csu Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 Am cumpărat multimetrul din titlu, ca defect, care se manifesta afisând 1 (over range) pe toate domeniile. . Aparatul este construit solid, și folosește in ICL7136R (echivalentul ICL7107/06, dacă nu ținem cont de sufixul ”R” care denumește cipurile cu configurația pinilor ”în oglindă”). ca prima fază am testat CI-ul, conectând pinul 37 la pinul 1. Rezultatul afost cel așteptat, s-au aprins toate segmentele. Pasul următor a fost să măsor tensiunea de referințăăntre pinii 35-36, unde trebuia să măsor 100mV, în realitateau fost doar 6-7mV. Bucuros, că i-am găsit buba, am început să urmăresc traseele pe cablaj (negăsind nici o schemă pe net). Piesele care aveau contact cu cei doi pini, nu au avut probleme. După un timp (după ce am scos și controlat cam tot ce avea contact cu ele), am observat, că pinul 30 ”Common” este în scurt cu alimentarea (+9V), și în final am depistat inculpatul: un cundensator de 47uF/6,3V tantal în scurt. E faza cu buturuga mică care rpstoarnă carul mare. L-am schimbat cu unul de 47uF/25V, și ca prin minune și-a revenit. Funcționează perfect: (rezistor de precizie de 9,2KΩ cu toleranță de 0,05%. L-am primit complet, cu cleste ampermetric, carcasă antishock, fără testerul pozitiv: 1 Link spre comentariu
csu Postat Februarie 14, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2019 Să nu mai deschid un alt subiect... Cam acum o lună-două am cumpărat ca defect un osciloscop micuț HM 307, ca defect: Se aprindea doar becul indicator, și se încingea rtansformatorul de alimentare. Am început să caut defectul printre condensatorii electrolitici. (I-am schimbat pe cei de 10uF, prezentau valori aiurea, restul fiind în regulă). Am continuat cu semiconductorii, aici am găsit un 7824 mort, și un scurt între ieșirea de 24V și masă. După ceva căutări, am găsit vinovatul ascuns între doi electrolutici de 47uF/250V: încă un tantal cât un bob de mazăre (se pare, că am lipici la ele...) După schimbarea ei și-a revenit, funcționează perfect: chiar surprinzător, la cât de simplu este realizat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum