Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alcatel OT 6030x probleme ecran

dan_b11

Postări Recomandate

Va salut,

Am un telefon Alcatel OT 6030x care are ceva probleme la ecran. Si anume, are momente in care desi nici macar nu tin degetul pe ecran el iese din aplicatie(oricare ar fi) sau apare dropdown menu si indiferent ce apas apoi el iese din nou(ca si cum as tine degetul undeva pe ecran). Are o setare in care imi arata un cerculet in momentul in care apas pe ecran si cu setarea asta am observat ca in acele momente(cu probleme) imi apare cerculetul respectiv in partea de sus a ecranului, ca si cum as apasa acolo desi eu nu apas pe nimic.

La service de telefoane mi s-a zis ca e posibil sa fie touch screenul dar ca la schimbare s-ar putea sa se duca si LCD ul si sa trebuiasca schimbat si el. Tarif pentru touchscreen 120 ron si cu tot cu lcd vreo 250.

La chinezi am gasit touchscreenul la vreo 7 dolari si complet cu lcd la vreo 22. Tutoriale cu schimbarea completa a lcd ului am gasit insa cu schimbarea doar a touchscreen-ului nu am gasit.

Cum se schimba doar touchscreenul? Este lipit de lcd?

Imi puteti da vreun link sa ma lamuresc(macar pentru cultura mea generala)?

Sau daca aveti alte idei inainte sa-l arunc la gunoi :)...

PS: stiu ca nu prea merita reparatia.

Multumesc

Link spre comentariu

Este posibil sa fie de la Touch screen dar inainte de asta trebuie curatat sa nu aibe codens pe placa sai sa fie scapat in apa , si cred ca displayul este lipit de touchscreen acesta se desparte de display cu un aparat anume la care costa o caruta de bani si multe serviceuri nu au aceasta scula

https://www.youtube.com/watch?v=sJGmyBYyQaU

https://www.youtube.com/watch?v=WiJNVe49AvU

Uite aici o scula profesionala despre aceasta este vorba dar sunt multe modele https://www.youtube.com/watch?v=VLeuSm7PpLU

Link spre comentariu

Se separa destul de usor pe o plita chioara sau cu aer cald, dar riscurile sunt mai mari decat cu o masina dedicata. Evident ca nu toate service-urile au asa ceva, cand scoti banii pe masinarie daca se zgarceste clientul la ultimul leu ?

Link spre comentariu

Multumesc de raspunsuri. O sa-l desfac sa-l curat in prima instanta si apoi mai vad eu ce iese.

Ai grija cum il cureti la panglica de la tochscreen sa nu o rupi , se curata cu alcool izopropilic se lasa sa se usuce jumate de ora

Link spre comentariu

Desfacut, curatat placa si conectori cu alcool izopropilic, lasat la uscat, asamblat inapoi. Rezultat zero :) adica tot asa face. Deocamdata ramane asa ca mai mult nu cred ca ii pot face.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

E touchscreen-ul cu probleme. Nu va recomand sa schimbati doar touchscreen-ul. E complicat si riscati sa spargeti display-ul. Plus ca se curata destul de greu adezivul cu care a fost lipit touchscreen-ul. Daca schimbati luati ansamblul. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări