electronunervos Postat Februarie 18, 2018 Partajează Postat Februarie 18, 2018 Buna seara. Am un monitor Samsung Syncmaster 940N cu o problema: flickere backlight-ul. Am schimbat toti electroliticii, am scot trafo tms91429ct care da 0.08Ohm in primar si 1.24K si 1.24K pe secundare. Se aprinde backlight-ul dar flash-uie/tremura si se aud zgomote din sursa. Daca incerc sa scot un tub si sa il las in 3 tot asa flickere si se opreste, am incercat cu 4 pe rand si la fel face. Sa fie transformatorul cu spire in scurt? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 18, 2018 Partajează Postat Februarie 18, 2018 Tensiunea de alimentare a invertorului cum e ? Ai încercat să aprinzi tuburile pe rând cu un invertor de probă, să vezi dacă nu dau diferență de consum ? Dacă se aude zgomot din sursa, poate sunt probleme cu invertorul.Izolează invertorul și vezi dacă se mai aude acel zgomot în sursă... Link spre comentariu
electronunervos Postat Februarie 18, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2018 Imi e mai greu sa fac asta fara vreo schema, iar invertor in plus de teste nu am. Ma gandesc ca dupa ce am schimbat electroliticii, poate fi de la trafo sau de la tub/tuburi obosite. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 18, 2018 Partajează Postat Februarie 18, 2018 Un invertor folositor pentru teste se poate recupera de la un laptop defect, scanner, etc.... sau se găsește de exemplu la miva.. la prețuri rezonabile.Aprinzi tuburile pe rând cu el și verifici dacă au exact același consum...sau măcar aceeași luminozitate. Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 19, 2018 Partajează Postat Februarie 19, 2018 (editat) Sasiu LS19HAA http://archive.espec.ws/section513/file23527.html https://elektrotanya.com/samsung_940n_chassis_ls19haa_sm.pdf/download.html Editat Februarie 19, 2018 de leoncris Link spre comentariu
neculavasile Postat Februarie 19, 2018 Partajează Postat Februarie 19, 2018 poti avea si rezistenta de contact la capete tuburi ,trebuie invertor de test Link spre comentariu
electronunervos Postat Februarie 19, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2018 Va multumesc. Puteti detalia in ce consta rezistente de contactla capetele tuburilor? Link spre comentariu
neculavasile Postat Februarie 19, 2018 Partajează Postat Februarie 19, 2018 Cu timpul datorita incalzirii, incep sa apara contacte oxidate(carbonizate) unde se leaga tubul ccfl cu firul de conexiune, eu am gasit destule, daca ai avea tester ai sti precis, asa trebuie sa desfaci ecranul sa ajungi la lampi, sa vezi ce si cum. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 19, 2018 Partajează Postat Februarie 19, 2018 Dl. Electron, nu ai si un osciloscop nervos? Cu sonda pe baza mica se pune oscul pe firele mai subtiri de la conector lampi si amplitudinile de max 15V trebuie sa fie cat mai egale. La cele cu contacte oxidate se vor vedea intreruperi pe forma de unda. ATENTIE, firele cu izolatia mai groasa ard sondele de 600V. Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 19, 2018 Partajează Postat Februarie 19, 2018 Fa pe repede'n' ainte un inverter Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 19, 2018 Partajează Postat Februarie 19, 2018 Și filtrajul mare pe sursa l-ai schimbat? Link spre comentariu
electronunervos Postat Februarie 20, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2018 (editat) Buna dimineata Condensatorul de 400V l-am verificat pe ESR-metru. Am folosit alt monitor al carui invertor stiam ca functioneaza, si am substituit pe rand fiecare tub, unul dintre ele baga invertorul in protectie. La desfacerea panelului, respectivul tub era foarte inegrit, dar si unul de pe partea cealalta era si el prea obosit. Asa ca vb cu propietara monitorului, am ajuns la concluzia ca nu merita dusa mai departe reparatia. A fost un monitor folosit timp indelungat si a fost inlocuit cu ceva mai nou. Va multumesc mult pt sfaturi si idei, asa am invatat multe lucruri noi. O zi buna! PS daca ii trebuie cuiva trafo tms91429ct original si bun, poate pune de o bere si este al lui Editat Februarie 20, 2018 de electronunervos 1 Link spre comentariu
myshyk Postat Februarie 21, 2018 Partajează Postat Februarie 21, 2018 Am acest monitor e 930, nu 940, are ceva probleme, nu stiu daca din sursa, daca te intereseaza, platesti doar transportul, alegi curierul. Link spre comentariu
electronunervos Postat Februarie 21, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2018 Proiectul e inchis si asa va ramane. Iti multumesc 1 Link spre comentariu
bogdan_meseriasu Postat Martie 10, 2018 Partajează Postat Martie 10, 2018 Eu am avut probleme cu lampile la acest model. Contactele de la capete erau ozidate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum