Vizitator popa nae_266923 Postat Februarie 5, 2018 Partajează Postat Februarie 5, 2018 Solicit ajutor pentru eliminarea igrasiei dintr-o bucatarie a unui apartament cu 2 camere,cu orientarea la nord. Am incercat polistiren,spalare cu hipo,dat glet jos si pus iarasi,nimic.La o perioada de cateva luni mucegaiul reapare. Cine s-a lovit de probleme cu igrasia il rog sa posteze aici rezolvarile. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 5, 2018 Partajează Postat Februarie 5, 2018 La etaj sau parter ? Ați putea să încercați și gletul izolant Aktivtherm, eventual cumpărați la început o cantitate redusă, fiindcă e cam scump. Apoi vedeți dacă vă convine rezultatul... Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 5, 2018 Partajează Postat Februarie 5, 2018 (editat) Am incercat polistiren Si eu aveam condens la imbinarea dintre tavan si peretele comun cu casa scarii, dar a disparut cand l-am izolat pe partea exterioara(casa scarii) nu pe interiorul bucatariei. Editat Februarie 5, 2018 de miron1947 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 5, 2018 Partajează Postat Februarie 5, 2018 Avem nevoie de detalii, fotografii, explicatii, cu privire la unde este localizat fenomenul. Poate fi; 1; Igrasie din condens 2; Infiltratie In ambele variante, igrasia nu reprezinta altceva decat o consecinta care se manifesta prin persistenta apei in si pe acel element de constructie. -Sunt 3 variante prin care se elimina CAUZA, daca vorbim de condens. a. Se creste temperatura suprafetelor elementelor de constructie de pe zona aia, reducand pierderile de energie prin simpla izolare, cum au sugerat colegii mai sus. b. Se scade temperatura mediului ambiant la permanent si maxim 22.5 grade celsius, plus-minus tinand cond de gradientul de temperatura, dupa caz, dar nu mai sus de media 23 grade. c. Se scade nivelul umiditatii din spatiu in ansamblu, prin foarte buna ventilare a spatiului, mai ales fiind vorba de bucatarie. -Este o singura varianta generala de rezolvare, cu mai multe posibilitati de abordare, daca vorbim de INFILTRATII. Aici, este clar ca se doreste o hidroizolare sau rupere de capilaritate, pentru a bloca patrunderea apei. Ar mai putea fi ceva infiltratii din instalatii, dupa caz. Am avut problema asta, era o teava care transmitea incredibil la o distanta de 1.5m, intr-o camera vecina, pe calea de minima rezistenta. Deci, poze, interior si exterior, si ceva explicatii. Pana atunci VENTILARE/AERISIRE... ! La mine acasa in fiecare zi, ferestrele stau deschise cumulat cel putin jumatate de ora pe zi, in toata casa. Nu exista vara sau iarna. Fie si viscol, fereastra sta deschisa macar 10 minute pe camera, de doua ori pe zi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum