Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Video casetofon National model NV-G33EN ( Panasonic )

Postări Recomandate

Buna seara tuturor colegilor. Am primit acest videocasetofon la reparat si cred ca am lipsa tensiunea de 5 volti standby. Am cautat documentatie pe net si apare si sub denumirea de Panasonic. Videocasetofonul cel in cauza se numeste National. Sursa s-ar auzi ca ar oscila. Aceasta sursa din acest videocasetofon este in comutatie ( vedeti pozele sursei in attach ).

Sursa este echipata cu doua integrate si anume: STRD1806E ( convertorul sursei ) si STK5340 ( la care nu gasesc nici un PDF ). Banuiesc ca acest STK5340 face tensiunea de 5 volti standby si inclusiv circuitul de standby. Singura documentatie a acestui STK am gasit-o aici si bine-nteles ca nu arata aplicatia acestuia: https://www.google.ro/search?q=STK5340&rlz=1C1CHMO_roRO762RO762&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=Q7IM7bupLiLb1M%253A%252C0ceHgv0wAfGrhM%252C_&usg=__fHlN8iP7gy3adXGc2WNh7vhKi4I%3D&sa=X&ved=0ahUKEwiXhLet-JnZAhVHvBQKHSbHCi4Q9QEIPTAC#imgrc=Q7IM7bupLiLb1M:

Intr-un cuvant, eu initial trebuie sa ma leg de tensiunea de 5 volti standby, deoarece sursa s-ar parea ca oscileaza. Nu functioneaza partea de comenzi si afisorul. Deci la prima vedere trebuie sa iau la bani marunti tensiunea de 5 volti. Ce-i drept, inca nu am inceput sa sap in ea.

Model sursa: VJB01310 ( asta scrie pe cablaj ) si VGH1476-1 ( asta scrie pe carcasa de tabla a sursei ).

Acum dupa cele spuse, v-as ruga daca are cineva schema de la aceasta sursa sau aplicatia acestui STK5340. Schema acestei surse si PDF-ul STK-ului 5340 nu sunt de gasit. Aveti niste poze cu sursa in attach.

Multumesc.

post-179081-0-09004100-1518217987_thumb.jpg

post-179081-0-17490900-1518217997_thumb.jpg

post-179081-0-39117700-1518218006_thumb.jpg

post-179081-0-38327600-1518218015_thumb.jpg

post-179081-0-64185900-1518218024_thumb.jpg

post-179081-0-68299400-1518218032_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

6

• leoncris

2

• Florinel TV

2

• Mark S

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poza asta e destul de explicita si poate ajuta:

page1.pngDaca sunteti sigur ca acest circuit e defect, se gaseste la 14 lei intr-un magazin din Bucuresti.

Eu as crede ca asta scoate tensiunile 5v standby, 6 volti si 12v si inclusiv face starile de on si de off, nu?

Link spre comentariu

Da, exact. La pinul 1 vine alimentarea, masurati daca aveti tensiune acolo. Apoi pe iesirile stabilizate.

Daca aveti alimentare si tensiunile stabilizate nu sunt ok, STK-ul e ars. E bine de verificat/inlocuit si condensatorii de pe langa.

Link spre comentariu

Depanarea se incepe de la defect spre cauza defectului, respectiv de la placa afisorului spre sursa.

Nu cumva 5V ii ai printr-un stabilizator, extern sursei in comutatie, dintro tensiune de 12V ?

Nu cred ca este defect vreun stk, schimba electrolitici din secundar, numai daca este cazul.

Simplu este asa: cauta schema videoului si fa verificari.

Link spre comentariu

Depanarea se incepe de la defect spre cauza defectului, respectiv de la placa afisorului spre sursa.

Nu cumva 5V ii ai printr-un stabilizator, extern sursei in comutatie, dintro tensiune de 12V ?

Nu cred ca este defect vreun stk, schimba electrolitici din secundar, numai daca este cazul.

Simplu este asa: cauta schema videoului si fa verificari.

Am invartit netul pe toate partile si nici schema aparatului video, nici schema sursei nu sunt de gasit. Barem schema sursei daca as gasi-o ar fi bine. Poate o avea-o vreun coleg forumist. Rog pe vreun coleg forumist daca are schema sursei si daca ar vrea s-o uploadeze. Barem schema sursei.

Link spre comentariu

Am manualul service pentru National model NV-G30EN , dar este cu STK5338.

Sursa VEP01324A / VEP06488A SI NU PREA SE PUPA CU ... VGH1476-1

Panasonic NV-FS90 - STK 5391

http://www.filehost.ro/3172775123/NV_FS90_2_pdf/

Am mai gasit STK 5392 SI STK 5331 , NIMIC CU STK5340.

MAI CAUTAM !

Apai mereu imi vin la reparat numai ciudatenii la care ba nu gasesc PDF-uri si manuale service, ba nu gasesc piese de schimb. Asta e chestie jurata.

Link spre comentariu

Buna ziua tuturor. Videocasetofon rezolvat. Defecti au fost condensatorii din partea primara a sursei si dioda de protectie de pe bara de 16 volti. Multumesc celor care au dat raspunsuri. Aceasta dioda este cu rol similar precum diodele R2M--- din televizoare. Pe dioda originala nu scrie nimic. Sunt doua inele: unul rosu mai gros si unul negru mai subtire. Eu i-am pus o dioda PL16Z. Nu stiu cat de buna ar fi, dar nasolia mare este ca schema nu este de gasit ca sa vad ce dioda este aceasta. Ce parere aveti?

Link spre comentariu

Este bun asa cu dioda zener de 16v aceasta dioda este pentru protectie si este pusa pentru a nu crezte tensiunea mai mare de 16v daca sursa se defecteaza si creste tensiunea dioda de 16v intra in scurt si protejeaza restul ce alimenteaza acea tensiune

Link spre comentariu

Este bun asa cu dioda zener de 16v aceasta dioda este pentru protectie si este pusa pentru a nu crezte tensiunea mai mare de 16v daca sursa se defecteaza si creste tensiunea dioda de 16v intra in scurt si protejeaza restul ce alimenteaza acea tensiune

Fii sigur ca sursa scotea tensiunile marite. De aceea se dusese si zennerul original.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări