Vizitator Postat Februarie 17, 2018 Partajează Postat Februarie 17, 2018 Salut, am cumparat de pe M. Domnului o sonda TF-55 cu 15 lei. Nu stiam nimic despre ea si am zis ca o sa vad eu cum o folosesc. Insa are 3ohm si abia 4mV cand o pun pe letcon. Mi se pare cam putin la cap de scala(este pt -50----+300grd). Nu am gasit o schema de aplicatie. Aveti vreo schema nu neaparat performanta cu astfel de sonde? Link spre comentariu
Elison Postat Februarie 17, 2018 Partajează Postat Februarie 17, 2018 (editat) Puteti sa folositi schema asta. Sonda are la baza un termocuplu de tip k (NiCrNi), tensiunea la iesire variaza cu aproximativ 4uV pe grad celsius. La iesirea LM 358 o sa aveti, in functie de pozitia semireglabilului, o tensiune de 1V la 100 de grade celsius. Editat Februarie 17, 2018 de Elison Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 17, 2018 Partajează Postat Februarie 17, 2018 (editat) Sonda de tip K are 40-41 µV/°C. Presupun că mai sus e o eroare de scriere pentru că altfel n-ar rezulta 1V la ieșire . ȘI schema este într-adevăr ”nu neapărat performantă” !. Editat Februarie 17, 2018 de UDAR Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2018 Partajează Postat Februarie 17, 2018 Va puteti inspira de aici : http://www.pcbheaven.com/scripts/imagepresent.php?filename=%2Fprojectpages%2Fimages%2Fhomemadesolderingstation_1273993902.png Pentru MAX 6675 gasti module pe O X gata facute . Am folosit scema pentru un preheater care merge bine , pentru ce am eu nevoie . Cost total PIC + display aprox 35-40 ron , restul sigur se gaseste prin cutii . Link spre comentariu
Elison Postat Februarie 17, 2018 Partajează Postat Februarie 17, 2018 Sonda de tip K are 40-41 µV/°C. Presupun că mai sus e o eroare de scriere pentru că altfel n-ar rezulta 1V la ieșire . ȘI schema este într-adevăr ”nu neapărat performantă” !. Intr-adevar aveti dreptate, nu am fost atent si mi-a scapat acel zero. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2018 Partajează Postat Februarie 17, 2018 Multumesc pt schema. Mi-am incercat norocul si cu G. dar tot cu LM358 am gasit ceva. Singurul operational mai "deosebit" pe care il am prin casa este LF356 dar nu stiu cat ma ajuta. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 17, 2018 Partajează Postat Februarie 17, 2018 (editat) E chiar mai rău în aplicația asta , nu admite intrare până la zero . Problema nu e LM358 în sine ci schema - în principal lipsa corecției de offset. De asemenea ieșirea nu poate coborî chiar până la zero volți ( deși foarte aproape ) dar asta e inevitabil la alimentare simplă . Și , în fine, lipsește compensarea temperaturii joncțiunii reci . LE Schema depinde de ce vrei să faci cu sonda . Pentru niște teste e bună până la urmă și cea propusă. Pentru un termometru cu termocuplu am sugerat mai demult aici pe forum o schemă dar nu mai știu dacă o mai am și nici dacă cel căruia i-am propus-o a încercat-o. Editat Februarie 17, 2018 de UDAR Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2018 Partajează Postat Februarie 17, 2018 Am avut de curand un tv la care se incalzea un integrat de nu puteam tine mana pe el. Nu era rau sa masor cu ceva aproximativ si sa-mi arate sa zicem 72* iar alt coleg sa spuna ca a masurat 78*. Eram mai linistit decat ce mi-a raspuns un coleg: nici eu nu pot tine mana pe el! Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 17, 2018 Partajează Postat Februarie 17, 2018 Cu 4 dolari am cumpărat de pe ali...termometru cu sonda K absolut ok. Link spre comentariu
morocanosul Postat Februarie 18, 2018 Partajează Postat Februarie 18, 2018 Am patit si eu,am procedat la fel ca si colegul @dan cod! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2018 Partajează Postat Februarie 18, 2018 Sau un multimetru din gama UT cu scala de temperatura . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum