Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Display defect sau ...

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Am imagine dar am pus special o poza neagra, pe negru se vede cel mai bine problema.

In poza este intreg display-ul si in coltul din dreapta jos se vede mesajul de activare windows.

De la driverul de pe banda flex nu trebuie sa fie pete / lipsuri uniforme? Asta sunt total neuniforme ata pe verticala cat si pe orizontala.

Pe ce procesor sa verific tensiunile? Sper ca te referi la controllerul de pe T-CON.

Link spre comentariu

Pare neumblat la display dar nu sunt depanator pentru a stii exact ce sa caut. Neaonele CCFL sunt aproape moarte asa ca tot trebuie sa desfac panelul.

Seamana oarecum cu "clouding" dar ala are alte cauze.

clouding_TV.png

O sa masor si tensiunile dar nu stiu daca din cauza alimentarii apar defecte asa neuniforme. Pare ca a stat presat foarte mult timp sau ca in zona aia pixelii nu mai blocheaza backlight-ul.

Link spre comentariu

Ceva asemanator am intalnit la un display de 32 inch, am gasit umezeala(apa) intre foliile de dispersie, cel mai probabil plouase in el, am mai intalnit pete si de la praf depus pe spatele sticlei in interiorul displayului, oricum ceva in neregula e pe traseul, lampi --->geam dispersie--->folii dispersie--->sticla verso display, altceva nu cred ca poate sa aibe legatura cu acele pete.....trebuie musai demontat displayul si vazut ce este acolo altfel va ramane o enigma...........

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am desfacut display-ul si mi-am amintit, de cand am mai schimbat neoane, ce interesant e sa stergi foliile de dispersir / polarizare si cu cat stergi mai mult cu atat apare mai mult praf :rade:
Foliile si sticla erau impecabile, erau pentru ca acum nu mai e cazul sa afirm asta. :bataie

Totusi cred ca display-ul sau driverele de pe panglicile flex au inceput de sfarsit si problema ma depaseste, am pierdut prea mult timp cu el asa ca renunt sa repar panelul.
O sa caut alt display i daca nu gasesc ajunge obiect de studiu pentru studenti.

Multumesc pentru raspunsuri !

l.e: https://www.elforum.info/topic/130369-panel-lcd-chunghwa-claa215fa-03s/

Link spre comentariu

Cauta datasheet-ul dacă se găsește.

Eu am schimbat (de nevoie) un panel strat cu un altul cu alt raport de aspect (la un monitor) și spre mirarea mea procesorul a scalat perfect imaginea la noul raport de aspect fara margini negre sau imagine inafara panelul. Singura problema o reprezinta corecția de gama care ar trebui refăcută și prezenta unui zgomot pe imagine generat probabil de faptul ca am prelungit cablul pamblica cu semnalele LVDS.

Foliile despersoare se pot curata fără probleme (eventual ceva spray antistatic) dar trebuie sa verifici și sursele de alimentare pt zgomot cu un osciloscop.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări