Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PC se opreste imediat dupa boot-area in Windows

surubarila

Postări Recomandate

Sanatate permanenta ! Placa de baza Palit 945GC1066 , am instalat Win7 Ultimate pe un HDD 160Gb Sata (hardul e bun a functionat in alt PC) , totul a decurs bine pana la primul restart.Se intampla asa : exact in momentul cand apare fereastra normala sa-i zic a Windows-ului si sunetul caracteristic calculatorul se opreste brusc fara mesaj de eroare sau beep , ca si cum s-ar da comanda shut-down.Am scos DVDRW , am verificat memoriile 2X1Gb DDR2=ok , am schimbat si sursa , tot asa face.Nu are placa video , e pe cea onboard.Va rog daca aveti vreun sfat , mersi !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• surubarila

11

• pop_ady44

6

• mila

3

• validae

2

Top autori în acest subiect

Sistemul nu avea ceva probleme și înainte de reinstalare ? Să nu fie cumva vreun fișier corupt în timpul sau imediat după instalare. Reinstalați de pe alt DVD.

Link spre comentariu

A avut un hard de 80Gb cu XP si a mers bine , dar s-a dorit WIN 7.Instalarea a decurs normal , fara erori sau alte "figuri".Cu acelasi DVD am pus WIN 7 cu o zi inainte pe alt PC si totul a fost OK. Pentru citire am un DVDRom de firma , cumparat nou , pe care-l folosesc numai la instalari.

Editat de surubarila
Link spre comentariu

Încearcă și cu Linux Mint, e ușor de instalat și are interfață grafică foarte asemănătoare cu Windows-ul.Are absolut tot ce îți trebuie să ca să navighezi pe net sau să lucrezi. Am instalat așa ceva la serviciu pe un PC mai vechi cu AMD Sempron și doar 1G RAM și a mers bine, își instalează singur automat toate driverele necesare și a instalat inclusiv driverul stick-ului DIGI. Ca să nu renunți de tot la Windows, poți formata HDD-ul în două partiții și instalezi separat (multiboot) cele două sisteme de operare.Avantajul la Linux e că-l poți rula și de probă direct de pe DVD-ul pe care îi scrii imaginea ISO descărcată.Apoi poți să-l instalezi definitiv dacă-ți place...dar sunt sigur că va fi compatibil cu hardware-ul pe care-l ai.Și se va mișca mai bine decât XP-ul, plus că nu mai ai nevoie de antivirus.....nici nu te mai sâcâie cu avertizări diverse.

Link spre comentariu

Sau incearca cu windows 7 sp1 , cu ce windows sp cit ai instalat?

Am pus mai devreme Win 7 Home Premium SP1 , daca placa de baza nu l-ar fi suportat cred ca m-ar fi avertizat installer-ul. D-le Vali , calculatorul e al nepoatei mele si vrea 7...

Editat de surubarila
Link spre comentariu

Recomand Formatarea Hdd in alt Calculator Si pe urma vorbim

Bine inteles ca dupa acea se reia instalarea .

Eventual si un reset bios.

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

Recomand Formatarea Hdd in alt Calculator Si pe urma vorbim

Bine inteles ca dupa acea se reia instalarea .

Eventual si un reset bios.

La instalarea celui de-al doilea WIN Home Premium am facut ambele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări