bion Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 o sa ii scriu primarului de la mine si sper sa ma lamureasca in legatura cu detectia in judetul meu,din cate cunosc nu-mi suna sa fie ceva arheologic in zona mea si sper sa pot utiliza masinaria.(sper.) daca nu il incerc in curte la mine si punto.oricum l-am realizat din hoby pt. electronica nu pt. a descoperi vreo comoara. Link spre comentariu
bion Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 am terminat de bv.cu toate departamentele posibile in legatura cu detectorele de metale:delegatia de guvern.patrimoniu,guardia civil si conluzia este urmatoarea: este ilegala folosirea detectoarelor de metele in aceasta parte a spaniei pt un motiv simplu si logic ,nu se poate cunoaste intentia celui care vrea sa foloseasca un asemenea aparat.nu axista lege in privinta construirii si detinerii insa folosirea acestor aparate poate fi sanctionata cu:;confiscarea aparatului, inchisoare de minim 1 an sau amenda intre 300 si 900€.exista insa o exceptie se pot da o derie de autorizatii pt.folosirea D.M. insa este foarte complicat mai greu decat un permis de arma :autorizatie de la patrimoniu, alta de la urbanistica pt. eventualele excavatii,alta de la guvern, insa nu se conced oricarei persoane asa ca .... f.complicat ca sa nu spun imposibil.salutari tuturor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 bion mă bucur să întâlnesc oameni ca tine, care aleg să se poartă civilizat, fără să încalce regulile pe motivul că şi alţii le încalcă. Tot respectul pentru atitudinea ta. Legile privind detectoarele de metale par destul de ciudate când afli prima dată de ele. Multe legi sunt aşa. Nu ştiu dacă sunt drepte sau nu dar, cât timp sunt în vigoare, trebuie respectate. Asta înseamnă civilizaţie. Nu ştiu cum e în Spania dar în România aparatele trebuie declarate la inspectoratul judeţean de poliţie, primarul nu are treabă cu aşa ceva. http://www.avocatnet.ro/content/forum%7 ... etale.html http://securitateprivata.ro/legislatie- ... de-metale/ Chiar dacă l-ai declarat, asta nu înseamnă că ai voie să-l foloseşti. Folosirea detectoarelor de metale e interzisă indiferent dacă zona unde vrei să le foloseşti este sau nu sit arheologic. Cel mai bine e să întrebi pe cineva de specialitate sau autorităţile care se ocupă de aşa ceva. Si aici e la fel, mai repede obţii autorizaţie de port armă decât pentru ce vrei tu. Oricum, mare lucru nu cred că vei descoperi, ar fi păcat să ai necazuri. Mai departe te las să te informezi singur, nu mă pricep nici la legi nici la arheologie. Baftă! Link spre comentariu
cristi71 Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 ce pot sa mai zic..eu nu indemn pe nimeni sa foloseasca MD ilegal. fiecare face cum vrea. in ce nu am dreptate? ca altii folosesc MD neautorizati?ca multi din MAI habar n-au despre ce e vorba? ca legea in sine e o aberatie? dar de unde se deduce din postul meu ca as instiga pe cineva la infractiuni? FIECARE FACE CUM CREDE !ce legi sa respect si de ce as face o cind chiar mai marii tarii nu o fac? civilizatie? hmmm. ar fi multe de discutat. o atitudine pozitiva din partea mea ar schimba ceva in acest domeniu ? ma indoiesc..in cel mai bun caz as fi catalogat drept FRAIER. asta e paradoxul in Romania si cu povara asta trebuie sa traim. eu sunt adeptul legilor si civilizatiei, dar sa fie aceleasi pentru toata lumea si in orice imprejurare. de acolo , parerea mea ,vine schimbarea de atitudine si civilizatie de care vorbeam.numai bine! Link spre comentariu
bion Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Am uitat sa nentionez ca detectoarele de metale se comecializeaza legal fara nici o autorizatie insa poti sa il folosesti doar pe post de "bibilou" la fel ca si in cazul unei sabii ninja poti sa o cumperi la oricare magazin de chinezi dar nu poti merge cu ia pe strada sau sa tai oamenii... oricum detectorul meu o sa il termin de dragul electronicii iar folosirea lui ... e cu totul alta poveste.In vara sper sa ajung in Romania si deasemeni sper sa pot face rost si de autorizatie.Cornel Darvasan:Romania nu este doar pamantul pe care il calci ci si cerul de deasupra ei.Bafta. Link spre comentariu
cristi71 Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 si ca sa incheiem subiectul pe tema legislatiei,iata prima stire pe care o vad cind deschid mail-ul.. http://ro.stiri.yahoo.com/video-mai-bin ... 00725.html . nu are legatura cu DM insa despre asta vorbeam.. legile aceleasi si in orice imprejurare pentru toti. sa nu se inteleaga ca sunt impotriva colegului RoGeorge,din contra,sunt perfect de acord cu ce spune dumnealui..dar parca totusi sunt muuulti mai multi infractori care incalca legea decat un amarat de amator de detectie metal..si nimeni nu face nimic in aceasta privinta. reveninid la oile noastre,electronice a ti mai lucrat la pin pointer? Link spre comentariu
bion Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Cristi spune-mi si mie te rog , cand pun in functiune Surf-ul pt. prima data in ce pozitie ar trebui sa fie potentiometrele? eu am 3 ,1=volum, 2=Delay ,3 Threshold.Si cel de pe PCB . P1. Link spre comentariu
cristi71 Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 prima oara reglezi P1 in asa fel incit in pin6 la ne5534 a fie 0 volti. dupa aia incerci detectia reglind din treshold si delay. volumul nu e important ,numai a nu fie la minim. Link spre comentariu
bion Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Multumesc Cristi.Luni e posibil sa i-mi soseasca su ultimul integrat si o sa probez masinaria. Link spre comentariu
bion Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 eu as face pinpointer-ul dar ce ar putea sa-mi foloseasca? Link spre comentariu
mikella Postat Aprilie 28, 2012 Partajează Postat Aprilie 28, 2012 Buna ziua! M-am apucat si eu de construit detectorul dupa schema poloneza.Mai am de plantat bd-ul si sa fac bobina.Din cate am inteles bobina este indicat sa fie de 23cm cu 20 spire de 0.5, corect? Vroiam sa intreb ce reglaje trebuiesc facute atunci cand il pun in functiune? Atasez schema dupa care am lucrat impreuna cu cablajul, poate mai au nevoie si altii. Multumesc! Link spre comentariu
remus2509 Postat Aprilie 28, 2012 Partajează Postat Aprilie 28, 2012 Buna ziua! M-am apucat si eu de construit detectorul dupa schema poloneza.Mai am de plantat bd-ul si sa fac bobina.Din cate am inteles bobina este indicat sa fie de 23cm cu 20 spire de 0.5, corect? Vroiam sa intreb ce reglaje trebuiesc facute atunci cand il pun in functiune? Atasez schema dupa care am lucrat impreuna cu cablajul, poate mai au nevoie si altii. Multumesc! interesant mikella ceva poze cu montaju si un video cu montajul la lucru ,ceva teste .asteptam Link spre comentariu
mikella Postat Aprilie 28, 2012 Partajează Postat Aprilie 28, 2012 Teste inca nu pot ca nu am bd911 montat.Astept sa vina, poate pe luni marti.Poze cand il pun la treaba, poate fac si un video. Numai sa mearga calumea.A mai construit cineva varianta asceasta? A intampinat probleme?Edit Am incarcat si o poza la montaj! Link spre comentariu
cristi71 Postat Aprilie 28, 2012 Partajează Postat Aprilie 28, 2012 l am construit si eu pe o placa de test. video aici mentionez ca nu am gasit lf357.. filmarea e facuta cu lm308 in loc de lf357 cu citeva mici modificari. a-ti gasit lf357? daca da,unde? montajul e foarte sensibil, chiar mai sensibil decat surfmaster ,dar mai instabil. aici , detectorul facut de alt amator, priviti la sensibilitate.. foarte buna! Link spre comentariu
mikella Postat Aprilie 28, 2012 Partajează Postat Aprilie 28, 2012 LF357 este pe ebay, si costa in jur de 4 euro.Eu am pus lm308 ca asta am avut si eu la indemana.L-am recuperat de pe niste placi ca la magazin aici costa 13 euro bucata . Ati intampinat probleme la punerea in functiune? Cum adica este instabil? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum