Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

fulgerul si telefonul

Vizitator night_watch3r

Postări Recomandate

Vizitator night_watch3r

era la stiri cu salvamarul ala care a fost fulgerat pe mare din cauza ca a incercat sa sune. e posibil asa ceva? telefonul sa atraga fulgerul? de la unde, etc?eu, din cate stiam, fulgerul loveste in punctul cel mai inalt, cand este vorba despre careva pe apa. ceva de genul: daca sunt pe o pluta sa stau intins si cu capul intr-o parte, astfel incat sa fiu cat mai aproape de nivelul apei.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

2

• pisoiu

2

• zal

2

• costy

1

Top autori în acest subiect

Mutati la bodega aberatiile astea de stiri. Lasand la o parte aberatia dpdv tehnic, vreau sa il vad si io pe martorul ala care e capabil sa vada un fulger de cateva milisecunde ca loveste exact in telefonul mobil tinut de o persoana la ureche./pisoiu

Link spre comentariu

Nu ar mai fi nimic de comentat daca s-ar fi formulat corect "a fost fulgerat pe mare exact in momentul in care a a incercat sa sune" in loc de "a fost fulgerat pe mare din cauza ca a incercat sa sune" .

Link spre comentariu

In realitate fulgerul nu se descarca in cel mai inalt loc, ci in locul cu cea mai mica rezistenta de izolatie, indiferent de material sau stare (aer, apa, sol etc).

Link spre comentariu
Vizitator liwiu11evo

In realitate fulgerul nu se descarca in cel mai inalt loc, ci in locul cu cea mai mica rezistenta de izolatie, indiferent de material sau stare (aer, apa, sol etc).

telefonul mobil emite un camp magnetic in special cand apelezi pe cineva , intreferand cu echipamentele electronice care nu sant protejate... fulgerul "cand loveste" pleaca dinspre pamant spre nori :yawinkle: si cum a zis si zal el se descarca in locul cu cea mai mica rezistenta electrica... fie ca e in varful muntelui, fie ca e in mijlocul unei campii :yawinkle: :rolleyes:
Link spre comentariu
Vizitator liwiu11evo

... fulgerul "cand loveste" pleaca dinspre pamant spre nori :yawinkle:

erm parca era inversedit:acum am vazut ca exista si astfel de fulgere
io asa stiam :partyman: aku nu ma injurati ca sant incepator :smt003 :smt006
Link spre comentariu

din cate stiam eu descarcarile electrice se duc spre corpurile care au rezistena cea mai mica . de exemplu omul are in jur de 15.000 oHMI iar linia de impamantare are max 4 ohmi si nu se opune descarcariilor electrice adica ea absoarbe descarcare , dar in legatura cu salvamarul Dumnezeu sa-l ierte eu cred ca telefonul mobil care il avea in mana "i-a scazut rezistenta ( ohmii )"

Link spre comentariu

Fulgerele NU se dus spre corpurile cu rezistenta cea mai mica.Fulgerul este de fapt o descarcare intre 2 corpuri intre care exista o diferenta de potential. In majoritatea cazurilor norul "incarcat" se descrca spre pamant, care are potential neutruPE DRUMUL CU IMPEDANTA MINIMA.Deci nu rezistenta corpului conteaza, cat rezistenta drumului parcurs de fulger.De aceea, de obicei, fulgerele nu sunt sub forma unei linii drepte.

Link spre comentariu

Pai chiar si trecerea fulgerului prin aer e o descarcare intre 2 sau mai multe corpuri. Conteaza ca aerul sa fie suficient de conductor, findca fulgerul odata initiat se automentine pina la epuizarea energiei statice care l-a generat. De aici par unele fulgere ca ''clipesc''.De asemenea, fulgerul se poate descarca in ambele sensuri, in functie de potentialul norului respectiv. Si daca nu stiati cele mai multe descarcari au loc intre nori sau in interiorul aceluias nor, mult mai putine merg catre pamint.In legatura cu nefericitul care a fost traznit, nu cred ca tel. mobil a fost cauza ci mai degraba motojucaria aia pe care statea. Astia de la stiri habar nu au de fizica dar le infloresc stirile de nu mai pot. :axe:

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

eu stiam ca fulgerele coboara din cer spre pamant si cauta cel mai apropiat drum catre sol

Cauta unde rezistenta este cea mai mica aer sol.Dar sa va zic ceva tot vroiam sa imi fac antena de uus din undita de pescuit de fibra de carbon , mi-a zis cineva sa nu imi fac asa ceva ca imi bag fulgerul in casa , imi povestea cand a fost la pescuit incontinu dadea traznetul in batul de fibra de carbon si langa erau si bete de fibra de sticla si nu aveau nici pe naiba.Care este fenomenul ca eu nu il inteleg :smt017
Link spre comentariu

fibra de carbon e oarecum semiconductoare, pe când fibra de sticl? e un izolator aproape perfect (vorbim de temperatura ambiant? "normal?", c? încolo...).îns? caracteristicile de elasticitate/rigiditate sunt asem?n?toare, ?i se încadreaz? în parametrii ceru?i ca s? folose?ti materialele alea la fabricat undi?e...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări