dorian 70 Postat Februarie 21, 2018 Partajează Postat Februarie 21, 2018 Amplificatorul a ajuns la mine cu un canal (L) cu radiatorul care se încălzea bine în timp scurt. Am ajuns la concluzia că cineva s-a jucat cu VR1, de 500Ω, era butonat la maxim spre capătul de jos, spre baza lui Q14, de aici şi curentul de repaus mare. Am rotit VR1 în sens invers şi radiatorul este rece. Cu semnal la intrare sunetul este bun în difuzoare pe ambele canale, atât la nivel mic cât şi mare, la maxim. Problema este că nu ştiu cum sau cât trebuie să fie tensiunea pe TP1, adică între emitorii Q16-Q19. Canalul ( R) avea în TP1 0mV, probabil şi la el VR1 a fost mişcat. Deocamdată am stabilit din semireglabili o tensiune de cca 10mV pentru fiecare canal, măsurată în TP1, iar curentul de repaus, cu ampermetrul pus în locul uneia din siguranţele de pe alimentare canal, este de cca 50mA. Vă mulţumesc anticipat pentru sfaturi. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 22, 2018 Partajează Postat Februarie 22, 2018 Radiatoarele de care dispune amplificatorul permit maxim 50mA/tz (5W/radiator), adica o tensiune de 11mV pe fiecare R de 0,22ohmi Dar mai sigur ar fi sa il lasi spre 25-35mA/tz. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum