Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Testare tranzistor

BASTANU1960

Postări Recomandate

Buna ziua.

Am scos un tranzistor dintr-un televizor defect baleaj D2499 si masurat cu un tester chinezesc arata ca in poza atasata. Rog sa-mi spuna cineva daca este bun sau defect aratand ca 2 diode.

post-240452-0-32439500-1517920281_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

2

• validae

1

• winstyle

1

• BASTANU1960

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna ziua.

Am scos un tranzistor dintr-un televizor defect baleaj D2499 si masurat cu un tester chinezesc arata ca in poza atasata. Rog sa-mi spuna cineva daca este bun sau defect aratand ca 2 diode.

Da este bun.

Acel tranzistor este final linii

Editat de Giorgi tv
Link spre comentariu

Mai bine invață cum funcționează un tranzistor , și vei putea să-i verifici doar cu multimetru , fără să mai dai bani pe testere a căror indicație iți este și mai necunoscută ...

Link spre comentariu

L-ai montat gresit in aparatul de masura

1-COLECTOR,2-EMITOR,3-BAZA.

iati macar un multimetru DT830 si este ideal pentru a masura tranzistoare si nu numai.

Link spre comentariu

Acele testere identifică (sau ar trebui) automat componentele testate, dar se poate înșela ușor dacă acea componentă e defectă sau e un tranzistor compus (Darlington) ori acel tranzistor are diodă damper inclusă.Deci nu ar trebui să ții cont de o anumită ordine a terminalelor, fiindcă testerul ar trebui să identifice singur asta.Dar nu te poți baza întotdeauna pe ele, cel mai bine te documentezi asupra metodei corecte de măsurare cu multimetrul.Sau faci un circuit simplu dintr-o baterie sau sursă de 5-12Vc.c. și un beculeț.Polarizezi tranzistorul cu o rezistență de câteva sute de Ohmi și urmărești ca becul să se aprindă când aplici plusul prin rezistență în baza tranzistorului (pentru NPN) sau minusul în cazul tranzistoarelor PNP. Așa determini dacă tranzistorul e funcțional sau defect.Dacă se aprinde fără polarizare în bază, ori e defect, ori l-ai legat invers și circuitul se închide prin dioda damper internă, conectată între Colector și Emitor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări