Vizitator rayo Postat Februarie 4, 2018 Partajează Postat Februarie 4, 2018 Am doua boxe Cabasse antigua 222 la care s-au ars difuzoarele de mid-bas si vreau sa le inlocuiesc, dar nu stiu ce s-ar potrivi cel mai bine. Caracteristicile difuzorului sunt urmatoarele: https://www.forumcabasse.org/wiki/17T15 Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 5, 2018 Partajează Postat Februarie 5, 2018 Ce diametru au difuzoarele ? Link spre comentariu
Vizitator rayo Postat Februarie 5, 2018 Partajează Postat Februarie 5, 2018 Au 6.5 inch. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 5, 2018 Partajează Postat Februarie 5, 2018 SS 18W/4434G00, Visaton W 170 S - 4 Ohm Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 5, 2018 Partajează Postat Februarie 5, 2018 Ar putea fi o problema cu timbrul si posibil sa trebuiasca umblat putin si la filtre pt ca difuzorul original avea membrana de plastic si cele recomandate au membrana de hirtie. Numai teste de auditie ar putea spune daca se potriveste perfect sau mai trebuie tunat. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 5, 2018 Partajează Postat Februarie 5, 2018 In mod absolut cert va suna diferit (orice alt difuzor va avea alt timbru decat cele originale) dar nu neaparat mai prost - cel putin SS-ul, probabil nici Visatonul. Nu merita umblat la filtre, boxele sunt ieftine (pe piata sh), deja inlocuirea difuzoarelor costa cat alte boxe noi similare calitativ. Cu totul alta ar fi fost situatia la niste Cabasse Galion VII ... [ ] Link spre comentariu
Vizitator rayo Postat Februarie 5, 2018 Partajează Postat Februarie 5, 2018 @Shambala Multumesc pentru recomandari. Primul nu l-am gasit de cumparat de la noi, cred ca o sa comand deocamdata un Visaton si daca imi place cum se aude(cat de cat aproape de original), mai cumpar unu.Problema e, ca, nu stiu daca se potriveste cu gaurile de la boxa. Referitor la filtre, ce ar trebui schimbat ? Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 6, 2018 Partajează Postat Februarie 6, 2018 Parerea mea este ca nimic, dar nu am schema filtrului, am cautat putin pe net dar nu am gasit-o. Sesebe se refera la eventuala mutare a frecventei de taiere intre midbas si tweeter, dar asta insemna o schimbare majora a filtrului, practic reconstructia sa - efectiv s-ar putea sa fie nevoie sa fie schimbate toate piesele cu alte valori. In afara ca ar fi scump, este nevoie de multa expertiza - pe care SSB o are, dar mereu uita ca nu toti cei care scriu aici sunt la nivelul sau. In plus Visatonul ala nu merita atata efort. Scanspeak-ul apare pe stoc la Audioalchemy. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 6, 2018 Partajează Postat Februarie 6, 2018 (editat) Revin @Rayo: fa ce zice Shambala si nu cred ca o sa-ti para rau. Daca il au pe stoc cei de la Audioalchemy cumpara-l de la ei. Am luat si eu difuzoare de la ei si am fost multumit. Legat de filtre, e dificil de intervenit in ele si iti mai trebuie ceva echipamente pe linga experienta dar oricum mai intii trebuie sa asculti boxele cu noile difuzoare citeva luni de zile pina sa poti sa-ti faci o ideie daca trebuie si filtrele modificate. Gindeste-te ca difuzoarele isi mai schimba sunetul dupa citeva zeci - sute de ore de folosire, trebuie rodate si nu-i un moft audiofil acesta. Suspensiile se mai inmoaie iar sunetul isi da drumul parca. La difuzoare: trebuie sa intre cit mai bine difuzorul in locasul frezat in carcasa iar suruburile nu-i necesar sa se potriveasca, se pot pune altele noi in locurile pt suruburi de la difuzoarele noi, totul este sa aiba in ce sa se prinda (dar de obicei asta nu-i o problema). Legat de a cumpara mai intii unul si apoi dupa cum suna al doilea - este o greseala majora. In primul rind sunetul este complet diferit cind asculti un difuzor sau o pereche de difuzoare, nu poti sa-ti faci o parere obiectiva mai ales daca nu ai experienta cu asta si apoi difuzoarele trebuie mai intii si rodate si abia apoi poti sa-ti dai cu parerea legat de sunet. Editat Februarie 6, 2018 de sesebe Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 6, 2018 Partajează Postat Februarie 6, 2018 S-ar putea ca Sesebe sa se fi gandit si la eliminarea sau modificarea vreunui eventual circuit Notch din sectiunea de bas-medii a filtrului. Asta ar fi intradevar indicat pt ca daca este, este calculat strict pt fiecare model de difuzor in parte. Totusi, asa cum a zis si Sesebe, orice modificare a filtrelor are sens a fi luata in discutie abia dupa rodajul noilor difuzoare. Din pacate nu am gasit schema filtrului, daca ai gasit-o tu pe vreun forum pune te rog un link sau o poza.. Link spre comentariu
Vizitator rayo Postat Februarie 6, 2018 Partajează Postat Februarie 6, 2018 Pana la urma cred ca o sa aleg Visaton,am gasit si Scanspeak Discovery, dar is dublu ca pret si nu cred ca merita investita in niste boxe destul de vechi. Intre timp am vorbit cu un electronist despre rebobinarea difuzoarelor si ma costa 160 de lei ambele, doar de curios cum se vor auzi le-am dat la reparat. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 6, 2018 Partajează Postat Februarie 6, 2018 Verifica cu atentie si amplificatorul. E putin cam ciudat sa pice brusc ambele difuzoare fara a avea defectiuni in amplificator. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 6, 2018 Partajează Postat Februarie 6, 2018 Eu ma mir ca nu s-au ars tweeterele intai. Link spre comentariu
Vizitator rayo Postat Februarie 6, 2018 Partajează Postat Februarie 6, 2018 Amplificatorul este un Technics su v450 si cred ca merge bine.Momentan am legate doua boxe Telefunken TL600 si se aud bine, chiar am tinut volumul ridicat si nu s-a intamplat nimic. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 6, 2018 Partajează Postat Februarie 6, 2018 Tocmai de asta zic sa nu fie o problema de DC la iesirea amplificatorului. La DC tweeterele sint protejate de condesatorul serie...... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum