UDAR Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Filtrul din poză este destinat surselor în comutație . Se recunoaște după amplasarea condensatorului X care este către rețea nu către consumator . În altă ordine de idei , torulețele alea K4000 sunt foarte bune, dar poți folosi de oricare - ideea este să aibă AL cât mai mare și să fie identice pe cele două canale , cel puțin din motive de eleganță, nu-i așa ? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 13, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2018 (editat) Sesebe, Pai o sa folosesc 2 litze subtiri si cred ca o sa intre ceva spire. Ideea e sa se obtina inductanta cat mai mare ? Validae, Legaturile de semnal din interiorul amplifului sint facute cu cablu ecranat, exact cum e in poza cu legaturile de pe pagina asta. UDAR, Cu K4000 am si mici si mari, la care te referi ? Cele mici au AL=1600 iar cele mari 2750. Ce inductanta sa urmaresc sa obtin ? Ca pe cele mari cred ca intra oricat... Editat Februarie 13, 2018 de Dudikoff Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 (editat) Nu văzusem că și alea R23 sunt K4000, mă refeream la cele mici . Cred că sunt suficiente alea, bobinezi cu sârmă subțire . E greu de precizat o inductanță țintă - ideea este atenuarea componentelor de frecvență înaltă . Nu cred că aceste componente ajung în zona de atenuare prin pierderi a acestor miezuri deci inductanța probabil contează dar nu pot preciza o valoare . Pune și tu câteva zeci de spire și vezi dacă se simte ceva . Editat Februarie 13, 2018 de UDAR Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 A a zis că a refăcut împământarea.... Doar ca idee, nu ca ar mai conta, uite ce a mai zis (post 41): " Nu ma pricep de care este. Uite cum arata... Mai are un picior (in poza e in spate) care cred ca e pus la impamantare. Pe ala nu l-am conectat nicaieri." Tu inca nu te-ai obisnuit ? Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Da, dar în cazul de față, conectarea acelui pin ( mediana condensatorilor Y ) are o relevanță (aproape) nulă . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 13, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2018 Tu inca nu te-ai obisnuit ? Tu inca nu te-ai obisnuit Validae ca Dudikoff e prost facut gramada ? Eu cam stiu de unde vine aversiunea asta a unora fata de mine. Vine in pricipal de la cei care se cred audiofili, si vine pentru ca stiu ca eu sint anti-audiofilism. 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Cred ca tu ești unul dintre audiofilii care nu vor sa recunoască asta.......... Numai faptul cum tot ai făcut amplificator după amplificator și în final........ Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Domnilor,lasati omul in pace! Asa a simtit el ca trebuie sa incheie o etapa din viata....poate,peste un timp ,pasiunea va reveni cu forte proaspete...ce mi-a placut cu adevarat la el este faptul ca-in tot ceea ce a facut-a fost un perfectionist....lucru de aplaudat! Spor in toate ,Dudi! 2 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 13, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2018 (editat) ... si in final ce am facut ? Am facut ceva rau, rusinos sau altfel.... ? Daca m-am saturat de electronica, acum ce vrei sa fac ? Si alt motiv care m-a facut sa renunt a fost ca nu pot sa tin minte atatea informatii cate sint in hobby-ul asta. Dupa un timp (cateva luni) daca nu folosesc informatia, se uita. In momentul asta eu am peste 1 an de cand n-am mai exersat nimic in electronica, deci practic pe persoana fizica eu nu prea mai stiu mare lucru din ea. Oi avea Alzheimer, dreacu... Niste perfuzii in cap poate ar fi recomandate.... Dar intram in offtopic iar. Aaa, si alt motiv a fost certurile pe forum... m-am saturat si de astea. Nu mai postasem de mult timp la sectiunea asta si ma simteam asa de bine si acu... iar a inceput. Editat Februarie 13, 2018 de Dudikoff Link spre comentariu
clausnc Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Eu banuiesc ca in judetul respectiv toata lumea se reprofileaza ; e cerere mare in politica. p.s. Sper ca offtopicul e luat ca atare 1 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 13, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2018 Eu recomand ca toata lumea care ma uraste si a tinut de mult timp in ea, sa scrie acum aici. Ca sa poata sa stearga moderatorul tot offtopicul o data. Ca de maine ma apuc de teste cu bobina pe tor... si sa putem reveni la normal. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 (editat) Sesebe, - Cu potentiometrul dat la minim face acelasi pacanit ca si cu el dat la volum normal. Deci n-are treaba cu potentiometrul. - Cu cablurile de semnal deconectate (din spatele cutiei amplifului), pacanitul se atenueaza foarte mult. Se mai aude doar putin. - Cu cu cablurile de semnal scoase de pe placa modulului si pus in loc un jumper (deci scurt pe intrare).... pacanitul nu se mai aude absolut deloc ! Ce concluzie trag eu de aici e ca legaturile in amplif nu sint facute cum trebuie... Citat 2: Alte amplificatoare merg perfect cu bransamentul asta. Adica cu alt amplificator dar cu aceeasi sursa de semnal si cabluri nu are aceeasi manifestare? Editat Februarie 13, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 13, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2018 Exact cu aceleasi cabluri si sursa de semnal, da ! Doar schimb amplifurile intre ele. Asta si cu ala OTL30 facut tot de mine. Ala nu pacane in nici un fel. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Ce impedanta de intrare are amplificatorul asta cu LM? Pune-i o rezistenta de 2k2 - 4k7 între intrare și masa și vezi dacă scade sensibilitatea la zgomot. Mai pui odată schema amplificatorului? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 13, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2018 15K are intre intrare si masa. Celalalt care nu pacane are impedanta si mai mare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum