stefanpecsi Postat Februarie 4, 2018 Partajează Postat Februarie 4, 2018 Buna tuturor!Nu stiu daca postez intr-un loc unde trebuie,dar as vrea sa realizez un montaj ,cu un modul de senzor de gaz,MQ4 (de gaz metan,CO4),pentru apartament.Stiu ca se gasesc in comert,si nu sint scumpe, dar vreau sa o realizez eu,personal.Am gasit pe net o schema de montaj,in care se intoduce acest modul,MQ4;dar in schema apare cu senzorul MQ6,care de fapt e senzor de gaz GPL!Stie cineva,acest montaj e bun pentru toate modele le de senzori MQ ?Si cu ce pot inlocui tranzistorul SL100,ca sa functioneze montajul capacitate optima? Link spre comentariu
modoran Postat Februarie 4, 2018 Partajează Postat Februarie 4, 2018 sl100 e un amarat de NPN de uz general, merge cam orice alt tranzistor NPN in locul lui. Link spre comentariu
stefanpecsi Postat Februarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2018 20180204 141122 jpg 20180204 141133 jpg Aici am si pozele cu montajul respectiv,care doresc sa o realizez,nu stiu functioneaza modulele MQ cu el..? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 4, 2018 Partajează Postat Februarie 4, 2018 Buna tuturor!Nu stiu daca postez intr-un loc unde trebuie,dar as vrea sa realizez un montaj ,cu un modul de senzor de gaz,MQ4 (de gaz metan,CO4),pentru apartament.Stiu ca se gasesc in comert,si nu sint scumpe, dar vreau sa o realizez eu,personal.Am gasit pe net o schema de montaj,in care se intoduce acest modul,MQ4;dar in schema apare cu senzorul MQ6,care de fapt e senzor de gaz GPL!Stie cineva,acest montaj e bun pentru toate modele le de senzori MQ ?Si cu ce pot inlocui tranzistorul SL100,ca sa functioneze montajul capacitate optima? Colegu'! Gazul metan are formula CH4 ,nu CO4. Sper sa nu te superi! Senzorii depisteaza atit gazul metan,GPL cit si vaporii de alcool,otet, spraiuri,etc. Link spre comentariu
stefanpecsi Postat Februarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2018 Bine nu ma supar, dar nu asta era intrebarea,ci daca e bun schema ce am atasat,cu senzorul MQ4?! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 4, 2018 Partajează Postat Februarie 4, 2018 (editat) Pai cel mai simplu e sa incerci! Trebuie sa verifici daca conectorul montajului,este identic cu pinii senzorului,respectiv ,gnd la gnd,+5V la +5V si OUT la OUT. Conectezi senzoru' la montaj(daca-l ai gata construit) ii dai un pufff c-o bricheta-n ''bot'' si vezi daca reactioneaza.Teoretic ar trebui sa mearga! Editat Februarie 4, 2018 de GEO 53 BN Link spre comentariu
stefanpecsi Postat Februarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2018 Ok,merci, nu il am inca construit,dar am s-o realizez,numai tranzistorul acela m-a speriat, ca nu il gasesc,SL100 si ceva am auzit-vazut pe net cu montaje "arduino",nu stiu ce-s alea,si credeam ca acesti senzori,MQ nu functioneaza numai in acelea. Am sa revin dupa realizare, mai trebuie sa comand si un senzor de la un magazin online. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum