Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare lampa

doru3160

Postări Recomandate

antique-vintage-westinghouse-general-ele

Traiasca internetul!Pana acum nici eu nu am stiut.

Plecand de la aceste informatii as putea sa speculez ca ar putea fi un bec cu lumina directionata din aceasta cauza as crede ca a fost introdus in cilindru filamentul.Continuand rationamentul la vremea aceea ar fi putut fi folosit pentru proiectoare cinematografice,proiector antiaerian,bec pentru far maritim?Sau bec cu arc electric,sau sa fie mai evoluat si sa fie precursorul becului cu descarcare in gaz? hammer-1904-collection.jpg

Link spre comentariu

As fi acceptat ideea de bec, daca nu bagau aia si o grila la interior. Sa zicem ca tubul ala de-i zicem noi anod, e pt directionare spot luminos...dar grila la ce bun intr-un bec? In poza 3 se vad clar cele 3 elemente.

Link spre comentariu

Inseamna ca asta ''mica'' a mea a fost de la un emitator de buzunar... :rade:

Am si eu cativa elefanti din sticla, dar aia sunt marcati, i-am gasit pe net, prin cataloage de lampi. Pe asta nici nu stiu sub ce denumire s-o caut.

Link spre comentariu

Da, le-am vazut, sunt date ca similare (E4M si E4N), cu aceeasi tensiune si curent de filament, dar interesant e ca nu pomenesc nimic de tensiunea anodica, cu atat mai mult, nu zic nimic despre diferenta intre M si N, daca exista.

E greu de spus cu care seamana mai tare, una e poza alta e desen, dar sunt mai mult decat multumit de ce-am aflat pana acum...e greu sa detii un lucru si sa nu stii nimic despre el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări