dj_lyw Postat Februarie 14, 2018 Partajează Postat Februarie 14, 2018 Salutare! Am un adaptor pe care scrie urmatoarele: INPUT 220-240Vac 100mA OUTPUT 6V DC 800mA Cand il masor la mufa am 12V DC practic dublu. Acum l-am desfacut si am masurat la secundar 9V Ac, apoi la iesire din diode 12V Dc. Pe fiecare dioda redresoare am 3.9V. Ceva nu este in regula, normal nu trebuia sa am 9V-1.4V(caderea de tensiune pe cele doua diode)=7.6V necesari pt incarcarea unei baterii de 6V? Piesele sunt astea: Traf, 4 diode(punte), condensator 1000uf/16V. Mai jos aveti schema redresarii bialternanta in punte exact ce am eu. Unde ar fi buba? Va multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Februarie 14, 2018 Partajează Postat Februarie 14, 2018 ,,Buba,, e că tu ai măsurat practic tensiunea de vârf redresată în gol. Pune-i o sarcină care să ceară minim 200-400mA și vezi cât mai scoate atunci. E un alimentator nestabilizat și tensiunea e variabilă în funcție de sarcină.Dacă traful scotea 6Vc.a. în loc de 9Vc.a. atunci ai fi măsurat în gol aproximativ 9Vc.c. după redresare. Înmulțește cu 1,41 tensiunea trafului (în gol) și afli ce tensiune continuă (în gol) vei avea la ieșire.... Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 14, 2018 Partajează Postat Februarie 14, 2018 Nu e nicio bubă ! Pe alimentator scrie că scoate 6V la 800mA ! Nu scrie cât scoate în gol . Ia pune-i o sarcină de 7.5Ω și vezi cât scoate ! Și, apropo, mai citiți pe-ici pe-colo că sigur s-a mai scris de chestia asta ! 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum