florin01 Postat Iunie 19, 2007 Partajează Postat Iunie 19, 2007 Am gasit pe aici pe forum niste desene de incinta bass-reflex pentru subwoofer, DAR erau orientative. Acum am o intrebare: care este dimetru si lungime portului? de exemplu la prima poza lungimea este de 44mm si diametru de 18mm? sau aia ii dimensiunea gaurii (diametrul gaurii si grosimea materialului)? http://tinypic.com/view.php?pic=63uff37 http://tinypic.com/view.php?pic=66mpea8 Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 19, 2007 Partajează Postat Iunie 19, 2007 dimensiunile incintei se calculeaza in functie de difuzor iar portul de bass-reflex in functie de frecventa la care vrei sa acordezi incinta.Asa ca spune ce difuzor vrei sa folosesti. Link spre comentariu
florin01 Postat Iunie 19, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2007 Pai pentru prima incita vroiam sa folosesc un difuzor fara parametrii. De aceea am intrebat dimensiunile portuliSi trebuie neaparat sa pun portu jos? (lipit de placa de jos)PS: Daca aveam paramtrii era mai simplu si poate gaseam si cutie gata proiectata :smt001 Link spre comentariu
bradacalin Postat Iunie 19, 2007 Partajează Postat Iunie 19, 2007 sau ti-o proiectai tu.nu are importanta prea mare cum pui portul.lungimea si diametrul portului trebuie sa le ajustezi tu dupa cum iti place sunetul.ia si tu un diametru de 6-7 cm si lungimea de la 20cm si taie pana iti place cum suna si nu sare membrana prea batator la ochi. Link spre comentariu
Vizitator doriann Postat Iunie 26, 2007 Partajează Postat Iunie 26, 2007 schiteele alea de subwoofere sunt total eronate..... in primul rand trebuie sa ai o anumite distanta. in proportie cu restul subwooferului de la marginea de jos pana in port....si mai trebuie ceva distanta si de la difuzor pana in marginea de sus cel care a facut acele schite...are talent in paint Link spre comentariu
radue Postat Iunie 26, 2007 Partajează Postat Iunie 26, 2007 Nu exista o regula anume privitoare la acele distante. Link spre comentariu
Vizitator doriann Postat Iunie 26, 2007 Partajează Postat Iunie 26, 2007 nu am zis ca exista o regula anume dar i-am raspuns omului ca nu o sa le gaseasca lipite de pereti in nici un caz.exista o proportie Link spre comentariu
radue Postat Iunie 26, 2007 Partajează Postat Iunie 26, 2007 Din moment ce zici ca exista o proportie e ca si cum ai zice ca este o regula. Spune-mi si mie care e proportia si de ce se foloseste acea proportie ( in ce fel influenteaza sunetul, si pozitiv si negativ ). Spun pt ca exista influente, dar am vazut si monitoare de studiou care au porturile lipite de margini. Aici :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator doriann Postat Iunie 27, 2007 Partajează Postat Iunie 27, 2007 eu nu am vazut acele monitoare.....in fine...se vede de la o posta ca sunt niste schite total aiurea......sunt facute probabil doar pentru ca cineva sa isifaca o impresie despre cumar trebui sa arate Link spre comentariu
indrei Postat Iunie 28, 2007 Partajează Postat Iunie 28, 2007 mie mi s-a spus ca intre portu de bass reflexx la 1 boxa obisnuita trebuie sa fie de minim 1 cm ... acuma asta depinde :P si de cel care face boxa Link spre comentariu
radue Postat Iunie 28, 2007 Partajează Postat Iunie 28, 2007 Deci monitor care ajunge la 7500 de coo e facut total aiurea :smt005 Cand sustii ceva adu si argumente. Asadar spune-mi de ce crezi ca schitele sunt total aiurea, si mai important: le-ai auzit ca sa spui ca sunt numai de impresie ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum