Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator PSA225

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

crezi ca e mai ok asa?

Mie deja mi se pare o manie. Una e treaba cu referintele de semnal, masa de putere a difuzorului, intre blocuri functionale, astea sunt toate f ok.

Dar acu fiecare cond nu vad ce rost are.

Inteleg ideea de arta pt arta, dar aici poti avea 10% toleranta intre condensatori. Fata de aia diferenta de trasee e nimic.

Le poti duce pe trunchi comun pana al sursa si ai grija doar unde te intepi in trunchipul comun asa incat toti conzii sa aiba cam aceeasi distanta de traseu.

Evident toate astea nu sunt ideile mele, le-am vazut in nspe parti.

De ce nu incerci sa extinzi masa de celalata parte a cablajului, peste traseele complementare (v-, v+). 

Si ori nu vad eu bine, ori unii conzi sunt mai departe, altii sunt mai aproape. De ce nu se poaet compensa asta din grosimea traseului?

Sau de ce nu se pot face distante egale in sensul: la un cond ii lungesti minusu, la altul plusul, asa incat bucla totala e de lungime egala.

Daca chiar vrei sa il faci asa, optimizeaza traseele sa nu ai atatea treceri. Arata urat.

E.g. traseul de la alimentarea din stanga, banda a doua, numarata din stanga, mut-o in stanga de tot, si ocoleste condul din stanga sus direct, fara trecere.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Probabil ca sursa de inspiratie a complicaciunii  ( diplomatic ar fi sa o denumim " rafinament ezoteric audiofil  " ) este Naim ...

Daca ne uitam la simplitatea gandirii japonezilor  de la Accuphase si comparam cele doua solutii , se va deschide cutia Pandorei si reluam vechiul scandal Naim versus Accuphase , de pe raposatul forum geaman al Elforum-ului  Hifi si Multimedia .

Parerea mea este ca nu strica acea complicaciune , ba din contra , ajuta  :dsaf .

Stiti vorba aia " cine poate oase roade , cine nu , mananca friptura " ... că de , fripturistul nu are dinti :92 .

Link spre comentariu

Atunci fa bine si optimizeaza. Ca e cam fara dinti tot cablajul ala.

Adica unele trasee sunt prea imbarligate, reruteaza ca sa nu se intersecteze, si trage plan de masa peste ele, ca nu strici fengshu-iul.

Plus egalizeaza traseele dintre conzi, ca sa nu zic ca-s anemice rau.

Inteleg ca asta e un draft, dar poti trece linistit la pasul urmator ca ideea ma priceput-o dar in opinia mea nu poate ramane asa.

Du lucru pana la capat, altfel ce iei pe mere dai pe pere.

De aia nu are ursul coada, sper ca stiti de gluma!

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Si uite asa, trece incet timpul, si se alege praful si de acest topic, asa cum am anticipat. Initiatorul, nici un comentariu, unii se afla, cu schema simulata doar, eu cu cablajul proiectat, dar neexecutat(nu am cum sa investesc acum in asa ceva), de publicat aici cu valori nu pot  se pare(o fi secret, comercial?) .

Comunitatea, nu beneficiaza,  de pe urma acestui proiect, si nici nu-i vad inca utilitatea. Nu stiu, de la bun inceput, ce anume s-a dorit !  Si acum, ma intreb, ce fac, cu proiectarea cablajelor ?

Timp pierdut, in loc sa-l petrec, in alt scop...... mda, antrenament pentru creier, vor zice unii . :mort

Link spre comentariu

Chiar daca nu postez aici, exact tot ceea ce fac, asta nu inseamna ca nu fac, sau nu continui ceea ce am inceput(sper sa nu ma intelegeti gresit), dar timpul imi este potrivnic, si nu pot lucra sau experimenta cum mi-as dori.

Si schema cu valori, va fi publicata complet, cu valori cu tot ce trebuie, practic cu tot cu documentatie (sa ii spun asa), dar asta la final dupa ce o voi testa in prealabil.

Ps. Va asigur ca nu ati muncit degeaba la proiectarea cablajului.

Editat de Rashad Ionita
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări