Vizitator gagikutzu Postat Iunie 21, 2007 Partajează Postat Iunie 21, 2007 am luat de curand un dif asa cum scrie in titlu de la topic si nu a-i stiu caracteristicile t/s pentru a construi incinta.diful are doua rezistente...pe 4 si pe 8 ohmi si este de 250 de mm diametru....frecventa 40 hz-4500hz,si as mai vrea daca se poate o schema completa cu cablaj cu tot a unui filtru activ pentru el pe 4 ohmi...o sa fie folosit cu acest dif pe masina. va multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator gagikutzu Postat Iunie 22, 2007 Partajează Postat Iunie 22, 2007 cu ceva zile in urma aveam si eu o intrebare catre cei mai vechi d epe aici ins anu am primit un raspuns si am incercat sa fac ceva fara indicatii decit din ce am citit de 2 saptamani pe aici.pentru acel dif caruia nu i-am gasit caracteristicile am facut o incinta oarecum copiata dupa un model de baupunkt.dimensiunile sunt urmatoarele:partea din fata 500x500 mm,partea din spate 500x500 mm,capacele laterale au la partea de jos 350 mm iar la partea de sus 280mm. la aceasta incinta am folosit doua tuuri de bass reflex de 50mm.incinta am realizat-o din pal de 18mm de culoare neagra iar la final sunt foarte multumit de sunetul pe care il poate scoate acest dif exagerat de ieftin cu aceasta incinta.o intrebare am la voi...cum calculez cati litri are incinta mea?aveti si 2 poze cu incinta insa nu sunt prea calitative.astept pareri si eventual fara suparare astept si criticile. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 22, 2007 Partajează Postat Iunie 22, 2007 pai intai calculezi volumul incintei(inaltime x lungime x latime,rezultatul e in metri cubi),iar un metru cub inseamna 1000l Link spre comentariu
Vizitator gagikutzu Postat Iunie 22, 2007 Partajează Postat Iunie 22, 2007 cred ca dupa calculele mele incinta are undeva in jur de 85 de litri....corect?acum...desi diful m-i se pare mic in diametru pentru asa volum de incinta se aude foarte bine si indreptat cu diful catre perete scoate un bas foarte bun....cam simt plamanii in mine intr-o camera de 3/4 m. Link spre comentariu
indrei Postat Iunie 22, 2007 Partajează Postat Iunie 22, 2007 nu pot sa imi imaginez cum de te-ai gandit la asa cutie cu asa mare volum :smt005 :-?? ...nu are ecou cutia? Link spre comentariu
Vizitator gagikutzu Postat Iunie 23, 2007 Partajează Postat Iunie 23, 2007 nu...cutia nu are deloc ecou....ammai spus....cu diful catre perete scoate un bas super curat.pe viitor o sa schimb diful c unul de 12 ceva mai bun. Link spre comentariu
radue Postat Iunie 23, 2007 Partajează Postat Iunie 23, 2007 nu pot sa imi imaginez cum de te-ai gandit la asa cutie cu asa mare volum :smt005 :-?? ...nu are ecou cutia?Cum naiba sa aiba ecou? Este imposibil sa simti acel "ecou" daca folosesti cutia pe post de subwoofer. Link spre comentariu
Vizitator gagikutzu Postat Iunie 23, 2007 Partajează Postat Iunie 23, 2007 momentan nu am decit un filtru pasiv pus pe acest dif insa azi merg sa imi iau comanda de la magazin...un fitru activ de la adelaida. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 23, 2007 Partajează Postat Iunie 23, 2007 vezi ca,apropiat de perete se aude mult mai bine,insa intrebarea este cum se aude cand il pui in mijlocul camerei?asa poti sa-ti dai seama daca merge bine sau nu Link spre comentariu
indrei Postat Iunie 23, 2007 Partajează Postat Iunie 23, 2007 poi se aude mai bine [cand ii difu la perete] pentru ca se duce tot basul in spatele cutiei .... acuma ai inteles raducu? Link spre comentariu
radue Postat Iunie 23, 2007 Partajează Postat Iunie 23, 2007 Eu nu am inteles ce ai vrut sa zici...Daca e subwoofer normal ca il tai pana in 150 Hz, iar lungimea dintre difuzor si placa opusa lui e mult mai mica decat lungimea care ar trebui sa fie pt a murdarii sunetul la 150 Hz si sub.De ecou nici nu poate fi vorba. Ca sa ai ecou ai nevoie de o distanta mare...deci... :smt006 Link spre comentariu
Vizitator gagikutzu Postat Iunie 23, 2007 Partajează Postat Iunie 23, 2007 am uitat sa precizez ca momentan nu am nici un fel de reglaj pentru bas...doar acel filtru pasiv....semnalul vine din dvd in etajul final si de la final la boxe si in acest fel pe mine ma multumeste...astept sa vad cu filtrul activ cum se v-a descurca si cum se va auzi basul.in centrul camerei se aude putin mai incet basul fata de atunci cind e cu diful catre perete. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum