Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ne-am ales bine "partenerul strategic" ?

Postări Recomandate

Vizitator Seven77

Nu merit eu, dar merita o gramada de oameni bagata la...gramada!

Cat despre aroganta, e interesant de corelat cu nivelul de trai. Eu as distinge doua forme principale...una aproape genetica, legata de saracie, nivel de trai scazut, corelata cu mandria de "neam prost" cum se zice. Si cealalta, mult mai putin scuzabila, care apartine parvenitilor (parvenitul e un arivist ajuns la capatul liniei, desavarsit intru arivism) si arivistilor. In genere, lume care vrea sa para altceva decat este sau a fost. Deci in timp ce ala sarac e "mandru" pentru ca n-are nimic altceva de pus in loc...cei scoliti, urbanizati etc. au avut posibilitatea sa aleaga. Au ales gresit. Mandria in diversele ei forme si avand cauzalitati diferite pare endemica pe la noi.

Sentimentul de superioritate dovedeste lipsa maturitatii si erori grave in educatie, autoeducatie. Un ins care se simte superior nu e liber; daca ar fi cu adevarat liber n-ar simti mereu nevoia sa se compare cu altii si sa se autopozitioneze, mai mult sau mai putin corect, ca superior. Iar cei care au mai si facut cateva scoli si-si pastreaza primitivismul asta atitudinal...pacat de ei. Dar mai ales de cei din jurul lor.

Editat de Seven77
Link spre comentariu

Eu am colindat ceva prin Europa si nu ca turist. Ucrainieni, romani, bulgari, africani, polonezi etc ocupa toate "sferele" muncii de jos, Dar nu am vazut un singur rus macar sa mature strada ori sa dea la lopata. Desi Europa e plina de rusi...ori sunt oameni de afaceri, ori buni meseriasi ori pusi in functii de conducere, ori...mafioti.

Daca ai colindat Europa ar fi trebuit sa stii ca rusii au nevoie de viza. Viza in schimb nu o pot obtine amarastenii. Deci rusii pe care i-ai vazut sunt ori bogati (banul deschide orice poarta) ori mafioti. In functii de conducere n-am auzit sa ajunga rusi. In schimb pot sa-ti spun din sursa sigura ca sunt rusoaice medici care lucreaza pe post de infirmiere in UE.

Link spre comentariu

Daca ai colindat Europa ar fi trebuit sa stii ca rusii au nevoie de viza. Viza in schimb nu o pot obtine amarastenii. Deci rusii pe care i-ai vazut sunt ori bogati (banul deschide orice poarta) ori mafioti. In functii de conducere n-am auzit sa ajunga rusi. In schimb pot sa-ti spun din sursa sigura ca sunt rusoaice medici care lucreaza pe post de infirmiere in UE.

Nici nu trebuie sa ajunga un rus get beget, doar interpusi, gen, C. Gusa, Rares Bogdan, Cristian Diaconescu, si...Oreste!

Link spre comentariu

In discursul lui Putin nu prea vad zeflemeli gratuite. Cam are dreptate. Intrebare:

De ce NATO a stat cuminte cand rusii i-au calcat in picioare pe ucrainieni, acum cativa ani? Intradevar, Ucraina nu e membra NATO, dar nici Siria si Irakul nu-s. A considerat NATO democratica interventia Rusiei in Ucraina? In numele democratiei, motiv invocat in celelalte interventii, trebuia sa intervina!

De ce americanii s-au lasat efectiv bombardati in Siria, fara riposta si fara sa scoata un scancet? Ptr orgoliul american, asta e o umilinta.

O intrebare justa a lui Putin: Tratatul de la Varsovia nu mai exista. Cu cine se lupta NATO atunci? Cum se justifica existenta unei aliante militare atat de mari...cand un oponent nu exista?

Cumva raspunsul ar fi ca NATO stie cum e cu forta reala a Rusie si sta cumintel atunci cand ursul maraie....? Inca mai credem in legende...? :)

Editat de Mark S
Link spre comentariu
@adrian_pic

Infirmiere da, categoric. Am spus ca nu am vazut rus sa dea la lopata ori sa mature strada, ceea ce nu e totuna cu infirmierele.

2. Suntem tentati sa facem confuzia intre rusi si ucrainieni. Desi pare, nu e nicio legatura intre ei...rusii ii trateaza ca pe o rasa inferioara. Pe alta parte si Europa ii trateaza tot cam la fel, UCRAINIENILOR le este foarte greu sa obtina viza de munca si apeleaza la "servicii specializate"...adica spagi mari ori chiar casatorii formale.

Acum sa spun un mic "secret", am lucrat pana acum 1 an si ceva la o firma de recrutatari in Cehia, Germania si Olanda. ( Firma avea sediul central in Praga...nu e cazul sa dau numele, in fine ). De atunci stiu cum e cu mersul si provenienta fortelor de munca. Nu rusii, ci ucrainienii sunt cei refuzati...

In alta ordine de idei, am un prieten pokerist innrait pe un mare site. La mesele pe sume mari, peste 50% din jucatori sunt rusi. De altfel, si pe tricourile unor mari echipe din Vest scrie Gazprom sau Lukoil....si aici vreau sa ajung.

Vesticii sunt pragmatici, noi, romanii, naivi si visatori. Am acceptat sa sustinem pe teritoriul nostru si partial pe banii nostri, interese cu care nu avem legatura si nu am acceptat sa treaca conducta principala Gazprom pe la noi. Chestie care ar fi adus venituri frumoase la buget.

Vesticilor le place mirosul de gaz al banului rusesc si inchid ochii la "istorie"....noi Batman frate.

Iar despre ce inseamna scutul de la Deveselu si "umbrela" NATO...discutam, poate. Ne meritam soarta.
Link spre comentariu
  • Administratori

@seven777777;

Ce te mai doare adevarul...

2387 posturi, 10 ani de activitate, arhitect (moderator in sectiune corespunzatoare), 2 universitati. Sunt sigur ca am ajuns moderator, dintr-un accident...

O stii p-aia cu prostul si cu mortul?

o vrea moderatori alesi democratic, ce naiba, ne-a dat statul elforum si noi nu protestam ?

Link spre comentariu

Pune mana pe o carte de istorie si scuteste-ne de putincurisme!

Doar prostii pupa si inghit pe nemestecate tot ce spun idolii. Ceilalti analizeaza faptele si studiaza cartea de istorie. Bun sfat. Sa incepem:
Citez: "Orice sursă istorică aminteşte de data de 22 iunie 1941 când trupele române au atacat alături de cele germane frontierele Uniunii Sovietice....."
Deci Romania a atacat URRS-ul alaturi de Germania, fara nicio motivatie. Smecheria asta a durat 2 ani, pana la 23 august 1944. Corect pana aici?
In februarie 1945, Stalin, Churchill si Roosvel au semnat tratatul de la Yalta, care printre altele prevede impartirea zonelor de influenta de dupa razboi. Deci cu acordul celor 2 magnifici, reprezentati ai Angliei si Statelor Unite, am fost dati pe mana tovarasului Stalin. Anglia si SUA ne-au fost prieteni deci? S-au debarasat de noi ca de un obiect inutil, odata ce munca noastra ptr ei se va incheia odata cu Razboiul.
Evident ca Stalin ne-a calarit imediat dupa razboi (cu acordul deplin al tarilor "democratice"), in prima faza luandu-ne Tezaurul....altceva neavand pur si simplu ce lua dintr-o Romanie bantuita pe atunci de FOAMETE. Sunt roman, dar din punct de vedere al observatiei corecte...erau despagubiri de razboi meritate. Am luptat 2 ani contra rusilor, cand ei ne-ar fi dorit aliati. Corect?
Apoi s-a incercat sovietizarea Romaniei. S-a reusit?? Avem macar vreun CUVANT RUSESC in vocabular (avem cateva dar nu se datoreaza acelor ani, sunt mult mai vechi). Din anii incercarilor de sovietizare fortata nu a ramas NIMIC. Prin faptul ca noi ne plangem acum, pur si simplu ne batem joc de acei oameni care s-au sacrificat si au REUSIT sa se opuna sovietizarii. Incercarii de sovietizare i s-a pus capat definitiv in 1965, odata cu venirea lui Ceausescu, un antisovietic convins. Corect? Veti spune ca nu-i asa, dar va pot arata un argument care nu poate fi combatut. E suficient doar ala.
Suntem in 2018. Au trecut mai mult de 50 de ani de la retragerea definitiva a rusilor si influentei lor. Cata spalatura pe creier poate exista ca sa privim prezentul prin prisma unor fapte de acum 50 de ani? Fapte care nici macar n-au reusit. Si nu ne-a ajutat NIMENI, am luptat singuri contra sovietizarii. Chiar daca Vestul a venit cu propaganda antirusa, observ ca in prezent le cam convin banii rusesti... Aia cu miros de gaz de care pomeneam. As vrea si contraargumente palpabile, nu aberatii pe langa, la frazele in care am intrebat..."corect?".
Editat de Mark S
Link spre comentariu

Istoricii romani actuali pretind ca regimul comunist de la noi a fost cel mai agresiv stalinist si antinational din Europa de est in anii 50'.

Si ca ceausescu a fost ultimul stalinist in epoca comunismului "luminat" gorbaciovist...

De ce ii contrazici?

Ce carte de Istorie studiezi? :rade:

Cum adica, Romania a atacat URSS fara nici o motivatie, glumesti?

Am luptat 3 ani impotriva sovieticilor.

Tezaurul ne-a fost furat dupa WWI...

Foametea a fost datorata faptului ca granele au fost luate de rusi, ca reparatii de razboi.

Poate nu stii, dar valoarea reparatiilor de razboi a fost de zeci de miliarde de $ la cursul actual.

Esti incredibil...

Editat de lukeme
Link spre comentariu
Eu nu contrazic istoricii, faptele vorbesc. Faptele spun ca am fost folositi si abandonati de catre SUA si Anglia. Ca datoria noastra de razboi fata de URSS era justificata, le-am provocat pagube mari fara niciun motiv. Ca nu exista nicio urma a sovietizarii ( a nu se confunda comunismul cu sovietizarea ). Ca retragerea definitiva a trupelor sovietice din Romania s-a facut in 1958, adica fix acum 60 de ani. Si ca Ceausescu a fost un antisovietic convins. Tata a fost abonat la ziarele si revistele vremii,din 1970 pana in 1989. Am teancuri...si nu vad pe undeva plecaciuni fata de rusi.
In 1968 trupele sovietice au invadat Cehoslovacia, alaturi de alte 5 tari ale Tratatului de la Varsovia, alianta din care faceam parte si noi. In mod normal, ar fi trebuit sa participam la invazie. Nu numai ca n-am facut-o, dar Ceausescu nici macar nu a oferit teritoriul Romaniei ca tranzit ptr trupele ruse, apoi a urmat un discurs fulminant antisovietic.
Dupa acest gest de curaj nebunesc, au urmat laude si vizite ale presedintilor din Occident, inclusiv al SUA, Richar Nixon. Cum Ceausescu i-a tratat si pe ei la fel ca pe rusi...normal ca a devenit din nou "omul rau".
Cineva zicea bine aici..."depinde cine scrie istoria". Cine o scrie ne poate prosti intradevar, dar avem ochi sa studiem singuri faptele...nu?

@lukeme

poate ai avut bunici care au trait anii razboiului, deci inainte de 1947 cand au venit rusii. Poate ti-a povestit de foametea din Romania si faptul ca familiile fara paduchi erau la fel de rare ca cele fara televizor din zilele noastre. Iar istoria spune ca noi in 1907 faceam rascoale, deci inca eram in era SCLAVAGISTA. Rusii au fost de vina?

Editat de Mark S
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări