florin01 Postat Iunie 20, 2007 Partajează Postat Iunie 20, 2007 Am dat peste mai multe scheme pe net si aceasta pare prea banala...voi ce ziceti? :smt005Este mai buca ca si cea de 160W cu IRFP240/9240?edit: am mai gasit una cu TDA7294 si MJ15003 parca. Pareri? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 20, 2007 Partajează Postat Iunie 20, 2007 nu sunt mare as in amplificatoare, asa ca poate te lamuresc altii mai bine.dar a pune tranzistoare externe la TDA7294 mi se pare carpeala. nu cred ca merita schema aia. la ce sa te chinui sa maresti puterea unui amplif cu c. i. cu tranzistoare externe. cel cu mosuri e mult mai bun. desigur si ala cu tda are anumite avantaje, cum ar fi mute si standby... si cam atat cred. plus ca, asa cum ziceau multi, majoritatea TDA-urilor de pe piata de la noi sunt contrafacute, si nu rezista la 40V alimentare. sper sa iti dea cineva niste raspunsuri mai tehnice si mai precise ca mine. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 20, 2007 Partajează Postat Iunie 20, 2007 La schema cu TDA7294 pot sa-ti spun ca nu e o noutate, se folosea inca din anii '80 cu TDA2010-2020 chiar si in TV-uri Philips. Nu are avantaj practic decit daca vrei sa pui difuri mai multe, caz in care rezulta o impedanta de sarcina mica (ptr. 2Ohmi poti pune cite 2 difuri de 4Ohmi sau 4 difuri de 8Ohmi in paralel).La schema cu mosi nu vad avantajele dar vad dezavantajele:-diferential alimentat nestabilizat.-lipsa prefinal pe ramura + (ptr. simetria sinusoidei).-lipsa protectie in portile mosilor.-cond. de bootstrap de valoare foarte mare (va dura vreo 20 secunde pina se stabilizeaza tensiunea la iesire).-era buna o bobina la iesire.Practic e o schema care functioneaza doar pe ramura - cu un generator de curent pe ramura +, care putea fi o simpla rezistenta.Parerea mea e ca nu e stabil un astfel de amplif, i-o fi reusit printr-o minune autorului si a si pus-o pe net sa se laude. :smt003 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum