Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale ..se poate??

Vizitator no_nick

Postări Recomandate

Surf-ul este mai sensibil, diferenta este cam de 5-7 cm.Dar..................pe Geotechforum fiecare spune ca a reusit o sensibilitate mai mare sau mai mica.Asadar maximul pe care l-am citit despre Surf a fost in jur de 30 cm iar la Stuart cam la fel insa la mine diferenta se vede.La inceput nu am vrut sa fac Surf-ul crezand ca voi reusi sa ating cel putin 25cm cu Stuart dar nu am reusit.(max.18-20cm cu moneda de 1€).Acum incerc sa montez Tiny MD. cineva spune ca a atins 32cm cu moneda de 1€.(1€ are diametrul apropiat de moneda de 50 de bani RO.)

Link spre comentariu

Am primit astazi bd911, l-am pus in montaj si detecteaza :101 .Se pare ca nu merge inlocuit bd-ul cu orice. Precizez ca am montat condensatorul de 10 uf, cu sunt nu merge, nu se poate regla.Am facut comanda de lf356 ca lf357 nu au la farnell, am inteles ca ar merge. Detecteaza o moneda de 20 eurocent de la 13-15 cm cu bobina de 19 cm.Daca il mai bibilesc un pic cred ca il fac mai sensibil.Totusi este un inceput, cand vad ca merge cat de cat am curaj sa ma apuc de el. Cei care ati facut detectoare, cu ce fel de baterie l-ati alimentat. Pentru teste am una dintr-un ups, iar pentru cand o fi gata ma gandesc sa il alimentez din 8 baterii AA.

Link spre comentariu

Da sigur de ce nu! Dar maine mai pe seara, pentru ca deocamdata am inceput sa construiesc un schelet ceva sa fie treaba calumea. Vroiam sa intreb daca a experimentat cineva o bobina ca cea de aici

si daca este vre-o diferenta in bine? Adica are rost sa ma chinui sa o fac sau fac una normala si gata!

EDIT cablu de la bobina la montaj trebuie ecranat sau merge de oricare?

Link spre comentariu

castigul nu e semnificativ intre cele 2 bobine. cel putin asa zic userii de pe geotech. in privinta cablului,puneti cablu ecranat audio.

Link spre comentariu

mikella merge bine. presupun ca nu ai pus inca lf357 sau lf356. ps interesant scheletul cum la-ai realizat ? ce suport ai folosit ptr bobina ?etc ceva detali eu la partea mecanica nu pre ma pricep si vreau sa fac sa arate ca al tau .

Link spre comentariu

Scheletul este facut din teava PVC de 25mm, cu un teu la maner si inca un teu la suportul bobinei. Pentru suportul bobinei am luat o bucata de teava de 4 inci si am despicato, dupa care am indreptato cu un pistol de aer cald.Am taiat pe rotund si am lipit bobina dedesupt. Luni cand merg la servici am sa ii trag un strat subtire de fibra de sticla peste bobina, pentru protectie. Inca nu am montat lf356, acum am montat lm308, asa am facut si video.Daca vreti mai multe detalii despre cum am facut scheletul pot face poze sa se inteleaga cum am lucrat.O seara buna!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări