HelliosSun Postat Februarie 22, 2018 Partajează Postat Februarie 22, 2018 Buna ziua ! Sunt stundent la facultatea de electronica si da stiu ca este full de scheme cu surse de tensiune care contin bine cunoscutul integrat LM317.Rugamintea mea este daca se poate sa ma ajutati cu ceva scheme(daca se poate ca schema sa aiba si calbaj imprimat) realizate de dumneavoastra si functioneaza din prima daca respecti schema si nu intri in modificari(preferabil sa gasesc si piesele usor).Sursa este logic ca o sa fie in gama 1-30V vcc si 3A(nu stiu daca se poate si cu 5A tinand cont ca integratul suporta max 3A).Ideea este ca nu imi trebuie nu stiu ce schema complicata dar nici simpla cu 2-3 piese si gata pentru ca o sa imi respinga proiectul.Acum las la aprecierea dumneavoastra daca ma intelegeti.Nu m-as apuca de o schema netestata tinand cont ca proiectul il realizez din banii mei pentru ca facultatea nu deconteaza si o sa imi ramana mie sa il folosesc pentru proiecte viitoare.O zi buna va doresc ! Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Februarie 22, 2018 Partajează Postat Februarie 22, 2018 (editat) Salut. Gasesti in topicul cu alimentatoare sursa cu LM317 si PNP realizata de Marian. https://www.elforum.info/topic/97183-scheme-alimentatoare/ Eu am construit sursa respectiva, gasesti cablajul si oscilogramele (daca se cere) pe sectiunea "mici proiecte". https://www.elforum.info/topic/125638-sursa-cu-lm317ahvt-si-tranzistoare-pnp/ PS: sursa este stabilizata si reglabila, asa cum a spus si Validae ca trebuie sa fie, dar limita inferioara de tensiune nu este 1V ci 1.25V. Editat Februarie 22, 2018 de Mishu_17 Link spre comentariu
validae Postat Februarie 22, 2018 Partajează Postat Februarie 22, 2018 Titlul ales e cel puțin neinspirat pentru un student la electronică. Sursa ta trebuie să fie în primul rând una stabilizată (altfel putea fi orice sursă simplă) și reglabilă, în plus trebuie să aibă obligatoriu și o protecție la supracurent. O sursă stabilizată și fără protecție la supracurent se autodistruge în caz de scurtcircuit la ieșire, curentul fiind limitat doar de transformator. Dacă nu reușești să înțelegi cum funcționează o astfel de sursă, nu știu cum le vei explica profesorilor ,,proiectul,, tău..... Se găsesc astfel de scheme pe forum (cu cablaj) explicate și dezbătute pe zeci de pagini, dar mă dezamăgește faptul că nici nu ai avut răbdare să cauți, ci vrei o soluție ,,mură-n gură,, cu ceva verificat și garantat. Măcar sursa o vei realiza personal, sau dai un anunț la Servicii ? Link spre comentariu
HelliosSun Postat Februarie 22, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2018 Intr-adevar domnule "validae" titlul este neinspirat.Imi cer scuze dar sunt presat de timp deoarece trebuie sa prezint schema cu ceea ce o sa realizez si incerc sa ma orientez cat de bine pot.REGLABILA SI STABILIZATA da trebuie sa fie.Cu protectie nu este obligatoriu dar daca o pot realiza cu usurinta si gasesc piesele usor ar fii perfect . Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 22, 2018 Partajează Postat Februarie 22, 2018 http://320volt.com/en/0-30v-0-3a-adjustable-switching-laboratory-power-supply/ Simpla si eficienta, functioneaza sigur...insa nu cred ca se poate obtine o nota prea mare la examen, e prea banala lucrarea. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Februarie 22, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2018 Multumesc mult tuturor pentru ajutor ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum