doru3160 Postat Decembrie 27, 2022 Partajează Postat Decembrie 27, 2022 Nu stiu de se încăpățânează unii sa mai caute, pt ca asa ceva nu circula in randul amatorilor. De curiozitate, a găsit cineva o schema la o placa de baza de la un model de centrala? Acum 3 ore, vy0rel a spus: Buna, nu stiu daca intre timp a gasit cineva schema Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 27, 2022 Partajează Postat Decembrie 27, 2022 Nici n-o sa găsească vreodată. S-ar putea găsi doar bucăți scoase de diferiți indivizi direct de pe placi. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 27, 2022 Partajează Postat Decembrie 27, 2022 Dacă sursa nu funcţionează, se poate scoate integratul şi componentele aferente, laşi doar condensatorul de filtraj şi pui o sursă externă stabilizată cu tensiunea potrivită direct la bornele condensatorului de filtraj al sursei în comutaţie dezafectate. Link spre comentariu
q_acdc Postat Decembrie 28, 2022 Partajează Postat Decembrie 28, 2022 Acum 10 ore, doru3160 a spus: Nu stiu de se încăpățânează unii sa mai caute, pt ca asa ceva nu circula in randul amatorilor. De curiozitate, a găsit cineva o schema la o placa de baza de la un model de centrala? Nici cei care lucreaza in reprezentanta nu detin!Eu am bagat P...A in softurile lor (manufactured on) la propriu!!!!!! Link spre comentariu
Valbo Postat Ianuarie 21 Partajează Postat Ianuarie 21 Stie cineva un transformator echivalent pentru 9741H044? Se afla pe placa de Ariston BS https://www.alibaba.com/product-detail/China-Alibaba-High-Frequency-Small-Smps_60270701988.html Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 21 Partajează Postat Ianuarie 21 Ce vă face să credeți că ar fi defect ? Aceste trafuri se defectează destul de rar, având puține spire și izolație foarte bună.... Link spre comentariu
Valbo Postat Ianuarie 21 Partajează Postat Ianuarie 21 Din masuratori pare intrerupt. Partea de sursa a suferit un soc electric puternic. Integratul de langa transformator a fost impuscat. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 21 Partajează Postat Ianuarie 21 Verificați bine înfășurările ce par întrerupte, greu de crezut să se întrerupă.De obicei integratele cedează la astea.Chiar și întreruptă fiind, se poate remedia ușor, se dă sârma jos și se numără spirele, se pune înapoi în aceeași ordine, sunt spire puține. Uneori se întrerupe sârma chiar la pinii trafului, se remediază ușor fără defacere. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 21 Partajează Postat Ianuarie 21 Am intilnit si eu citeva intrerupte. Unul stiu si cum s-a intrerupt: meseriasul a pus o siguranta din lita in locul celei arse si nu s-a mai ars siguranta, ca am gasit-o acolo, ci s-au evaporat traseie de cablaj si intrerupt traful. La integrat au mai ramas pinii infloriti frumos. Nu cred ca poti gasi traful, doar din alte placi defecte poate, sau sa incerci sa-l repari tu dar e mai dificil si rezultatele nu-s totdeauna cele asteptate. Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 22 Partajează Postat Ianuarie 22 Desfaci miezul si cu foarte mare atentie notezi numarul de spire pe fiecare infasurare, ordinea si sensul lor, precum si diametrul sarmei. Miez gol si carcasa gasesti noi daca se distrug cele vechi. Link spre comentariu
Valbo Postat Ianuarie 22 Partajează Postat Ianuarie 22 Va multumesc , ma gandeam doar la o varianta echivalenta. Singura informatie pe care am gasit-o despre el este frecventa de 70 khz si firma, Comelit. De reparat nu ma pricep, ramane de cautat pe alte placi. Daca as fi putut incarca o poza v-as fi supus atentiei si un rezistor, de pe aceeasi placa, cu valoare masurata 103 kohmi iar codul culorilor spune ca ar trebui sa aiba in jur de 30 ohmi. E o rezistenta din partea de sursa. Masurarea s-a facut cu rezistorul dat jos de pe placa. Pe o alta placa asemanatoare am masurat acelasi rezistor si avea aceeasi valoare, aceleasi culori pe el. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum