Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Upgrade transformator amplificator Marantz PM66SE

Vizitator Ake

Postări Recomandate

Buna ziua

Am un amplificator Marantz PM66SE care are un transformator E+I cu secundar 1 - 2x30V care alimenteaza placa de baza (amplificatorul) si secundar 2 - 2x24V care alimenteaza panoul frontal. As dori ca placa de baza (amplificatorul) sa-l alimentez cu un transformator toroidal 2x30V in speranta inbunatatirii calitatii audio.Ideea este ca nu stiu ce putere sa aleg la cel toroidal. Am masurat cu sublerul diametrul sarmei din secundarul respectiv la trafo existent si este de 0.85mm. Ma poate ajuta cineva sa-mi recomande o putere echivalenta pt transformatorul nou?

Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Specificatiile manualului amplificatorului sunt:

Power output:

RMS 8 ohms / 4 ohms ....50 / 70 W

DIN 8 ohms / 4 ohms.......55 / 75 W

Banuiesc ca despre asta este vorba, nu?

Scuze nu sunt foarte avansat in domeniu.

Multumesc

Link spre comentariu

Acelea le-am gasit si eu; Ptraf = 300VA provine din 4 x 75W.

Totusi sa nu iti faci mari sperante, sunt f slabe sanse sa sune o idee mai bine, si asta daca si numai daca gasesti un traf bun. Sau daca traful actual nu este cel original, ci unul mai mic.

Vezi ca un toroidal s-ar putea sa introduca brum prin radiatie.

LE - 300VA provine din Pout max 2x75W, la care se adauga randamentul minim (0,65) si randamentul transformatorului (0,85-0,9) => 284,625W.

Link spre comentariu

Scuze nu sunt foarte avansat in domeniu.

.....................................

E clar daca analizez diferenta intre dorinta si putinta. Sansele pentru niste rezultate mai slabe sunt maxime.

Editat de clausnc
Link spre comentariu

Acelea le-am gasit si eu; Ptraf = 300VA provine din 4 x 75W.

Totusi sa nu iti faci mari sperante, sunt f slabe sanse sa sune o idee mai bine, si asta daca si numai daca gasesti un traf bun. Sau daca traful actual nu este cel original, ci unul mai mic.

Vezi ca un toroidal s-ar putea sa introduca brum prin radiatie.

Este un amplificator vechi la care vreau sa-i schimb condensatorii electrolitici. Cu ocazia asta doream sa-i fac upgrade de transformator (versiunea superioara PM66SE KI a acestui model are transformator toroidal). Am gasit online transformatoare toroidale "audio grade" de la firma Toroidy din Polonia si ma gandeam ca va fi o inbunatatire, nu m-am gandit ca poate introduce brum.

Link spre comentariu

Versiunea KI are cateva modificari subtile in reactia negativa si compensari de faza aplicate altor variante performante ale componentelor active alese .

Sansele de reusita tin doar de nivelul de intelegere si competenta in acest domeniu. Nu cred ca e cazul, tinand cont de alegerea transformatorului polonez care e mult mai prost decat cel care se doreste a fi inlocuit. (cel din varianta KI e din alta clasa).

Link spre comentariu

Eu de ce am scris traf bun ...

"Audiograde" de la Toroidy nu e nici pe departe acelasi lucru cu un traf dedicat pt audio de la Plitron.

Daca te mananca atat de tare degetele incat nu te poti abtine, o solutie buna (dar care impune cautari si rabdare) este sa adaugi inca un traf identic recuperat de la un amp stricat.

Dupa parerea mea acel Marantz nu merita un asemenea efort.

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi.

Renunt la ideea transformatorului.

Imi puteti recomanda un amplificator care sa se auda decent second hand sau nou undeva in jur de 500 euro.

Varianta KI de la Marantz ar fi de luat in calcul?

Link spre comentariu

E o intrebare din aceeasi categorie cu cea din titlu. Amplificatorul e doar o za a unui lant, La amplificatoare de putere mica conteaza in proportie mai mare boxele folosite.

p.s. competeaza locatia in profil si poate gasesti pe cineva din zona ta pentru eventuale teste.

Link spre comentariu

Daca boxele folosite au randamentul de 86-88dB, necesita (sa zicem) un amp cu o putere electrica de cca 100W pt a acoperi toate pretentiile de auditie intr-o camera de apartament. Daca au 90-91dB necesarul de putere electrica scade la 1/2 iar daca sunt incinte de randament ridicat (94-96dB) puterea electrica scade la 1/4 sau schiar mai putin; efectiv se pot folosi perfect pe amplifuri cu lampi de 5-15W. Si totul pt exact aceeasi presiune sonora acustica obtinuta.

De aasta se insista atat pe imperechierea boxe-amplif.

Ex de amp bunisor - Yamaha AS-1000, mai apar sh-uri bune in jur de 600euro.

Link spre comentariu

Imi puteti recomanda un amplificator care sa se auda decent second hand sau nou undeva in jur de 500 euro.

Dual CV-2. daca il gasiti, il cumparati si nu va place cum suna, eu va dau pret dublu de cat ati dat dvs pe el. Nu este un sunet decent ci un sunet de exceptie.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Adică ăsta?

tAnz8se.jpg

wucCxrU.png

Am niște mari indoieli că sună foarte diferit față de un radio Bucur 8, și când spun asta mă refer la ceea ce am auzit cu urechile mele, nu speculez.

Marele "sunet" e dat de potențiometrul de volum cu doua prize de loudness si de corectorul de ton la care atât basul cât și înaltele sunt accentuate mai spre medii astfel încât se pot auzi bine și de către o ureche mai bătrână.

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu

Pai fiecare aude cu urechile lui, batrane,tinere, clapauge, murdare, cum or fi ele. Si eu am mari indoieli de anumite "scheme " care "suna bine" insa ma abtin sa fac comparatii. Initiatorul topicului a cerut recomandari, le primeste si alege ce-i place lui.

ps. Marele sunet este cu corectiile in zero, maestre.

edit; tocmai de aceea am spus ca daca cineva gaseste Dualul asta si nu ii place, eu ofer dublul pretului pe el ca sa nu piarda banii (si chiar sa castige la el)

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări