Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bec led 220v

kata_tel

Postări Recomandate

am un bec led la 220v. avea un led ars. am gasit alta placuta cu leduri si am pus cu o rezistenta de 1,5kohmi, se aprind si iese fum din rezistenta. masor tensiunea e 230v pe leduri. pe plus este o rezistenta de 100kohmi intrerupta si un condesator de 2,2micro in paralel cu ea. ea are rolul de micsorare a tensiunii si cat tre sa fie ? ms

Link spre comentariu

Nu inteleg, doriti sa alimentati un modul cu LED-uri la 230V~, limitand curentul cu un...rezistor?! Nu va mai jucati la tensiunea retelei daca nu aveti macar notiunea de reactanta capacitiva si sursa de curent constant, nu veti mai avea timp sa dobanditi aceste notiuni... :84

Link spre comentariu

Vezi că se folosesc frecvent la astfel de becuri și leduri cu mai mult de o joncțiune în capsulă, de exemplu cu două sau trei. Poți să determini asta cu o sursă variabilă de tensiune și o rezistență de limitare. Urci tensiunea de la 3V și vezi la ce valoare se aprinde vizibil unul din leduri. Dacă se aprinde la tensiune peste 6-7V atunci ai trei leduri înseriate per capsulă....și tensiunea totală a șirului e alta.

Link spre comentariu

Asa este. Am desfacut doua becuri identice, de la acelasi magazin. Unul avea 17 leduri la 6 V (doua jonctiuni) si altul 17 leduri la 9 V (trei). La ambele, ledurile sunt alimentate cu un curent constant. Am suntat ledul ars si de atunci merg bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări