Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Montaj cu senzor de gaz metan CO4 cu modul MQ4

stefanpecsi

Postări Recomandate

Buna tuturor!Nu stiu daca postez intr-un loc unde trebuie,dar as vrea sa realizez un montaj ,cu un modul de senzor de gaz,MQ4 (de gaz metan,CO4),pentru apartament.Stiu ca se gasesc in comert,si nu sint scumpe, dar vreau sa o realizez eu,personal.Am gasit pe net o schema de montaj,in care se intoduce acest modul,MQ4;dar in schema apare cu senzorul MQ6,care de fapt e senzor de gaz GPL!Stie cineva,acest montaj e bun pentru toate modele le de senzori MQ ?Si cu ce pot inlocui tranzistorul SL100,ca sa functioneze montajul capacitate optima?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefanpecsi

4

• GEO 53 BN

2

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Buna tuturor!Nu stiu daca postez intr-un loc unde trebuie,dar as vrea sa realizez un montaj ,cu un modul de senzor de gaz,MQ4 (de gaz metan,CO4),pentru apartament.Stiu ca se gasesc in comert,si nu sint scumpe, dar vreau sa o realizez eu,personal.Am gasit pe net o schema de montaj,in care se intoduce acest modul,MQ4;dar in schema apare cu senzorul MQ6,care de fapt e senzor de gaz GPL!Stie cineva,acest montaj e bun pentru toate modele le de senzori MQ ?Si cu ce pot inlocui tranzistorul SL100,ca sa functioneze montajul capacitate optima?

Colegu'! Gazul metan are formula CH4 ,nu CO4. Sper sa nu te superi! Senzorii depisteaza atit gazul metan,GPL cit si vaporii de alcool,otet, spraiuri,etc.

Link spre comentariu

Pai cel mai simplu e sa incerci! Trebuie sa verifici daca conectorul montajului,este identic cu pinii senzorului,respectiv ,gnd la gnd,+5V la +5V si OUT la OUT. Conectezi senzoru' la montaj(daca-l ai gata construit) ii dai un pufff c-o bricheta-n ''bot'' si vezi daca reactioneaza.Teoretic ar trebui sa mearga!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Ok,merci, nu il am inca construit,dar am s-o realizez,numai tranzistorul acela m-a speriat, ca nu il gasesc,SL100 si ceva am auzit-vazut pe net cu montaje "arduino",nu stiu ce-s alea,si credeam ca acesti senzori,MQ nu functioneaza numai in acelea. Am sa revin dupa realizare, mai trebuie sa comand si un senzor de la un magazin online.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări