Vizitator taticu100 Postat Februarie 21, 2018 Partajează Postat Februarie 21, 2018 (editat) Va salut ! Am un radiocasetofon din 1983, Crown CSC 980-L, care functioneaza foarte bine si acum. La momentul 1981 noi aveam OIRT, iar aparatul functiona pe CCIR (88-108 Mhz). Am incercat sa-i refac toate bobinele (in afara de IFT), n-am reusit si l-am lasat asa. Acum i-as pune bobine pe CCIR, insa nu stiu sa le calculez. As fi foarte indatorat daca cineva dintre dvs. m-ar ajuta cu datele bobinelor (diametrul firului, diametrul bobinei, nr. de spire). Pun la dispozitie schema necesara, atasata. Multumesc frumos ! Editat Februarie 21, 2018 de taticu100 Link spre comentariu
surubarila Postat Februarie 22, 2018 Partajează Postat Februarie 22, 2018 (editat) Sanatate permanenta ! Conform schemei aa pare la fel cu blocul FM la care lucrez acum , vezi topicul<Lipsa receptie FM amplituner>.E "despuiat" , o sa-i fac poze si iti dau datele bobinelor cat de repede pot. La al meu acordul se face cu C variabil spre deosebire de cel prezentat care e cu varicap. Editat Februarie 22, 2018 de surubarila Link spre comentariu
QQme Postat Februarie 22, 2018 Partajează Postat Februarie 22, 2018 Ma mir ca s-a umblat la bobine(in toate 3?) in mot normal se puneau C-uri de 33p in paralel cu ele,,,cele refacute sunt din Cu argintat? Link spre comentariu
surubarila Postat Februarie 22, 2018 Partajează Postat Februarie 22, 2018 Din aduceri aminte parca mai era o metoda : in blocul FM CCIR erau doua bobine , una cu trei spire si alta cu patru.In locul celei cu 3 o puneam pe cea cu 4 apoi bobinam una cu 5 care o inlocuia pe cea cu 4. Link spre comentariu
QQme Postat Februarie 22, 2018 Partajează Postat Februarie 22, 2018 Sunt multe variante de blocuri UUS,blocul in discutie este un bloc performant si trebue apelat la un cunoscator pt. remediere. Link spre comentariu
Vizitator taticu100 Postat Februarie 22, 2018 Partajează Postat Februarie 22, 2018 Va multumesc la toti pentru disponibilitate. Il astept cu o parere si pe d-l Mark S. care are FM-ul la indemana. Link spre comentariu
surubarila Postat Februarie 22, 2018 Partajează Postat Februarie 22, 2018 Sa inteleg ca @Mark S are informatiile care-ti trebuie ? Asa cum am zis , te pot ajuta , insa mai dureaza o zi doua. Link spre comentariu
Vizitator taticu100 Postat Februarie 22, 2018 Partajează Postat Februarie 22, 2018 Am inteles ca vreti sa ma ajutati si va multumesc anticipat. Cat despre d-l Mark S. am vazut ca este preocupat si priceput in ale Fm-ului. Daca si dansul ar veni cu o parere nu m-as supara, dimpotriva. Sigur ca daca datele "din teren" ,ca sa zic asa, de la dvs. se vor potrivi cu ce am eu nevoie ar fi nemaipomenit. Sa va dea Dumnezeu sanatate multa. Link spre comentariu
QQme Postat Februarie 23, 2018 Partajează Postat Februarie 23, 2018 De ce nu dati informatii complete,,,la ce bobine ati umblat,ce nr.de sp., cu ce sirma,daca bob. are miez de ferita sau alama-al., eventual faceti o poza a blocului,sfaturi competente, pot aparea dupa expunerea cit mai completa aproblemei. Link spre comentariu
Vizitator taticu100 Postat Februarie 23, 2018 Partajează Postat Februarie 23, 2018 Bobinele nu mai sunt de nici un fel, au fost scoase si s-a incercat inlocuirea lor cu altele pentru OIRT, dar nu s-a reusit. Bobinele sunt in aer, fara miezuri (cele din intrare antena si din mixer) iar la oscilator are miez de ferita. Link spre comentariu
QQme Postat Februarie 23, 2018 Partajează Postat Februarie 23, 2018 Primele doua bob. sunt duble ,adica au primar si secundar? Link spre comentariu
Vizitator taticu100 Postat Februarie 23, 2018 Partajează Postat Februarie 23, 2018 (editat) Va atasez o poza cu blocul de UUS. Bobinele sunt facute de mine, nu sunt cele originale.Acelea au disparut de mult de pe vremea (1983) cand s-a incercat inlocuirea lor cu alte bobine (pt.OIRT) dar nu s-a reusit. Aparatul il am mostenire de la tatal meu si functioneaza perfect, se-ntelege fara UUS. Vreau sa-l reanimez, intelegeti de ce. Editat Februarie 23, 2018 de taticu100 Link spre comentariu
QQme Postat Februarie 23, 2018 Partajează Postat Februarie 23, 2018 Primele 2 par corecte,dar bob osc are prea multe sp. puneti alta identica cu primele ,,,5 sp. reglajul se face fie distantind sau apropiind sp. fie introducind in int. miez de ferita (deIF) sau alama,al.,,,intai la osc. pina prindeti citeva posturi si apoi spre intrare la max de sensibilitate,pe un post slab,sau pe fisiit. eventual din trimeri. Link spre comentariu
surubarila Postat Februarie 23, 2018 Partajează Postat Februarie 23, 2018 (editat) In stanga e bobina oscilatorului , in dreapta sunt cele doua de la intrare (antena). OSC=3,5 spire CuAg 0,8mm diam. int. 5mm. Intrare=una cu 6 spire (priza la mijloc) CuEm 0,5mm diam. int. 5,5mm respectiv 3,5 spire CuAg 0,6mm diam. int 6mm.Bobinele din mijloc=cea din CuEm are 3,5 spire cea din CuAg la fel cu cea din intrare.Trebuie tinut cont ca acordul se face diferit si de acolo pot fi mici diferente. Editat Februarie 23, 2018 de surubarila Link spre comentariu
Vizitator taticu100 Postat Februarie 23, 2018 Partajează Postat Februarie 23, 2018 Multumesc, inca o data d-le Surubarila. Sa fiti sanatos si la punga gros. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum