Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Industria romaneasca in perioada tovarasilor..

M.Adrian

Postări Recomandate

Incaltamintea romaneasca era jale, mai ales in anii `90(sau, poate, doar in anii `90!), parca era instrument de tortura, talpa STEP 2000 o mizerie, se frangea in doua dupa cativa km., branturi interioare din carton(!), atat firma "Almi" cat si alta de care nu-mi aduc aminte cum o chema, erau adevarate porcarii, sub orice chinezarie din piata. In prezent si-au mai revenit, de ex. "Suceveanul" sunt decenti, dar eu ziceam acolo de textile. Inainte de `89 eu unul purtam incaltaminte de import (USA), nici nu-mi aduc aminte cu ce ocazie, ce relatii aveau babacii de luau tropotei din USA, dar imi aduc aminte ca prin `84 m-am atasat rau de o pereche de pantofi usor rustici, vintage, indestructibili, apoi americanii mai faceau si niste pantofi de lac superbi, in prima zi din clasa I-a aia am purtat. Blugii n-am putut sa-i sufar niciodata, nici inainte de `89, nici dupa.

Link spre comentariu

Și e așa rușinos să spui ce conturi ai mai folosit ? Că nu ai fi singurul care a făcut asta....unii de pe aici au făcut din asta un sport.

Eu nu cred că poți uita chiar toate numele folosite, măcar ultimul tot îți mai rămânea în memorie...

Link spre comentariu
Acum 8 ore, alcon a spus:

Să nu exagerăm, totuşi, se ducea o viaţă dulce pe atunci, observaţi dezinvoltura şi nonşalanţa părinţilor din fotografie, acum este mai rău...

v_w.jpg

Am aflat cine erau proprietarii acelor autovehicule ... 

Urat exemplu  .

Nimeni nu are nume românesti ...

Link spre comentariu
Acum 9 minute, Victor a spus:

Am aflat cine erau proprietarii acelor autovehicule ... 

Urat exemplu  .

Nimeni nu are nume românesti ...

Nasol. Dar ce erau,turci? :rade: Cu romanii care n-au nume romanesti ce facem?

Link spre comentariu

Nu , nu pot fi inclusi in sintagma preferata de comunisti cand se refereau la " români , maghiari , germani sau alte nationalitati conlocuitoare " .

Nici macar nu erau tigani ...

Gospodina cu ochelari de soare avea grad de maior in militie in anul de gratie 1957 ... de parca ar mai conta .

Link spre comentariu

Clar ,cei din poza nu erau fiecine. Putini puteau sa se ''afiseze'' cu astfel de masini. Oricum romanul de rind trebuia sa legumeasca multi ani pentru a-si permite o masina,mai ales in vremurile acelea. Pina si tovarasii mergeau pe teren cu IMS-uri si GAZ-uri. Cred ca daca-ti cumparai o astfel de masina,in secunda urmatoare, te trezeai cu militia, sau mai rau, cu securitatea pe cap dind declaratii peste declaratii. In cel mai bun caz riscai sa-ti fie confiscata masina, iar in cel mai rau caz faceai puscarie (la canal), sau mai stiu eu pe ce santier de ''reeducare''. Cind scapai de acolo(daca scapai) nu-ti mai ardea de masina!

Link spre comentariu

Oricum, putini ravneau dupa o Volga in acele vremuri...emotia pe care o incercai cand oprea una la poarta ta, elimina orice pofta de plimbare. :rade:

Celelalte, gen Pobeda sau Warshava le putea lua oricine dorea. Au functionat ca taxi la noi in targ multa vreme.

Link spre comentariu
Acum 50 minute, GEO 53 BN a spus:

Clar ,cei din poza nu erau fiecine. Putini puteau sa se ''afiseze'' cu astfel de masini. Oricum romanul de rind trebuia sa legumeasca multi ani pentru a-si permite o masina,mai ales in vremurile acelea. Pina si tovarasii mergeau pe teren cu IMS-uri si GAZ-uri. Cred ca daca-ti cumparai o astfel de masina,in secunda urmatoare, te trezeai cu militia, sau mai rau, cu securitatea pe cap dind declaratii peste declaratii. In cel mai bun caz riscai sa-ti fie confiscata masina, iar in cel mai rau caz faceai puscarie (la canal), sau mai stiu eu pe ce santier de ''reeducare''. Cind scapai de acolo(daca scapai) nu-ti mai ardea de masina!

niste exemple cu oameni luati de securitate si trimisi la canal pentru ca si-au cumparat masina cunoasteti sau doar curatati pusca pe aici?

Link spre comentariu
Acum 21 ore, Marele Savant a spus:

eu am credit de la bancpost cu 8,9% dobinda si rate fixe!

Buna
In mod sigur nu mai ai nici un comision pe langa dobanda.
Mai ales la Bankpost.

_Atlas-

Acum 16 ore, validae a spus:

Și e așa rușinos să spui ce conturi ai mai folosit ? Că nu ai fi singurul care a făcut asta....unii de pe aici au făcut din asta un sport.

Eu nu cred că poți uita chiar toate numele folosite, măcar ultimul tot îți mai rămânea în memorie...

Buna
Ai dreptate,odata ce esti banat musai cont nou.Nu ai alta solutie.
Proprie experienta,eu de exemplu am fost "allexx1968".Poate se indura vre-un 
"oficial' de pe forum si-mi debloca vechiul cont.

-Atlas-

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări