Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CNC 3018

gigimargaus

Postări Recomandate

Multumesc pentru raspunsuri.

Primul lucru pe care o sa-l fac, este sa masor turatia si curentul in functie de tensiune.

Usor, usor o sa fac si upgrade la o sursa mai puternica si la un alt motor.

Placa originala tot uateva sfaturi sn Arduino este. Are si un port de comanda a laserului. Poate o sa schimb A4988 cu DRV8825.

mihaighe@: Ce softuri folosesti. Ceva sfaturi si impresii despre aceasta masina.
Link spre comentariu

Motorul de frezare intradevar e mic dar asta nu inseamna ca un motor cu perii e prost, sant multe freze cu perii care functioneaza excelent la "nivel mare". Eu am motor cu perii si nu as mai trece pe "bruslles" sub nici o forma, prea multe complicatii...., pentru cablaje sau alte materiale cu maximul frezei de 3 e arhisuficient un motor ca acesta:

post-175768-0-41972400-1518762992_thumb.jpg

Asta judecand dupa masinile pe care le avem........

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

mihaighe@: Ce softuri folosesti. Ceva sfaturi si impresii despre aceasta masina.

Am spus ca am 2 cnc dar nu folosesc niciunul ca nu-mi place ca au jocuri,sant cam elestice,ale mele au lagare nu rulmenti .

Pe unul l-am montat dar nu sant multumit,acum este in proces de modernizare ,asa ca nu folosesc inca softuri ca nu le-am pus in paine.

Pentru inceput motorul este bun si destul de puternic la mecanica pe care o are acel tip de cnc.

Link spre comentariu

La cnc mele axele sant de 8mm si cam flambeaza ,si este pe bucse nu pe rulmenti,incerc inlocuirea cu 10mm si vad dupa asta,mai am un plan si cu axe de 12 sprijinite.

In paralel cochetez si cu asta :

https://www.thingiverse.com/thing:2794509

de distractie si din lipsa de ocupatie,am printat de acum cam jumatate din necesarul de printate,mai ramane sa fac rost de tije filetate de 8 si 10 mm dar neaparat grupa 12.

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări