuta.Eu am avut o problema cu un scurt pe PCB la Surf-ul meu insa acum totul e ok.

Link spre comentariu

Am primit lf-ul, dar am o lene de ma doare! Imediat ce il plantez in montaj va comunic rezultatele. Asa cum este ia destul de adanc in nisip.De ex o droanga de bere o gaseste la 30cm aproximativ. Cand dau peste cate una am ce sapa dupa ea :freaza: .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări