Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2x15" BassHorn

Vizitator Twister

Postări Recomandate

Vizitator Twister

vin si eu cu un proiect ...sper ca ati mai auzit de el pe la martin-audio din cate zice ar face ceva treaba buna voi ce ziceti? in 2-3 luni voi face si eu asa ceva sa vedem cu merge ..atacandu-l cu un DPA2000

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

7

• radue

7

• Sharky

6

• Sandu_alex_999

2

Cam micut SPL-ul la 1w pt un horn cu 2 x 15", parerea mea. De fapt, acelasi SPL il obtii si cu un simplu BR, cu aceleasi difuri si sigur iese si mai mic ca dimensiuni, deci mai usor de transportat. :smt003 :smt005

Link spre comentariu

depinde si ce difuzoare folosesti. ii horn, deci raspunsul variaza cu difuzoarele folosite. Oricum iese imens, parerea mea, dar si coboara in frecventa dupa marimea gurii :supz:

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

sper ca ati mai auzit de el pe la martin-audio din cate zice ar face ceva treaba buna voi ce ziceti? in 2-3 luni voi face si eu asa ceva sa vedem cu merge

O complicatie inutila, crezi ca imbunatateste cu macar putin performnatele fata de cazul in care utilizai constructiv o incinta trece banda! :smt006In nici un caz, dar daca vrei sa experimetezi...SUCCES.
Link spre comentariu

Cam micut SPL-ul la 1w pt un horn cu 2 x 15", parerea mea. De fapt, acelasi SPL il obtii si cu un simplu BR, cu aceleasi difuri si sigur iese si mai mic ca dimensiuni, deci mai usor de transportat. :smt003 :smt005

Pai teoretic asa e, dar aia este numai in banda mai joasa de frecvente, sub 55 Hz, unde la 40 Hz un sub de 18" suna mai tare decat asta. Peste se simte, la fel si directivitatea, adica 55 Hz se vor auzi mai departe din horn comaprativ cu bassreflex sau bandpass.Apropo,am vazut si auzit subwoofere care aveau acelasi spl, evident coborau mai jos, erau bassreflex, dara veau 2 difuzaore de 18", iar la marime erau mai mari; iar sunetul era destul de bun, dar pe la 100 m pierdea din kick ( sunet, ca de simtit nu se simtea aproape nimic ), lucru care cred ca nu este valabil si al acest horn.
Link spre comentariu
Vizitator Twister

nu coboara sub 55Hz liniar sensibilitatea e mult mai mare

ce oi vrea sa zici ca punisheru` tau coboara mai mult? :smt003 di aia au mai cerut aia care le-ai facut praxis ..subwoofere ...kt de bine coborau punisher-urile :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 cred ca kiar daca nu vreti sa recunoasteti io zic ca proectu asta o fi el un pic mai maricel da spala pe jos cu bph si cu punisher :smt004
Link spre comentariu

pune mana si invata teorie!

hornul tau are lungima path-ului care dicteaza cutoff-ul acela

Punisher are path de 2.8 metri pt a cobora la 45 Hz

Synthplants au cerut B3 pt ca aveau nevoie de ceva cu un bass mai bubuit (GD mare) pt ca asta este sunetul necesar la party-uri cu DNB

pe forum la noi este postat inclusiv graficul masurat pentru acel sistem si se vede clar ca este liniar pana la 45Hz(fara B3-uri)

Link spre comentariu

daca vor bass bubuit de ce nu folosesc un dsp? :weedman:

e si o chestie de imaginemajoritatea cluburilor prin Bucale sunt dotate cu B3-uri, si lumea s-a cam invatat cu ele , atat optic, cat si auditivasta este..
Link spre comentariu

ce oi vrea sa zici ca punisheru` tau coboara mai mult? :smt003 di aia au mai cerut aia care le-ai facut praxis ..subwoofere ...kt de bine coborau punisher-urile :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 cred ca kiar daca nu vreti sa recunoasteti io zic ca proectu asta o fi el un pic mai maricel da spala pe jos cu bph si cu punisher :smt004

Ai auzit tu cum suna proiectul ala? :toimonster: Sau Ai auzit tu cum suna punisher? :smt064 Tine cont ca punisher are un singur dif de 12" in el , pe cand asta are 2 de 15" :smt041 Vorbiti numai sa va aflati in treaba :smt075 Fix pe nex ti-ai gasit sa-l contrazici :yahoo:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări