Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Balast electronic pt un singur neon - cum leg 2 la el?

Vizitator Bob

Postări Recomandate

Salutare,

Am un balast Osram QTP-DL 1x55 GII, E pentru un neon de 55W. U-out e 330V si limiteaza curentul la 260mA.

Neoanele pe care vreau sa le folosesc cu acest balast vor fi doua T5 HO, ambele de 24W, dar modele diferite. Osram are mai multe balasturi pt un singur neon T5 HO de 24W, si are aceasi tensiune de iesire de 330V, la curent de 130mA. Deci ma gandesc ca se potrivesc la fix ca putere.

Balastul foloseste un integrat : ICB2FL02G

Am decupat o schema din fisa tehnica, cam asa este conectat pe pcb-ul balastului (am facut modificarile pe schema, cum este pcb-ul in realitate):

5a94a57a2a9fb_ScreenShot2018-02-27at02_25_09.thumb.png.48c158184428494c4cd8cf8d5523178a.png

Ce nu stiu este, se pot conecta in vreun fel doua tuburi la acest balast? Asa arata el in realitate:

IMG_0401.thumb.jpg.07ea9354cecfcf408bfb10d6e5adfc63.jpg

Editat de Bob
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Singurul fel în care ai putea lega la acel balast două tuburi ar fi în serie.Adică celor două tuburi le legi la câte un capăt filamentele între ele. iar  celelalte două filamente libere la balast.Dar cum tuburile pe care le ai nu ar suporta curentul mare dat de balast, nu cred că ar rezista....dacă îți asumi riscul, poți încerca pentru scurt timp.La drosselurile clasice se puteau lega ușor două tuburi de 20W în loc de unul de 40W, dar la astea electronice destinate unui singur tub nu mai e același lucru...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări