Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Post Electra IA02

Vizitator

Postări Recomandate

thumb_20180210_003909.jpg

vreau sa fac acest post sa deschida usa la intrare atunci cand este sunat, automat.

a incercat cineva ceva legat de acest tip de "post" ?

mod de functionare normal, ar fi ca trebuie sa apesi prima data pe "Vorbire" apoi functioneaza deschiderea yalei de jos. dupa mine, e suficient sa aplic 12V pe borna [AVP]. Ma insel ? Trebuie doua impulsuri pe [AVP] ?

Astept o parere...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RJK

5

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Trebuie două impulsuri. Am vrut să fac pentru cineva asta, un doctor stomatolog care pe timpul zilei de lucru voia ca oricine suna la intrare pe numărul lui să poată să deschidă ușa ca și cum i s-ar fi răspuns/deschis automat de către cineva din interior, fiindcă putea fi ocupat cu o intervenție.Am făcut asta cu două temporizatoare 555 în cascadă ce erau inițiate de un optocuplor pus pe difuzor, apoi fiecare 555 acționând câte un releu, ce închideau succesiv (cu o mică pauză) tastele necesare. Pe masa de lucru chestia funcționa cum trebuie, dar la fața locului ceva totuși nu ,,se pupa,, cu sistemul, iar eu nu am avut cum să pierd timp prin cabinetul omului, așa că am lăsat-o moartă.Dar în principiu trebuie două impulsuri succesive ca să se deschidă ușa, primul prin care se răspunde la interfon, al doilea care deschide zăvorul electromagnetic...

Link spre comentariu

Doua impulsuri succesive, dar:

-contact pe prima tasta 1 sec., eliberare contact, pauza 1 sec,

-contact pe a doua tasta 1 sec, eliberare contact.

Daca se respecta secventa trebuie sa functioneze.

Link spre comentariu

Doua impulsuri succesive, dar:

vrei sa spui, ca nu merge decat daca apesi tasta ?

"contact pe prima tasta"..inseamna 2 relee duble(DPDT), cam prea mult.

as vrea sa nu mai pun deloc postul ala acolo.

m-am saturat de ditamai cartela aia de telefon.

de secventa nu e problema, o sa arunc un microcontroler pe placa si-am rezolvat simularea.

m-ar fi interesat sa stiu exact ce primeste centrala pe acolo. eu din ce vad pe placa, asa mi se pare. ca are nevoie de unul sau doua impulsuri pe borna [AVP]

in fine, intr-un final daca nu stie nimeni, pun logic analizor pe borne, si fac o secventa de deschidere si m-am lamurit.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu am placa/schema in fata, dar tastele au un pin comun, respectiv masa ? intre ce si ce se face contact ? se pot pune 2 tranzistoare.

Modificarea instalatiei comune este ilegala, mai ales daca aduce prejudici celolorlati locatari, respectiv/ulterior defectarea ei.

Este suficient sa afle un locatar, sau strain de imobil si toti vor suna la tine, chiar si sa te deranjeze.

Ce rost mai are interfonul ala daca tu permiti accesul oricui suna la tine, din greseala, sau intentionat sa intre in imobil cu sau fara scop infractional ?

Sa presunem ca suna cineva la tine, se deschide yala automat, respectivul face o crima in imobil, este prins si relateaza politiei ce si cum a facut si uite asa ajunge la tine, si daca este procurorul al dracului te baga la complicitate, si pana aduci tu dovezi ca esti nevinovat te costa cat nu face toata instalatia interfonului. Oricum platesti pentru ca ai modificat instalatia ilegal.

Rolul interfonului este pentru protectia locatarilor si a imobilului.

Mofturile ca-i prea mare cartela nu sunt luate in considerare.

Link spre comentariu

Nu am placa/schema in fata, dar tastele au un pin comun, respectiv masa ? intre ce si ce se face contact ? se pot pune 2 tranzistoare.

Modificarea instalatiei comune este ilegala, mai ales daca aduce prejudici celolorlati locatari, respectiv/ulterior defectarea ei.

Este suficient sa afle un locatar, sau strain de imobil si toti vor suna la tine, chiar si sa te deranjeze.

Ce rost mai are interfonul ala daca tu permiti accesul oricui suna la tine, din greseala, sau intentionat sa intre in imobil cu sau fara scop infractional ?

Sa presunem ca suna cineva la tine, se deschide yala automat, respectivul face o crima in imobil, este prins si relateaza politiei ce si cum a facut si uite asa ajunge la tine, si daca este procurorul al dracului te baga la complicitate, si pana aduci tu dovezi ca esti nevinovat te costa cat nu face toata instalatia interfonului. Oricum platesti pentru ca ai modificat instalatia ilegal.

Rolul interfonului este pentru protectia locatarilor si a imobilului.

Mofturile ca-i prea mare cartela nu sunt luate in considerare.

ideea era sa transform problema la simpla intelegere. acolo voi pune o telecomanda rf si dupa ce ma suna cineva ca vine la mine doar deschid. in orice caz, ai scris mult, dar mai putin tehnic. as avea multe de adaugat la ce-ai scris, dar o sa ma rezum la atat:

daca cineva suna jos si tu raspunzi, iti spune ca "posta", "de la gaz", "enel".. . o sa-l intrebi de CNP personal,parola de sistem, oridnul de z..., sau ce faci ? deschizi sau nu ? evident ca spui ca nu, altfel ai compromite tot ce-ai scris mai sus. o las moarta, si astept raspunsuri cu potential, de tip Electronica nu avocat.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Fă un microcontroller să comande doi tranzistori, care să închidă contactele ,,Răspunde,, și ,,Deschide,, pe rând, cu o pauză de 1 sec între comenzi. Schema se poate alimenta direct din interfon, microcontrollerul consumă puțin. Eu făcusem alimentare independentă, dar după spusele colegului RJK, probabil nu am setat pauza suficient de mare și de aceea nu funcționa corect, altfel nu-mi explic. Eu folosisem două relee și temporizatoarele lucrau corect, dar cum am mai spus, nu puteam să stau pe capul omului să fac experiențe, iar eu nu am interfon acasă....așa că am renunțat la acel proiect.

Link spre comentariu

Rezolvare tehnica simpla pe care am expus-o dar nu vrei sa citesti:

1-Doua impulsuri succesive, dar:

2-Nu am placa/schema in fata, dar tastele au un pin comun, respectiv masa ? intre ce si ce se face contact ? se pot pune 2 tranzistoare.

Reparatii/modificari prin corespondenta nu se poate, desfa, masoara, noteaza, trage concluzii si daca nu stii, atunci pui intrebari.

Cati de pe elforum au lucrat cu interfoane IA02 si din astia care stiu, cati crezi ca-ti vor da sfaturi sa modifici instalatia ?

Problema ta este una banala, de 2 lei, care poate fi rezolvata usor.

Problema juridica ? hmm. dau clasa la multi, dar esti liber sa faci ce doresti.

Link spre comentariu

off, off. las-o incolo de persoana juridica, aici e pe persoana fizica.

eu vreau sa renunt la post cu totul. nu m-as lovi de o problema de simulare buton. da-o incolo....

vreau sa stiu, fara dracia aia formata din 3 tranzistori si un capacitor, se poate deschide ori nu usa de jos cand cineva suna la post.

si totusi, privind putin pcb-ul, un buton are doua perechi de contacte (SPDT)...unde vin legate pnp-urile ?

thumb_unde.jpg

restul imaginii se afla in postul #1

in fine. daca nu a avut nimeni nevoie sa faca o modificare de genul asta, sa lasam Topicul la gunoi.

ma descurc eu.

@validae: referitor la timp. la mine si daca le apas aproape simultan, butoanele, se deschide. practic sunt doua variante la sistemul asta. fie doua apasari ca sa se armeze un tranzistor pe placa asta, a doua apasare ajunge pe borna, sau centrala de jos asteapta doua apasari....deocamdata nu am reusit sa fac teste. si speram ca cineva stie exact....

evident, pe persoana fizica doar.

L.E: testat cu logic analizor. pe borna [AVP] fata de GND[MP]: la apasarea "vorbiti" apare logic 1 (5V) cat timp si de cate ori se apasa butonul. la apasarea "OPEN" logic 1 cu doar 2V.

concluzie: in timp ce suna, un impuls >50ms de 5V al doilea >50ms de 2V (probabil ADC?), diferenta intre ele minim 500ms, si usa s-a deschis. fara butoane, si fara unitatea de interior.

nu am testat cand nu suna.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

post-235374-0-90793300-1518338679_thumb.png

te referi la asta ?

dupa ce arata aici, ar trebui un impuls de 5.2v(divizor R1=1K; R2=800R) urmat de unul de 11.05V (dioda serie). Corect ? Sau doar unul de 11.05V ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

thumb_20180213_203103.jpg

Ce spune cartea, cu ceea ce se intampla atunci cand deschizi, e cam total diferit.

Lungimea impulsurilor reprezinta cat ti apasat pe butoane.

Dupa cum se vede am facut o secventa rapida, usa s-a deschis si-asa fara secunda discutata.

Pe canalul A a fost conectata borna [AVP] respectiv canalul B la borna [COMP]

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări