Vizitator _DPG_ Postat Iunie 21, 2007 Partajează Postat Iunie 21, 2007 Dimensiunile incintei: 140x14x30 cm (LxlxH), incinta inchisa.Fiecare cu 4 difuzoare Visaton de 10 cm, in privinta tweeter inca nu m-am hotarat.As aprecia daca v-ati da cu parerea, pentru ca doar materialele vor costa usor peste 20.000.000 lei si nu-mi permit s-o dau in bara. La finisare m-am gandit sa fie negre cu luciu fff mare.Am atasat si niste randari pe care le-am facut sa vedeti cam cum ar arata. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iunie 21, 2007 Partajează Postat Iunie 21, 2007 frumos proiectulpai printre alte inalte care ar putea merge acolo, ar mai fi si PCT300 de la P-audio Link spre comentariu
radue Postat Iunie 21, 2007 Partajează Postat Iunie 21, 2007 Ar trebui sa sune bine.Acum depinde si de calitatea difuzoarelor ( nu ai dat link cu ce difuzoare de 10 cm ti-ai ales ) si de filtru. De cat de bine arata incinta nu prea conteaza, daca vorbim din punct de vedere al calitatii sonore, dar cum sunt boxe trebuie sa arata exceptional.Da si niste link-uri cu ce difuzoare ai de gand sa bagi in ele pt ca sunt curios ce parametrii au difuzoarele. :smt006 Link spre comentariu
CBI Postat Iunie 21, 2007 Partajează Postat Iunie 21, 2007 Pai a zis ca sunt Visaton.De 10cm din cate stiu eu nu au decat seria W si TI-ul ala din titaniu ,care e o caruta de bani,si cu 8 la fel trece sigur de 20 mil.Deci au ramas celelalte W100S parca.Eu personal consider ca proiectul asta nu merita facut,decat sa pui atatea jucarioare de 10cm mai bine unul sau doua de 7-8" si tw.Inafara de faptul ca iese un floorstand care poate tie iti place ca aspect,spargi banii degeaba.Deci tine cont pe langa faptul ca seria W este seria entry mai pui si de 10cm.Daca vrei neparat cu baterie de difuri sa arate bine si sa iasa inalta faci un D'Apolitto MTM si pui 2 basi macar de 6,5" pe 4ohmi in serie ca presupun ca vrei si pe 8 ohmi si gata.Am vazut ca a inceput Vasile sa aduca difuri hi-fi.Arunca un ochi pe acolo si vezi in ce te-ai incadra.Pt. bugete mai mici am vaut Daytoanele alea ca arata si frumos si nu costa nici o avere.CA tot zise Nexus de pct,avand waveguide-ul ala ar merge infipt unul intr-un MTM de minune. Link spre comentariu
VTP Postat Iunie 21, 2007 Partajează Postat Iunie 21, 2007 Pai a zis ca sunt Visaton.De 10cm din cate stiu eu nu au decat seria W si TI-ul ala din titaniu ,care e o caruta de bani,si cu 8 la fel trece sigur de 20 mil.Deci au ramas celelalte W100S parca.Eu personal consider ca proiectul asta nu merita facut,decat sa pui atatea jucarioare de 10cm mai bine unul sau doua de 7-8" si tw.Inafara de faptul ca iese un floorstand care poate tie iti place ca aspect,spargi banii degeaba.Deci tine cont pe langa faptul ca seria W este seria entry mai pui si de 10cm.Daca vrei neparat cu baterie de difuri sa arate bine si sa iasa inalta faci un D'Apolitto MTM si pui 2 basi macar de 6,5" pe 4ohmi in serie ca presupun ca vrei si pe 8 ohmi si gata.Din pacate CBI are dreptate: la 2.000 lei poti face incinte chiar cu pretentii nedisimulate de hi-end, nu glume artistice. Mai bine explica de ce ti-a venit aceasta idee nefericita? Link spre comentariu
Vizitator _DPG_ Postat Iunie 21, 2007 Partajează Postat Iunie 21, 2007 Difuzoarele astea le-am ales: http://www.hi-end.ro/product_info.php?products_id=64 Vreau sa fac niste boxe de genul asta pentru ca-mi plac ff mult lucrurile finute si cu stil, iar cu difuzoare de 6 si 8 inch am tot avut boxe, plus ca arata mult mai grosolan cu difuzoare mai mari. Referitor la difuzoare de 10cm, am avut mai demult un pickup RFT Concert 2030, care avea 2 boxe de 27 cm inaltime cu cate 1 difuzor de bas de 10 cm in fiecare. Membrana avea 8 cm, magnetul 9 Ce bas aveau boxele alea... Eventual in acest caz, basul poate veni din alta parte, un subwoofer pitit pe undeva prin camera, sa nu se vada, daca basul oferit de boxele astea nu ma va multumi. Totusi, nu sunt bass freak. Genul de muzica pe care le vor reda, 80% rock. Daca stiti voi difuzoare mai bune cam la aceiasi bani, dar sa nu treaca de 10-11 cm diametru, sunt deschis la optiuni. Saptamana viitoare vreau totusi sa cumpar difuzoarele. Nici la filtre nu m-am decis inca, astept propuneri eventual. Link spre comentariu
radue Postat Iunie 21, 2007 Partajează Postat Iunie 21, 2007 Nu te va multumi la bas, pt ca astea sunt difuzoare de medii. 10 cm (4") HiFi low-midrange driver with coated paper cone, elastic rubber surround and temperature resistant 20 mm voice-coil. Suitable as woofer in mini-speaker systems and due to the very balanced frequency response especially suitable as low-midrange driver in 3-way speakers and in subwoofer/satellite systems.Eu iti recomand sa te mai gnadesti.Asa proiectul arata bine ( ca si aspect ) , numai ca difuzoarele nu prea sunt potrivite. Link spre comentariu
Vizitator danutgalati81 Postat Septembrie 7, 2007 Partajează Postat Septembrie 7, 2007 boxe magnat monitor 110 ai ascultat vreodata? au dif de joase 11cm si costa aprox 200 lei perechea.pentru cat de mici sunt atat difuzorul cat si cutia, coboara nesperat de jos mai ales ca e cutie inchisa.singura problema este puterea destul de mica a lor(in nici un caz 50/100w cum se lauda). dar daca vei folosi 4 vei avea o putere rezonabila.am atasat niste poze cu boxele desfacute.(nu am facut eu pozele, daca citeste vanzatorul ) Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 7, 2007 Partajează Postat Septembrie 7, 2007 Nu am ascultat.Trebuie sa intelegi ca eu nu contest faptul ca un difuzor astfel de mic poate cobori foarte bine intr-o cutie mica, ci doar faptul ca visatonul respectiv nu ar fi potrivit pt boxa respectiva. Indiferent de incinta nu poti face ca un difuzor de medii sa scoata si bas. Si de faza cu incinta inchisa, sa nu crezi ca daca un difuzor este pun intr-o incinta inchisa nu functioneaza corect pe partea se bas. Link spre comentariu
Vizitator danutgalati81 Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 radue, nu tie iti ziceam de boxele respective, ci initiatorului topicului Link spre comentariu
Vizitator bzfcocon Postat Septembrie 14, 2007 Partajează Postat Septembrie 14, 2007 Pentru initiatorul topicului, pentru ca am vazut ca tinzi in aceasta directie, uite aici un line array pe care mie tare mi-ar placea sa il aud: http://www.lautsprechershop.de/hifi/ind ... tyfive.htm Conceptul este vechi, dar ideea in sine nu neaparat proasta: cu multe difuzoare mici, ai distorsiuni foarte mici si nu ai compresie. Dezavantaje (discutabile): intereferente "pieptene" datorita pozitionarii diferite a centrelor acustice alre difurilor. Link spre comentariu
VTP Postat Septembrie 14, 2007 Partajează Postat Septembrie 14, 2007 Din pacate sunt mai multe probleme atunci cand se adopta o solutie de acest gen. Firmele care inca utilizeaza asa ceva procedeaza la o masurare a traductoarelor pentru egalizarea parametrilor, lucru nu foarte simplu si iau masuri speciale pentru corectia diagramelor de radiatie.Solutia este un compromis, ca orice solutie. Link spre comentariu
felixx Postat Septembrie 14, 2007 Partajează Postat Septembrie 14, 2007 Numai pentru 80-18000hz si dispersia respectiva mi se pare un volum de munca prea mare.Sunt alte variante mult mai usor de realizat si poate cu rezultate mai bune. Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 14, 2007 Partajează Postat Septembrie 14, 2007 Exista o regula cu privire la frecventa de filtrare, atunci cand se folosesc 2 difuzoare, care trebuie sa sune ca si unul singur. Lungimea de unda a frecventei de filtrare este lungimea dintre centrele celor 2 difuzoare x 2. Aceasta regula se foloseste ca incinta respectiva sa sune ca si o sursa punctiforma la o distanta mica, iar frecventa care reiese este frecventa maxima pana la care difuzaorele vor suna precum o sursa punctiforma.Acest concept este si in spatele proiectarii sistemelor de Sound Reinforcement, cunsocute sub aceeasi denumire, si anume de "line array"; singura diferenta este ca distanta dintre difuzoare nu se inmulteste cu 2, deoarece aceste boxe trebuie sa fie capabile sa arunce sunetul bine cat mai departe, iar la o distanta mai mare de boxe se creeaza sursa punctiforma.In cazul in care nu ai la indemana aparatura necesara pt a face masuratorile despre care vorbea stimabilul vtp, se foloseste regula enuntata de mine mai sus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum