Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformatoare Tesla--Sistemul Tesla de transmisie a energiei electrice


oprea_m

Postări Recomandate

Respect,

Aici ''la Romanica'' nu prea se cunoaste acest patent al domnului doctor Tesla. Neavand unde altundeva pe forum sa deschid topic am ales sa deschid aici fiindca la drept vorbind locul meu este aici.

Acest site nu are o sectiune speciala unde sa poti discuta chestii de acest gen. Din mare nenorocire si lipsa de educatie a oamenilor, oricum nu cred ca ar fi acceptat un astfel de proiect, ce-i drept de viitor (asta daca vrei cumva ca tehnologia sa mai avanseze olecuta si sa mai iesim din mizerie si saracie ca tara). Personal nu as putea spune decat ca oamenii sunt rau educati si gresit indrumati. Tare rau imi pare sa vad atata neputinta si neintelegere, dar asa cum sta scris in sutre, omenirea si-a facut-o cu mana ei.

Nu incape indoiala ca energia electrica poate fi transmisa printr-un singur conductor, respectiv Pamantul, dintr-un loc in altul al lumii. Problema nu este asta, ci problema este in primul rand matematica ce descrie in detalii functionarea unui astfel de sistem precum si detaliile de ordin constructiv si tensiunile de lucru ale masinii....

La inceput cand Domnul doctor Tesla a venit cu una dintre cele mai importante inventii ale dumnealui, generatorul de curent alternativ, exista un anume domn foarte bine pregatit, ba chiar as indrazni a spune ca era un zeu al matematicii (comparativ cu profanul de rand) al carui nume era Charles Proteus Steinmetz si in urma anumitor experimente de laborator acesta a venit cu matematica sistemului electroenergetic pe care il folosim in prezent. Tot sistemul electro-energetic se datoreaza domnilor Tesla si Steinmetz. Am putea spune ca acestia au construit lumea moderna. Desi lumea moderna este legata cu ata putreda si izoler band, este ceva mai bine decat atunci cand traiam sub biserica in cea mai intunecata era din istoria omenirii, Evul Mediu.

Aici aveti link-ul cu ce am realizat eu (sa-mi spuneti daca doriti traducere in romana):

https://www.youtube.com/watch?v=v9T3OYBd-KU

si aici este link-ul domnului Aubrey Sims:

https://www.youtube.com/watch?v=d3hD5ne2sck

iar aici este Domnul profesor doctor inginer Konstantin Meyl:

https://www.youtube.com/watch?v=9tplRbd-fso

 

In concluzie nu prea mai avem oameni pregatiti precum dl. Steinmetz care sa isi cunoasca meseria atata de bine. Daca doriti ca tehnologia sa mai avanseze un pic si sa nu mai bata pasul pe loc atata, atunci stiti ce aveti de facut,

 

Va stimez,

Link spre comentariu

In Museo Nationale Scienza e Tecnologia Leonardo DaVinci, exista un exponat dragut, extrem de rudimentar, dar perfect functional, al unui set emitator-receptor electromagnetic.

Transmiteai foarte usor semnale 10, Morse...

 

Ulterior am vizitat Deutsches Technikmuseum Berlin si DB Museum Nurnberg, care sunt pline de exponate fabuloase cu si despre tehnologie. Erau pline de copii, grupuri scolare, copii cu parinti, etc.

Suntem ultimul popor de pe "Planeta Europa".

Pe noi ne intereseaza politica infecta si retorica fecalica. Nicidecum altceva...

Si asta nu inseamna ca generalizez. Eu mi-am trait partea de copil insetat de cunoastere. Si multi dintre noi...

 

In ultimii 4 ani am vizitat, printre altele, 6 din cele mai mari muzee tehnice ale Europei. Si nu am de gand sa ma opresc aici. Daca as avea un copil, este clar ce activitati ar avea, si nu numai.

Cati din cei dintre noi fac asta?

 

Foto imi apartine.

technology-631057.jpg

 

Exponat cu principiile de functionare ale unui tub catodic. Erau niste butoane, care controlau bobinele de deflexie.

In dreapta era un ceas cu tub catodic.

technology-150784.jpg

Link spre comentariu

Amin la ce a spus @nomikos mai sus. Asa este, suntem pe ultimul loc din Europa. Aici primeaza hotia ca-n codru si biserica ce descinde tot din hotie.

@barbulescuorlando Da, sunt intr-un fel mandru de mine ca nu am cazut si nu cad in capcanele in care cade cetateanul roman ''de rand''. Sunt mai destept si basta. Nu a reusit liceul si scoala sa-mi ia mintile.

Link spre comentariu

@oprea_m;

Nu, sa stii ca nu. Au o preocupare serioasa pentru lucrurile astea. Si mi s-a dovedit cand am vazut femei, copii, la 3 dimineata, la o expozitie de auto clasice, stateau la coada sa prinda un loc. Proprietarii ofereau plimbari gratuite.

Si am exemple multe. Au pur si simplu alte preocupari, la nivel de societate. Aia e sfanta, cu ne petrecem 97% din timp, discutand despre probleme care ne afecteaza 3%. Este penibil.

 

 

@Alin_cj; Cred ca ideea postului era alta...

Link spre comentariu

 

Eu am incercat sa pricep de ce a fost si inca este denigrat Tesla in toata massmedia ( evident cea democrata si sorosista :) ) , inclusiv in Croatia ...

De ce doar cateva zeci de brevete sunt publice si se folosesc , iar restul ( spre 2000 ) stau " la umbra " ?

 

De ce a locuit ultimii ani din viata intr-un hotel , unde avea chiria platita de armata USA ( ??? What The Flower ) , imediat dupa decesul ( ??? ) lui Tesla , au disparut toate documentele sau insemnarile acestuia ?

 

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla

 

Ciudat .

Link spre comentariu
Ideea nu e nici noua nici deosebita. Orice emitator de unde electromagnetice este prin definitie un transmitator de energie la distanta.

Pana aici toate bune, dar ptr a avea aplicabilitate, 2 factori esentiali sunt puterea: ce se poate transmite si mai ales randamentul.

In primul rand, transmisiunea trebuie sa fie perfect focalizata, atat la emitator cat si la receptor. O emisie slab focalizata ori omnidirectionala, duce randamentului instalatiei de transmisie catre 0.

Apoi trebuie luat in calcul randamentul emitatorului, randamentul receptorului si puterea ce se pierde pe distanta dintre ele.

Toate astea fac deocamdata, extrem de nerentabila transmiterea energiei fara fir. Perioada lucrarilor lui Tesla era abia la inceputul "familiarizarii" cu electricitatea. Dar, progresul asteapta mereu solutii noi.

Editat de Mark S
Link spre comentariu

Nici vorbă , întotdeauna atenția publică a fost îndreptată de experții manipulatori către capitolul banal de electricitate și iluminat casnic , dar probabil că populimea trebuia să nu vadă sub nicio formă adevăratul scop : http://electrical-engineering-portal.com/did-tesla-discover-the-secrets-of-antigravity

 

Evident , totul se bazează pe speculații .

Cine poate știi adevărul ?

Link spre comentariu

La noi, Muzeul Tehnic Ing. prof. Dimitrie Leonida, e doar o baraca cu etaj in care sunt depozitate exponate foarte valoroase, posibil unele din ele unicat(automobilul aerodinamic Aurel Persu, pila Karpen, unul din putinele betatroane de fabricatie romaneasca, diorama cale ferata miniera, 4-5 aparate de radio din anii 1920[neexpuse publicului larg]). Pacat...

Link spre comentariu

@MarkS No fara suparare dar vreau si eu sa vad unde anume se studiaza electricitatea in ziua de azi asa cum se studia in timpul d-lui Tesla.

Omul era un super-geniu, un zeu. A contat foarte mult si educatia. Daca nu ma insel eu la vremea aceea se punea accentul pe stiinta sub forma Filozofiei Naturale care te facea sa gandesti, sa ai minte deschisa intotdeauna si sa ai o gandire critica. Geniul d-lui doctor s-a dezvoltat si din cauza asta. Au avut profesori buni.

Puteti citi carti precum ''Theoria Philosophiae Naturalis'' de Roger Boscovich si ''Elementary Treatise of Natural Philosophy'' de Augustin Privat Deschanel. Ambele sunt bune dar cea de dl. Boscovich este prea avansata pentru incepatori.

Deci se punea accent pe gandire autentica si nu pe memorie cum se face acuma. Asta datorita manipularii mizere a celor din sferele obscure ale politicului. Scurt. Adica cine anume are interesul astazi ca sa aloce fonduri cercetarii acestui sistem? V-am spus odata: noi acuma avem retea electrica doar, DOAR! datorita geniului incontestabil si inegalabil al d-lui Steinmetz.

In alta ordine de idei, dumneavoastra domnule @MarkS nu va puteti pronunta asupra modului de functionare a aparatului d-lui Tesla pana nu cercetati si experimentati cu dansul. Nu-mi place sa aud cum vorbiti de parca ati avea o cunoastere ce nimeni o are.

Cum stiti Dv. ca transmisia nu este direct catre receptor? Cum stiti Dv. ca transmisia este omnidirectionala? Au nu cauta electricitatea ''Calea cea mai scurta catre consumator''?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări