thebluefox Postat Februarie 17, 2018 Partajează Postat Februarie 17, 2018 Am o problema cu subwooferul Philips care nu imi scoate nici un sunet. Am incercat subwooferul la iesirea placii de sunet si de pe un telefon cu Android. In spate are iesire pentru alimentarea cu curent electric si o intrare mono. Din cate am vazut pe Internet, subwooferul a facut parte dintr-un sistem Home Theater 5.1 Ledul frontal se aprinde si dupa ceva timp se pare ca intra in standby, isi schimba culoarea din verde in rosu . Are sens sa ma apuc sa verific placa electronica, amplificatorul, sau este ceva ce imi scapa?... Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Februarie 17, 2018 Partajează Postat Februarie 17, 2018 (editat) LED-ul frontal este martor pentru prezența semnalului audio (peak) Respectivul subwoofer funcționează independent de sistemul din care face parte. Editat Februarie 17, 2018 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
George(sb) Postat Februarie 17, 2018 Partajează Postat Februarie 17, 2018 de aceea prefer sistemele pasive si cu amplificatoare analogice pe tranzistori, fara nici un integrat Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Februarie 17, 2018 Partajează Postat Februarie 17, 2018 Inițiatorul presupun că a vrut să știe daca nu e vreo problemă datorată faptului ca subwooferul nu e legat la sistemul din care făcea parte. I-am răspuns, deși chiar mă irită când nu se pune întrebarea direct, ci doar se sugerează vag. Link spre comentariu
thebluefox Postat Februarie 17, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2018 Sau poate e de vina cablul. Folosesc un cablu cu jack la un capat si doua iesiri RCA. Subwooferul il conectez pe rand la ambele mufe RCA. Sau poate e de vina cablul. Folosesc un cablu cu jack la un capat si doua iesiri RCA. Subwooferul il conectez pe rand la ambele mufe RCA. Daca ma gandesc bine, e putin retardat sa cred ca pot avea semnal doar pe una dintre iesirile RCA. Cred ca m-am prins care e problema, dar daca mai aveti sugestii sunt binevenite.. Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Februarie 17, 2018 Partajează Postat Februarie 17, 2018 Ce alte sugestii? Ar mai putea fi o problemă legată de circuitul de stand-by. Poftim schema completă Daca ai nivelul de cunoștințe necesar reparării unui astfel de aparat, o să înțelegi și cum funcționează circuitul de stand-by. Dacă nu.... Link spre comentariu
thebluefox Postat Februarie 20, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2018 Multumesc pentru schema, cand o sa reusesc sa-l repar promit sa postez aici. Amplificatorul a mai fost reparat si nu am avut timp sa verific daca piesele inlocuite respecta valorile din manual. Cert e ca amplificatorul a fost functional, apoi a trecut printr-un incendiu si a capacul din fata e un pic deformat. In interior nu exista semne vizibile ca ar fi avut de suferit din cauza focului. Am vazut ca la iesirea din puntea redresoare am 37.5 V in loc de 33.9 V. Apoi la condensatorul C919 am cca 35 V si la C917 peste 50 V. Restul ramane sa verific in continuare. Link spre comentariu
thebluefox Postat Februarie 27, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2018 Dupa mai multe verificari, este clar ca unul dintre cei doi condensatori electrolitici de 4700 uF este defect. Am masurat 28.4 V inainte de puntea RS-402 si 35.3 V , respectiv 75.6 V dupa cei doi condensatori. La un magazin local mi s-a spus 33 RON bucata, asa ca a ramas varianta sa-i comand de pe Aliexpress sau sa fac un alt amplificator. Apreciez ajutorul vostru Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 27, 2018 Partajează Postat Februarie 27, 2018 Gasesti condensatori buni si ieftini pe forum, eventual pune un anunt la Cumparari. Totusi este improbabil sa fie defect doar acel condensator. Link spre comentariu
thebluefox Postat Februarie 28, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2018 Acum 21 ore, Shambala a spus: Gasesti condensatori buni si ieftini pe forum, eventual pune un anunt la Cumparari. Totusi este improbabil sa fie defect doar acel condensator. Mda, probabil ar fi trebuit sa testez cu cei doi scosi din schema, da` este oarecum peste nivelul meu de cunostinte. Oricum o sa verific si cu un piciorus de la condensatori dezlipit. Ce am uitat sa verific cu multimetrul pe continuitate, daca nu am vreun scurt. Momentan subwooferul este conectat la un amplificator 2.1 recuperat din niste boxe de calculator si calitatea difuzorului este foarte buna. Doar ca nu pot ridica volumul foarte tare, nu ca ar fi o problemal... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum