Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Upgrade transformator amplificator Marantz PM66SE

Vizitator Ake

Postări Recomandate

Nu am multi ani de practica in domeniul audio dar pot spune,din ce am experimentat pe pielea mea,nu poti face niciodata un upgrade cu adevarat unui amplificator,singura varianta de imbunatatire este inlocuirea lui cu un model mai performant.Acum o sa vina persoane sa ma contrazica si sa spuna ca daca modifici a,b,c,d...x,y,z vei obtine o performanta mai buna dar dupa atatea modificari ala e deja alt amplificator.Lasa-l pe-asta asa cum e sau vinde-l ca sa compensezi pentru costurile amplificatorului mai performant!

O zi buna!

Link spre comentariu

Drept ai, am avut si Yamaha ala vreo cateva zile si l-am ascultat. Din pacate nu merita nici macar 100 euro, e un cotetz nou un pic mai bun decat restul vomelor din supermarket

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Stati calm, va rog.

Desi am tot citit ca ar fi diverse modele, nu am avut niciodata ocazia sa ascult vreo scula vintage sau "foarte" vintage care sa mi se para ca suna minunat. Singurul aparat care mi-a placut serios a fost un Revox B750, dar chiar si la acela, pt o decizie finala ar fi trebuit sa il iau acasa si sa il ascult comparativ, ceea ce nu s-a intamplat. Altfel este prea usor sa te pacalesti.

Mi s-a spus ca B740 suna si mai bine, dar din pacate sunt greu de gasit si la niste scoruri care anuleaza sansele a il revinde si a recupera banii daca nu imi place.

Treaba asta cu "imi place mie cum suna" este foarte subiectiva - prin definitie. De exemplu am ascultat un Bat VK-600 si unul SE si nu am fost deloc impresionat, iar Bryston 14B chiar nu mi-a placut. Si unele din alea le-am ascultat pe indelete.

Acum nu sustin ca AS-1000 (atentie, nu A-1000) ar fi cel mai grozav amplif, a fost un prim exemplu venit la indemana. Mie mi s-a parut destul de rafinat si de ne-agresiv in acelasi timp, in mod cert un pas inainte pt Yamaha.

Link spre comentariu

Daca studiem schema Dual CV2 e clar ca Fluffy37 prefera un anumit tip de sunet. Dual CV2 are tranzistori cu germaniu cap-coada, transformatoare inter-stage, transformatoare pe iesire difuzoare..... :)

Link spre comentariu

CV2 are distorsiuni oarecum mari , dar foarte bine distribuite .

Oferă un sunet de excepție !

Din nefericire , nu este pentru sonorizat gări , stadioane , concerte manelistice sau concursuri auto High SPL .

Reprezintă o moștenire unică , aproape inaccesibilă pentru majoritatea ascultătorilor de amplificatoare moderne cu siliciu sau topologii oarecare , din gama economică cu germaniu .

CV2 sau schemele oarecum echivalente ( etajul final al binecunoscutului magnetofon Majak 203 / 205 ) vor rămâne o excepție în lumea audio , pentru norocoșii sorții .

Link spre comentariu

Un amplificator (profesional) simplu,performant,cu doar un TDA 2030 pilot,transformator defazor si finali,in"sliding bias" a realizat in anii 70 Dl.Malcolm Hill (Hill Audio);a aparut si la noi in Tehnium o varianta cu TBA810 pilot.

Daca transformatorul defazor e bine realizat e o solutie de top si azi.

Amplificatorul e bun si iarna.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
La 16.02.2018 la 19:40, ex.escu a spus:

Un amplificator (profesional) simplu,performant,cu doar un TDA 2030 pilot,transformator defazor si finali,in"sliding bias" a realizat in anii 70 Dl.Malcolm Hill (Hill Audio);a aparut si la noi in Tehnium o varianta cu TBA810 pilot.

Daca transformatorul defazor e bine realizat e o solutie de top si azi.

Amplificatorul e bun si iarna.

Cred ca e vorba de aceasta schema.

gjkljhkl.png

Articolul complet este in revista Tehnium nr. 6/81, pag. 11.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări