Mark S Postat Februarie 15, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2018 (editat) Si ati observat, cred, ca practic toti stiu engleza? Dar o vorbesc doar in cazul in care le pici simpatic si alta cale de comunicare nu-i...ori au vreun interes sa o faca Editat Februarie 15, 2018 de Mark S Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 15, 2018 Partajează Postat Februarie 15, 2018 La primul contact cu Vestul, se invata 2 lucruri de care ne doare la basca in Romania. Sa muncim si sa respectam legea. Exemplul nr 1: -cu totii am ramas impresionati de promptitudinea vestica atunci cand am fost serviti impecabil imediat cum ne-am asezat la masa, la o cafenea oarecare. Cati dintre noi ne-am gandit insa ca angajatul care ne-a servit cade din picioare cand ajunge acasa...ptr ca a doua zi sa o ia de la capat? Exemplul nr 2: Luam o amenda oarecare, sau avem un litigiu oarecare cu un om al legii. In Romania stam si negociem, eventual ne mai si tavalim pe jos ca nu avem libertate si autoritatile au metode staliniste. Incercati smecheria asta si in Vest, dupa care asteptati 5-10 secunde. E timpul alocat unui politist sa te scoata prin parbriz, cu mana in ceafa..fara a avea nevoie de martori sau autorizare speciala Se vede ca a fost primul contact cu vestul. La urmatoarele probabil ca v-ati schimbat punctul de vedere. Am sa ma opresc un pic la punctul 2 pentru ca padure fara uscaturi nu exista. Si in vest gasesti oameni si oameni. Daca te uiti urat la oglinda si cel de acolo se va uita urat la tine. Link spre comentariu
Mark S Postat Februarie 15, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2018 (editat) Primul..dar destul de prelungit..2012-2016. Cehia, Germania si un pic Olanda, depinde unde ma repartiza. Altul nu va mai fi...mi-au ajuns 4 ani. Asa ca turist mi-a placut enorm Praga, la polul opus fiind Olanda. Tara aia e numai camp, nu ai ce vedea. Doar digurile de la Marea Nordului.... Poate e si o chestie subiectiva, in Olanda am stat decembrie si ianuarie...la orice ora batea vantul ) Custile cu fetite din Amsterdam mai da.......dar si de alea te plictisesti, bunaciuni pe cap de locuitor ca la noi, nu cred ca mai are alta tara Editat Februarie 15, 2018 de Mark S Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 15, 2018 Partajează Postat Februarie 15, 2018 Si ati observat, cred, ca practic toti stiu engleza? Dar o vorbesc doar in cazul in care le pici simpatic si alta cale de comunicare nu-i...ori au vreun interes sa o faca Sigur! si marmota invelea ciocolata in staniol. Din patrulele ce fac controale pe autostrazi doar unul stie engleza (cei drept foarte bine) restul echipajului ....tamaie!!! Si sa stii ca unii dintre ei sunt si imbecili (de la doping li se trage sigur, ei cred ca daca isi injecteaza testosteron si GH sunt zmeii zmeilor). Daca vrei, pot dezvolta prin ce am trecut personal in urma unei verificari pe autostrada in apropiere de Frankfurt. Link spre comentariu
Mark S Postat Februarie 15, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2018 Te cred, pe mine chiar nu e nevoie sa ma convigi..ca oameni pe nemti nu i-as deosebi prea mult de badarania ruseasca. ei sunt buricul Universului, ceilalti sunt "untermensche". Amin, fie la ei acolo. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 15, 2018 Partajează Postat Februarie 15, 2018 (editat) Prin 2009 veneam de la Munchen spre Rosenheim pe autostrada, eram cu un prieten in dreapta, masina de atunci un 190E inscris pe bulgari plina cu tandaraie din flohmarkt. Tocmai ce am depasit un BMW de ultima generatie care mergea cu 110km/h (noi avand 120 ) si brusc tasneste BMW-ul in fata noastra, aprinde pe luneta ceva cu politia, va rugam urmati-ne ne luam dupa ei ajungem repede intr-o parcare pustie. Parchez regulamentar, ei isi pun masina exact in spatele nostru sa nu putem iesi. Se dau jos doua namile in civil, echipati cu tot ce exista in materie de aparare, am vazut pistolul la piept, catuse la spate, sprayuri, cred ca si grenade aveau, vin la usile masinii mele, ne arata legitimatiile si ne cer sa ne dam jos din masina dupa ce le-am dat actele. Erau de la antidrog baietii. Ne dam jos, primul lucru ne iau telefoanele si le duc la masina lor. Apoi incep ciocaneala prin masina. Vorbeau engleza destul de bine. Ne-au intrebat daca avem marihuana, heroina si alte kkturi de-astea dar cand au vazut continutul protbagajului au inceput sa rada. I-am vazut nedumeriti de masina si de buletine intr-un final au intrebat de ce masina este pe BG si noi suntem romani. Am explicat cumva de taxa tariceanu si au inteles. Dupa verificarea actelor ne-au cerut sa le aratam banii; au studiat fiecare bancnota sa nu fie falsa dupa care ne-au urat vanzare buna la tandaraie. Totul a durat jumate de ora, timp in care am stat, am fumat, am baut din cafeaua care o aveam la noi. Intre timp o alta patrula a adus tot acolo in parcare o masina de romani care faceau gura ca de ce i-au oprit. Au trecut prin acelasi control ca noi, doar ca ei au stat cu fata in jos pe asfalt cu catusele la maini. Deci...oglinda, oglinjoara.... Editat Februarie 15, 2018 de fluffy37 Link spre comentariu
Mark S Postat Februarie 15, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2018 (editat) .....In completarea povestirii lui fluffy37 Exemplul nr 2: Luam o amenda oarecare, sau avem un litigiu oarecare cu un om al legii. In Romania stam si negociem, eventual ne mai si tavalim pe jos ca nu avem libertate si autoritatile au metode staliniste. Incercati smecheria asta si in Vest, dupa care asteptati 5-10 secunde. E timpul alocat unui politist sa te scoata prin parbriz, cu mana in ceafa..fara a avea nevoie de martori sau autorizare speciala Deci............................... Suntem cuminti, totul ok. Ne opunem ca in Romania...s-ar putea sa nu mai fie nimic ok. Editat Februarie 15, 2018 de Mark S Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 15, 2018 Partajează Postat Februarie 15, 2018 Nu te scoate nimeni prin parbriz, nu mai exagera degeaba. De negociat trebuie sa negociezi in engleza daca vrei sa negociezi ceva desi nu prea ai ce si sa nu-mi spui mie ca romanii care tranziteaza Germania se simt ca pestele in apa in limba engleza. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 23, 2018 Partajează Postat Februarie 23, 2018 Uite aici reacția populimii ce are creierul spălat cu șampon sovietic : https://www.timpul.md/articol/ni-se-rasucesc-buneii-in-mormant-de-ruine-pe-23-februarie-moldovenii-ii-idolatrizeaza-in-continuare-ocupanii-127659.html Da , este vorba de fostul partener strategic . Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 23, 2018 Partajează Postat Februarie 23, 2018 Un motiv in plus sa bea, sau legitimare... nimic mai mult. Ce tin si astia la mine in santier, toate sarbatorile din calendar, una cate una. N-ai vazut asa ceva... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 23, 2018 Partajează Postat Februarie 23, 2018 Ce tin si astia la mine in santier, toate sarbatorile din calendar, una cate una. N-ai vazut asa ceva... Lasa ca prin Moldova sunt lipovenii care tin sarbatoriile si pe rit vechi si pe rit nou . Dar sunt oameni seriosi ( erau porecliti excavatoare cu barba). Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 22, 2018 Partajează Postat Aprilie 22, 2018 http://www.justitiarul.ro/cei-care-sunteti-toata-ziua-cu-anticoruptia-si-penalii-in-gura-dosarele-voastre-penale-si-ale-stapanilor-vostri-din-strainatate-unde-le-ati-ascuns Partenerul strategic (s-a autoimpus , nu a ales poporul român ) nu vrea curățenie ? Oare de ce ? Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 22, 2018 Partajează Postat Aprilie 22, 2018 Se potriveste "manusa": http://www.romanianvoice.com/culture/povesti/ga-cainele_si_catelul.php Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 22, 2018 Partajează Postat Aprilie 22, 2018 Parerea unuia : http://www.sroscas.ro/site/2018/04/11/coautor-la-inalta-tradare/ Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 10, 2018 Partajează Postat Mai 10, 2018 Astept raspunsul partenerului strategic si transatlantic : https://m.ro.sputnik.md/politics/20180426/18833879/plesoianu-scrisoare-ambasade-stoparea-exportului-coruptrie.html?mobile_return=no Link spre comentariu
Postări Recomandate