Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curiozități tehnice din orice domeniu

Postări Recomandate

Cronograful si WW2

https://www.govbergwatches.com/blog/results-great-escape-rolex/

"Great Escape" sau Marea Evadare este un film produs în anul 1963 care se bazează pe întâmplări reale din cel de-al Doilea Război Mondial, în care un număr de prizonieri de război din tabăra aliaților au reușit să evadeze din lagărele naziste. In rolul principal Steve McQueen.

Se pare că cronograful , mai precis secundarul cronografului a fost de fapt instrumentul esențial pentru a masura timpii de patrulare a garzilor - iar acesta este ceasul folosit pentru a ajuta la planificarea încercării de evadare din lagarul de prizonieri, care mai tarziu a fost pus pe pelicula în filmul "Marea evadare" .

Link spre comentariu

Fuziunea nucleară se poate face în instalații, problema este să menții acea reacție stabilă și să reușești să produci mai multă energie decât consumi, mai departe trebuie să vinzi acea energie și să produci mai mulți bani decât cheltui și față de acest deziderat eu cred că sunt tot atât de aproape pe cât a fost Otto Lilienthal de zborul cu reacție.

Dar poți arunca o privire ca să vezi cum funcționează mașinăria. :)

http://www2.ipp.mpg.de/ippcms/eng/externe_daten_en/panoramaw7x/

Link spre comentariu

Sophia are în spate o intensă campanie de marketing care o promovează, ai observat că "gândește" puțin înainte de a da răspunsuri, de fapt este vorba de o latență pe liniile de comunicație deoarece Sophia este doar o carcasă cu motorașe, AI-ul se află undeva la sediul companiei în niște computere puternice iar Sophia este doar o interfață de comunicare. Sunt curios cât de independent este acel AI fiindcă e posibil să mai fie puțin "ajutat" de un operator, pe de altă parte mă gândesc că e posibil ca intenția este de a băga în viața oamenilor aceste interfețe și a îi influența direct de la distanță, smartfonul nu mai este de ajuns trebuie trecut la un nivel superior.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu stiu daca e cel mai nimerit loc ... Citeam pe - aici pe la bodega despre inferioritatea comunicatiilor germane in WW2 . Cred ca e o afirmatie gratuita , si hazardata .

German electronic engineering pdf

Poate cineva si comenteaza ... Sant multi electronisti " bazati " pe forum , si destui cu competente in zona radio . Ma rog , ar trebui sa fie interesati si de ceva istorie tehnica . Cu un pic de efort , ar putea fi incadrat la curiozitati . Ceea ce cred ca este pentru multi cu " pretentii " ...

P.S. - RV12P2000 ... in tinereti ( mai mult adolescenta ) , am construit un receptor dubla schimbare cu aceste tuburi . Am mai scris in alte topicuri despre aceasta aventura . A " iesit " bine in cele din urma ... Europa Libera se auzea ca post local . ( Si ) la casti ... 2 X 2.200 ohmi , rusesti .

Calit , ferocart , ceva ferite ... de - acolo se " trag " . Ca si multe altele ... LS 50 , cu " tragatoare " si soclu blindat , cu capac cu arc si blocare ... de la Deutschland !

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări