vlad228 Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 (editat) Referitor la acele snubere (r9, c23) ceva asemanator se poate observa si intr-o nota de aplicatie editata de cei de la National Semiconductor acum cativa ani. O gasiti cautand pe google AN-1849. In aceasta nota de aplicatie componentele situate in aceeasi pozitie ar fi RS1+CS7. Explicatia data de inginerii de la NationalSemi referitor la rolul acestor componente:” CS7, CS8 act in conjunction with RS1 and RS2 to decouple the large electrolytic capacitors and reduce impedance.” Sper ca acest comentariu sa fie de folos in intelegerea rolului acestor componente. Toate cele bune! Editat Martie 16, 2018 de vlad228 Completare 1 Link spre comentariu
ex.escu Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 Snuberele buclucase r9c23,c25,r10c24,c26, taie varfurile tranzitorii care apar pe circuitele de alimentare si reduc efectele inductantei parazite a condensatorilor de filtraj,sunt utile in special la amplificatoarele cu banda larga si nu numai;au fost folosite si de Dl.Matti Otala in amplificatorul din 1973...stia dumnealui de ce.. 1 Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 Cred ca in topicul SARA prin 2012 am facut un test cu snubber prin care reduceam mult oscilatia aparuta la inhiderea diodei de redresare. Am prins destul de greu pe osciloscop acel fenomen si eradicarea lui dar le-am pus pe forum aici, ulterior am facut cateva ZECI de teste cu surse si boxe highend la care putini au acces. Rezultatul la ureche ? Niciunul. Nici eu si nici multi altii care chiar sunt specializati in sunet n-au sesizat nicio diferenta. De atunci nici ca l-am mai folosit si nici nu-mi pare rau. Nu le duc lipsa. Sunt o gramada de fenomene marunte carora li se dau o importanta prea mare iar ceea ce conteaza cu adevarat este dat la o parte. De curand am vazut pus un traf de 50va-100va dupa care propitaru se vaita ca n-are bas in ditamai boxele. Ha ??? Niciodata nu te saturi cu icre negre. Intai bagi o friptura de porc si abia apoi ne dedam la fasoane. 1 Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 Dle Ex.escu, aveti vreo adresa sau vreun material unde pot citi cum se calculeaza acele snubbere ? Link spre comentariu
ex.escu Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 Gasiti pe net metode de calcul ,functie de domeniu,diminuarea zgomotului de la redresare,eliminarea varfurilor tranzitorii de pe circuitele de alimentare,in surse in comutatie,protejarea tranzistorilor de putere in comutatie,etc. igbtAPPguide.pdf 1 Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 17, 2018 Partajează Postat Martie 17, 2018 7 hours ago, vlad228 said: Referitor la acele snubere (r9, c23) ceva asemanator se poate observa si intr-o nota de aplicatie editata de cei de la National Semiconductor acum cativa ani. O gasiti cautand pe google AN-1849. In aceasta nota de aplicatie componentele situate in aceeasi pozitie ar fi RS1+CS7. Explicatia data de inginerii de la NationalSemi referitor la rolul acestor componente:” CS7, CS8 act in conjunction with RS1 and RS2 to decouple the large electrolytic capacitors and reduce impedance.” Sper ca acest comentariu sa fie de folos in intelegerea rolului acestor componente. Toate cele bune! În nota citată RS1 + CS7 sunt în poziția R1 + C2 adică imediat după puntea de diode . Doar ca așezare în pagină sunt la dreapta . Eu vorbeam de snubber-e după filtru ori aici nu este filtru (explicit) . În fine, cred că discuția poate deveni fără sfârșit și oarecum offtopic așa că eu renunț. Link spre comentariu
alex mm Postat Martie 17, 2018 Partajează Postat Martie 17, 2018 Eu vin cu un cablaj de genul ...... care desigur poate fi imbunatatit . 1 Link spre comentariu
George Postat Martie 18, 2018 Partajează Postat Martie 18, 2018 Seamana (intamplator) cu cablajele modulelor Leco V1, V2. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 18, 2018 Partajează Postat Martie 18, 2018 (editat) Aranjamentul seamana, este cam singurul tip de design pentru tranzistori finali in linie. P.S: ala este Leco V1. Ce vremuri... Comentariul meu pentru colegul AlexMM, este ca traseele de la primii tranzistori finali din extremitatile cablajului sa fie mai late. Editat Martie 18, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
alex mm Postat Martie 18, 2018 Partajează Postat Martie 18, 2018 Multumesc de recomandari ...... numai ca acel traseu duce 4,5A la grosimea stratului de cupru de 70 microni . 2 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 18, 2018 Partajează Postat Martie 18, 2018 O fi fost Sorin (Stosor), neserios in ceea ce priveste comunicarea cu clientii si timpul de executie al unei proiectari PCB, dar la capitolul design + proiectare PCB, era TATIC!!! Un pic de inspiratie pentru colegul AlexMM Link spre comentariu
alex mm Postat Martie 18, 2018 Partajează Postat Martie 18, 2018 Nu cred, ca este cazul, dupa 11 ani de proiectare, sa-mi dati lectii de proiectare PCB, iar excemplul ales de dumneavoastra, este chiar un pic gresit avand bucle ....... Pacat, sa poluam topicul colegului, daca nu avem nimic constructiv la adresa lui. 2 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 18, 2018 Partajează Postat Martie 18, 2018 Ei, tu stii cel mai bine, alea nu se pot considera bucle, in fine, succes! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 18, 2018 Partajează Postat Martie 18, 2018 Nu ma pricep prea bine dar am impresia ca alea nu se pot considera "bucle de masa", poate doar bucle. Dar am vazut la multi ca fac intentionat asemenea bucle, multe si mici, pe anumite trasee, de obicei pe masa. Adica ceva de genul un plan hasurat (bucle multe si mici). N-am aflat care ar fi smecheria. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 18, 2018 Partajează Postat Martie 18, 2018 Dudi, alea nu sint bucle, ma refer la cablajul pus de mine. Incearca sa vezi traseul ca pe un tot uniform, si sa imparti diverse parti in romburi, e aceeasi chestie. Nu am intervenit aici nici sa critic nici sa dau lectii nimanui, am vrut doar sa subliniez o eroare in cablaj pe care am intilnit-o in mai toate cablajele proiectate de AlexMM. Spor tuturor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum