sesebe Postat Februarie 11, 2018 Partajează Postat Februarie 11, 2018 Care e smecheria cu sculele BK Precision ? Eu am observat ca sunt de 3 ori mai scumpe decat cele identice vandute sub alte nume( Siglent, de exemplu) si nu sunt chiar atat de bune cum te-ai astepta. Au cumva un soft mai special, mai stabil, sau mai cumva ? Am vazut un generator "audio" (pina in 10Mhz) BK Precision pe care scria made in Ro............ acum vreo 10-12 ani. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 11, 2018 Partajează Postat Februarie 11, 2018 (editat) N-am vazut in viata mea un capacimetru care masoare timpul de incarcare-descarcare, ci doar reactanta capacitiva a condensatorului la o anumita frecventa. La ce fel de testere va referati? Nu la capacimetre/ESR-metre? Intr-adevar, un condensator cu pierderi (Vloss) mari va fi afisat de capacimetru cu o valoare cu mult mai mare decat are in mod real, din cauza aparitiei unei rezistente in paralel cu acesta, care este strabatuta de curentul cu care masoara capacimetrul. Ba da , chiar genul acesta de testere măsoară timpul de încărcare și calculează capacitatea după formula C = I* dt / dU. Desigur nu pot garanta pentru toate schemele dar ce am văzut par a fi așa . Dar chiar și cele care măsoară reactanța capacitivă nu se supun standardelor . De exemplu, există multimetre care măsoară reactanța condensatoarelor mari la 8Hz - mult sub valoarea normată de 100/120 Hz. În fine, ideea e că nu se măsoară în aceleași condiții - respectiv cele standardizate - deci unele abateri e normal să apară . Atunci când însă abaterile sunt foarte mari e posibil să avem o problemă. Editat Februarie 11, 2018 de UDAR Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 12, 2018 Partajează Postat Februarie 12, 2018 (editat) Toate capacimetrele chinezesti din seria DT folosesc 8Hz la capacitati peste 20uF...valorile indicate pot fi surprinzatoare din cauza suprapunerii pierderilor in dielectric peste capacitatea reala masurata. De exemplu, un electrolitic 2x50uF/450V din anii `60, l-am masurat pe capacimetru, perfect exact 50uF pe sectiune, pe ESR-metru ESR=0 ohmi, pun mana pe bomfaier, sectionez cilindrul, desfasor mosorul de hartie si aluminiu-dezastru-era impuscat pe suprafetete imense, hartia strapunsa, practic armaturile erau sudate intre ele pe centimetri patrati. Dar aparatele de masura il indicau ca...perfect.Era perfect defect. Editat Februarie 12, 2018 de Spitfire Link spre comentariu
orgasmo Postat Februarie 12, 2018 Partajează Postat Februarie 12, 2018 (editat) Acesta este motivul pentru care au introdus pe langa capacitate si esr, Vloss in % https://www.youtube.com/watch?v=q-sv8y00B0A care nu minte in legatura cu Rp, Q, D... Editat Februarie 12, 2018 de orgasmo Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 12, 2018 Partajează Postat Februarie 12, 2018 Condensatoarele electrolitice cu aluminiu se fabrica de obicei cu toleranta -20% +100%. Daca un asemenea condensator nu este folosit, sau este folosit mult sub tensiunea nominala, dupa cativa ani capacitatea sa creste datorita subtierii stratului de oxid izolator (depolarizare). In acest caz se practica repolarizarea. Se alimenteaza condensatorul la tensiunea nominala printr-o rezistenta mare pana cand curentul scade la zero. In acest caz capacitatea revine la valoarea initiala. 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 12, 2018 Partajează Postat Februarie 12, 2018 (editat) Niciodata nu o sa scada chiar la zero, tot au sa ramina citeva zeci de microamperi consum. Editat Februarie 12, 2018 de sesebe Link spre comentariu
orgasmo Postat Martie 3, 2018 Partajează Postat Martie 3, 2018 (editat) Un exemplu de condensatori electrolitici bipolari, Rubycon 10uF/63V utilizat intr-un amplificator audio: 9,72uF 2,2928uF la 10Khz si Nichicon 10uF/50V: 10,58uF 9,237uF la 10Khz Editat Martie 3, 2018 de orgasmo Link spre comentariu
orgasmo Postat Martie 3, 2018 Partajează Postat Martie 3, 2018 La 2/11/2018 la 16:40, cocochannel a spus: Care e smecheria cu sculele BK Precision ? 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum