Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eoliana 24V la sistem hybrid de 48V

Vizitator Fara Nume

Postări Recomandate

Vizitator Fara Nume

Salut,

Am o eoliana verticala de 300W la 24V. Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea sa o pot cupla la um sistem fotovoltaic pe 48V?

Sistemul fotovoltaic inca nu l-am achizitionat. Planul initial era sa fie unul pe 24V, insa am inteles ca, pentru o putere nominala de 3000W, ar fi recomandat sa merg pe 48V.

Sistemul va functiona in mod offgrid pentru a alimenta o casa.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

5

• rinaldoparaipan

4

• iop95

2

• yo7lhe

1

Top autori în acest subiect

In principiu va trebui sa aveti invertoare separate, nu se pot conecta impreuna, pentru ca mppt-ul va fi comun, chiar daca teoretic se poate conecta un booster pe linia 24V pentru a o ridica la 48.

Link spre comentariu

Bateriile ar trebui incarcate cu un controller dedicat nu direct cu 48V. Stiu ca exista incarcatoare pentru baterii de 48V alimentato tot la 48V dar probabil nu sunt ieftine.

Daca inverterul este off.grid atunci nu are mppt deci s-ar putea...

Adica eoliana-->booster48V--->incarcator baterii

Panouri solare-------------------->incarcator baterii (acelasi)

baterii---->inverter.

Link spre comentariu

Eoliana (si verticala) de 300W nu va produce mare lucru.

Asa ca poti uita de ea si mergi pe sistem fotovoltaic pe 48V.

Exista si invertoare pe 24V care merg ok pana la 4000W.

https://www.mppsolar.com/v3/pip-hspmsp-24v-series/

Totul e ca sa ai si baterii din care poti trage curenti de aproape 200A.

Editat de rinaldoparaipan
Link spre comentariu
Vizitator Fara Nume

Multumesc pentru raspunsuri, o sa renunt la sistemul pe 48V si merg pe varianta de 24 si pentru fotovoltaic.

Cred ca o sa-mi fie de ajuns un invertor de 2400W, astfel incat sa nu-mi fac griji de incalzirea cablurilor, cauzata de amperajul mare, peste 100A.

Editat de Fara Nume
Link spre comentariu

Romania nu cred ca e mai prejos la capitolul parcuri eoliene. In sudul Moldovei sunt destule nu stiu daca briza marii ajunge pana acolo.

O fi adevarat ca noaptea nu bate vantul dar ma gandeam ca omul are o eoliana si poate vrea sa o foloseasca altfel poate sa renunte complet la ea.

Am scris locatia pentru ca cineva m-a avertizat ca "trebuie" dar nu vorbesc din punct de vedere "italian".

Link spre comentariu
Vizitator Fara Nume

Eu locuiesc langa Bucuresti, intr-o zona in care am vant la altitudine joasa si imi permite functionarea eolienei aproape zilnic.

Dupa ce o ridic revin cu informatii despre productia ziua si noaptea.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator Fara Nume

Pana la urma mi-am cumparat un sistem solar pe 48V. Acum am 2 sisteme separate, unul hibrid pe 24v si cel solar pe 48v.

Am renuntat la ideea de a le combina. Eoliana produce destul de mult curent astfel incat sa-mi tina 4 camere de supraveghere si alte deviceuri alimemtate pe 12v.

Pe viitor o sa-mi iau si o eoliana pe 48V.

Am o intrebare legata de bancul de baterii de la sistemul solar. Acesta e format din 4 acumulatori Ultracell de 250Ah. Am observat ca tensiunea bancului, la apus, 20:30, este de 52.5V. Cu un consum constant de 60W (invertorul 50W plus un laptor 10w),  peste noapte, tensiunea dimineata la 80:00, este de 51.4V.

Stiti cumva ce tensiune ar trebui sa aiba un banc de baterii in sistem de 48V, 52.5V este ok?

Editat de Fara Nume
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Tensiunile sunt ok.

Chargerul pt 48V stie sa faca bulk-absorbtion-float?

La ce tensiune opreste incarcarea?

Link spre comentariu
On 4/29/2018 at 9:12 PM, Fara Nume said:

Stiti cumva ce tensiune ar trebui sa aiba un banc de baterii in sistem de 48V, 52.5V este ok?

Daca bateriile ar fi in tampon ar trebui sa ai in jur de 54.5.

Cum in sisteme offgrid se lucreaza in regim de incarcare/descarcare eu folosesc regimul zilnic astfel:

- incarcare cu curent limitat la 1/10 C pana la 54,5V

- un boost de 2h la 57V si apoi ramane la 54.5 cat vrea soarele si consumul.

Peste noapte nivelul scade in functie de consum, dar incerc sa evit descarcarile profunde, oricum am pus declansarea sarcinii la 44V.

Bateriile tin foarte bine daca nu faci prea multe cicluri totale, nu stau la caldura si nu le lasi descarcate.

Atentie iarna.

Editat de yo7lhe
Link spre comentariu
On 2/6/2018 at 5:57 PM, one said:

Bateriile ar trebui incarcate cu un controller dedicat nu direct cu 48V. Stiu ca exista incarcatoare pentru baterii de 48V alimentato tot la 48V dar probabil nu sunt ieftine.

Daca inverterul este off.grid atunci nu are mppt deci s-ar putea...

Adica eoliana-->booster48V--->incarcator baterii

Panouri solare-------------------->incarcator baterii (acelasi)

baterii---->inverter.

Ce legatura are mppt cu off-grid / on-grid?!

De ce off-grid nu are mppt...?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări