Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator RIFE

Vizitator

Postări Recomandate

Sint curios daca cineva s-a interesat de acest aparat construit prin anii 30' de dr. Rife, exista multe comentarii pe net legat de acesta si fiindca majoritatatea membrilor Elforum sint electronisti se pot discuta aspectele tehnice mai ales ca acest aparat nu ridica probleme d.p.d.v constructiv

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Am inceput constructia acestui generator cu partea de etaj final si un modulator un pic mai deosebit, urmeaza circuitul  de cuplaj cu tubul phanatron si partea de alimentare, sa vedem ce iese, ce pare ai Stefan ?

20000101_021008.jpg

Link spre comentariu

Domnule....ce sa zic...chiar nu ma asteptam la asta. Observ ca proiectul este, deja, in stadiu avansat. Daca ati facut cablajele e clar ca modulele functioneaza. Sunt curios de doua lucruri, si anume ce tub folositi si ce transformator il alimenteaza. Intamplator, caut documentatie despre un generator de inalta frecventa facut de Telefunken la Ulm si folosit in fabricile de tuburi pentru incalzirea prin inductie a sistemelor. Puterea este in jur de 1KW si frecventa reglabila intre 400KHz si 1MHz. Si doar o ..lampa din seria RS, mai multe nu stiu, deocamdata. Oricum, racirea este cu ..apa.

Link spre comentariu

Cele doua module functioneaza, etajul final poate scoate aproximativ 300w la 3,2768 Mhz, este gata si bobina de cuplare cu tubul phanatron urmeaza, partea de alimentare ce  trebuie sa fie reglabila intre 20v si 100v/3A. Deocamdata probele vor fi facute cu un tub de 100w imprumutat de cineva ce a construit o varianta complet analogica adica un oscilator Hartley de 25w cu doua tuburi PL509

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări