dzyk2000 Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 Salutari. Este cineva care ma poate ajuta cu o informatie referitoare la cheia de corsa c. Telecomanda mea are ambele butoane sarite si un capacitor disparut, probabil a vrut sa bage degetul prin ea. Nu am gasit schema pe net, doar poze la o calitate slaba dar fiind smd nu sunt notate, daca ma poate ajuta cineva cu valoarea raman profund indatorat. Multumesc. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 Pare o rezisteta intoarsa Link spre comentariu
validae Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 Acela e mai mult ca sigur un condensator.Numai cineva care are o telecomandă identică și chef s-o desfacă și s-o măsoare, poate spune sigur valoarea lui.Aș zice că valoarea estimată poate fi între 10-100nF după mărimea lui.E posibil și ca acea valoare să nu fie chiar critică, dar din imaginea aceea neclară nu putem deduce asta cu precizie.Puteți încerca diverse valori prin tatonare, nu există pericol să deteriorați nimic, poate doar să afecteze bătaia maximă la care emite.Testele să le faceți inițial aproape de mașină, crescând progresiv distanța și observând dacă se modifică puterea emisiei în funcție de valoarea folosită. Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Februarie 2, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2018 Da, sunt sigur ca este condensator, asa ma gandeam si eu sa incerc prin tatonare, poza este luata de pe net si este neclara dar daca nu ma insel condensatorul are terminalele pe plusul si minusul bateriei. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 Dacă e în paralel cu bateria, nu contează mult valoarea lui, poți pune orice valoare între 10-100nF. El practic închide curenții de frecvență mare ce ar căuta să circule prin baterie, micșorând astfel rezistența internă a acesteia. Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Februarie 2, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2018 Am inteles si multumesc de sfat domnule Validae. Acum ramane sa astept venirea contactilor, cablajul e destul de firav si nu as vrea sa il incalzesc de prea multe ori. Multumesc inca o data si o seara buna. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 3, 2018 Partajează Postat Februarie 3, 2018 Condensatorul lipsa și ce de deasupra lui sunt în paralel cu bateria și au capacitatea totală de 4,4uf. Masoara-l pe cel existent și vezi valoarea la cel lipsa. Eu nu vreau sa îl dau jos de pe cheie Link spre comentariu
validae Postat Februarie 3, 2018 Partajează Postat Februarie 3, 2018 Dacă valoarea totală e de circa 4uF, atunci cel cu capacitatea mai mare e montat altundeva (sau e chiar cel mare situat imediat desupra), fiindcă cel din imagine (lipsă la coleg) nu poate avea nicidecum o capacitate așa de mare la o mărime așa mică. Practic sunt doi condensatori ce decuplează bateria, unul de valoare mare ce asigură și continuitatea alimentării în cazul întreruperilor prin contact imperfect și micșorează simultan ESR-ul bateriei, iar altul de valoare mult mai mică (cel lipsă) ce șuntează calea curentului de frecvență mare ce ar putea trece prin baterie. Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Februarie 3, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2018 Multumesc Lorik199 penru faptul ca ai desfacut telecomanda si ai masurat, urmeaza sa masor condensatorul si sa vad ce gasesc, o sa fie cam greu sa gasesc ceva pentru ca sunt mutat din tara si tot ce am strans e acasa, aici am un letcon direct la 220, statiile mele de lipit sunt departe :( dar va tin la la curent cu jucaria. Multumesc inca o data domnule Validae. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum